Τι διαβάζω τώρα

Απάντηση
teokim
Νήπιο
Νήπιο
2
Has thanked: 177 times
Been thanked: 314 times

Κανένα horror έχετε κατά νου;
Άβαταρ μέλους
noobshaver
Δημοτικό
Δημοτικό
2
Has thanked: 3701 times
Been thanked: 2695 times

Εικόνα
Φίλε @teokim και γω πάντα τέτοιες μέρες παίζω χόρρορ/θρίλερ.

Εφόσον ζήτησες χόρρορ, δε μπορώ παρά να σου προτείνω τον Βασιλιά! Σημειωτέον, η "Λάμψη" δεν με τρέλανε τόοοοσο πολύ (αν και καμιά σχέση με τη ταινία - το βιβλίο είναι απείρως πιο δυνατό!). Πλην του Μίζερι, πραγματεύονται υπερφυσικό στοιχείο και τρόμο. Το μίζερι είναι μεν με ανθρώπους αλλά είναι αποπνικτικό και ζεις το κάθετι σαν να είσαι εσύ στο δωμάτιο!

Προστέθηκε μετά από 11 λεπτά 17 δευτερόλεπτα:
Εικόνα

Τέλειωσα αυτό προχθές. Οκ σε γενικές γραμμές, καλή και η ιδέα, γνωστός και ο συγγραφέας, αλλά κάτι έλειπε. Το τέλος ειδικά anticlimactic... 3.5/5
Because when you're cool, the sun shines on you 24 hours a day.

--- Ηλίας ---
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11799 times
Been thanked: 12140 times
Επικοινωνία:

Νομίζω πως το έχω αναφέρει ξανά αυτό το βιβλίο εδώ αλλά δεν το βρήκα με μία πρόχειρη αναζήτηση που έκανα.
Δεν ξέρω αν είναι καν του γούστου σου αυτού του είδους το horror...
Αυτοί που ποτέ δεν κοιμούνται, Γκράχαμ Μάστερτον.
Από τα λίγα horror που έχω διαβάσει. Μου έκανε πολύ εντύπωση τότε όταν το διάβασα (στα ~20 μου, πάνω κάτω).

https://www.goodreads.com/book/show/8501758

Παρεμπιπτόντως, τώρα διαβάζω το "Οι αδελφοφάδες" του Νίκου Καζαντζάκη. Η αλήθεια είναι ότι το παλεύω εδώ και μήνες και ακόμα δεν έχω φτάσει ούτε στα μισά.
Κάπου μ' αρέσει κάπου με κουράζει κάπου εγώ βαριέμαι. Τέλος πάντων κάπου κάπου το διαβάζω. Αλλά ταυτόχρονα δεν διαβάζω κάποιο άλλο δυστυχώς. Δεν θέλει αυτό το διάστημα το μυαλό μου να σκέφτεται.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 4319 times
Been thanked: 6638 times
Επικοινωνία:

teokim έγραψε: 23 Δεκ 2025, 18:02 Κανένα horror έχετε κατά νου;
Οταν υπηρετουσα στο ναυτικο και ειχαμε 4ωρες βαρδιες, διαβαζα καποια απο τη σειρα "βιβλιοθηκη τρομου".
Μου αρεσαν. (Ειχα χ..στει για την ακριβεια, μονος στη σκοπιά)
Μαλιστα τα διαβασα πριν τα δω σαν ταινιες (σε βιντεκασετες νοικιασμενες).
Το πνευμα του μανιτου, η Νυχτα των ζωντανων νεκρων κλπ
Στη σειρα ηταν και μερικα που δεν ηταν Horror, οπως το "Πρωτο Αιμα", που φτανοντας πιο κατω διαβάζοντας, ανεφερθηκε το ονομα Τζον Ραμπο και καταλαβα οτι προκειται για την ταινια (που δεν ειχα δει ακομα μεχρι τοτε, και φυσικα το βιβλιο ηταν ανωτερο).
https://www.goodreads.com/list/show/105926._
Νομιζω μονο στα μεταχειρισμενα θα βρεθουν (Μοναστηρακι κλπ ή στο metabook)
Σπύρος Δέλτα.
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 3264 times
Been thanked: 3464 times

@andreas Ανδρέα έτσι είναι πάντα. Για ν' απολαύσεις ένα βιβλίο πρέπει νοητικά να είσαι ήρεμος και κατασταλαγμένος σε κάτι τέτοιο. Διαφορετικά, εσύ μπορεί να το θες, αλλά ο νους σου να ταξιδεύει σ' άλλα.
Κάπως έτσι κι εγώ, πέτυχα την κατάλληλη νοητική μου κατάσταση για να διαβάσω με ηρεμία κι απολαυστικά τον Οδυσσέα του James Joyce. Μετά από κάμποσες αποτυχημένες προσπάθειες και μια ολοκληρωμένη αλλά μαρτυρική προσπάθεια διαβάσματος που δεν μου προσκόμισε σχεδόν τίποτα καθώς πέρασα τις σελίδες του "αδιάφορα", επιτέλους βρήκα το χρόνο και την κατάλληλη ηρεμία για να το διαβάσω απολαμβάνοντάς το. Δεν είναι εύκολο βιβλίο. Η έκδοση στα ελληνικά της Κάκτος με τις υποσημειώσεις του Κου Ελ. Ανευλαβή είναι κατά τη γνώμη μου η καλύτερη, αποδίδοντας εξαιρετικά τις λέξεις πατέντες του JJ και εξηγώντας τις δύσκολα νοούμενες υπόνοιες του συγγραφέα.
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Βιβλίο”