Έσπασα το σερί που είχα με cella και έκανα πέντε ξυρίσματα .
Με λίγες στροφές από το στίκ παίρνει πολύ πρώτη ύλη ο θύσανος και στην παλάμη μου στην αρχή έκανε ένα πρωτόλειο lather σαν στόκο -πολύ μασίφ .
Με σταδιακή προσθήκη νερού εκρήγνυται όπως η cella και έχει πολύ καλή απόδοση και ιδιότητες .
Γλίστρημα ωραίο του ξυραφιού και μάλλον βοηθάει πολύ το tallow εδώ.
Δεν στεγνώνει , ακόμα και σε δοκιμή με straight που έκανα είκοσι λεπτά (εδώ την είχα πατήσει την πρώτη φορά με straight και το MWF που μου στέγνωσε) και στο τέλος αφήνει μια όμορφη μυρωδιά καθαριότητας .
Εμένα μου μυρίζει λεμόνι στη γυναίκα μου μυρίζει σαπούνι Μασσαλίας. Στο θέμα μυρωδιάς προτιμώ το Palmolive stick που μπαίνει πρώτο , το La Toja δεύτερο και το Arko μετά - πάντως κανένα πρόβλημα και να είχα μόνο αυτό το stick για μήνες σερί ξυρισμάτων.
Ξέρω ότι οι Τούρκοι έχουν παράδοση στα σαπούνια και λόγω των χαμάμ αλλά τι μαγικά τελικά έχουν κάνει σε δαύτο που κοστίζει κάτω από 2 ευρώ ; Έχει κάποια χημικά πρόσθετα ; Δεν νομίζω θα τους είχαν κράξει όλοι - πάντως χτυπάει στα ίσια κάποια άλλα σαπούνια (μαζικής παραγωγής) που έχω.
Δηλαδή πως γένεν αυτό ;

Το μόνο παράπονο είναι πως η διαχείριση σαν stick είναι δύσκολη.
Δεν έχει θήκη και βάση και δεν βολεύει να το κουβαλάω σαν travel soap ως έχει.
Ζήλεψα λοιπόν και εγώ από τον Κωνσταντίνο [mention]NavalArchitect[/mention] που έκανε θεϊκό La Toja μπολ .
Πήρα ένα πήλινο κεσέ γιαούρτι , έκοψα σε ροδέλες τα σαπούνια και τα ζούληξα ένα ένα .
Τρία στικ των 75 gr χωράνε ακριβώς στο κεσεδάκι "filled up to the brim" που λένε οι φραγκολεβαντίνοι η αλλιώς "μέχρι τα μπούνια¨που λέγανε οι παλιοί καπεταναίοι στα φορτηγά βαπόρια. (τα είχα ογκομετρήσει πριν τα "σφάξω" όλα)
Μια χαρά αποτέλεσμα και με βόλεψε καλύτερα στο φόρτωμα .

Λίγο θολές οι φωτό δεν βοηθάει ο φωτισμός - ζητώ συγνώμη