Πες τα Κωνσταντίνε. Πιστεύω και εγώ οτι, παρά τη γενική άποψη που επικρατεί, τα καλύτερα ξυρίσματα γίνονται με μεγαλύτερες τρίχες. Και όταν λέω "καλύτερα", εννοώ με λιγότερους ερεθισμούς.Wazzaa έγραψε: Ένα ξύρισμα το κάτι άλλο. Το ήξερα ότι θα ήτανε καλό αφού είχα να ξυριστώ 4 μέρες.
Όποτε τυχαίνει να ξυριστώ μετά από τόσες μέρες, πάντα το ξύρισμα είναι κορυφή.
Γιατί πολύ απλά το δέρμα θεωρώ ότι ξεκουράζεται και οι τρίχες κόβονται πιο εύκολα λόγω μήκους .
Το ξύρισμα της ημέρας: Ιούνιος 2015
-
desperado
- Λύκειο

- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Κάπτεν, αν θες πες μας δυο πράγματα για τις δικές σου παρασκευές.
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Δεν νομίζω να επικρατεί κάποια άποψη οτι τα καλύτερα ξυρίσματα γίνονται με μιας μέρας γένια , άντε δυο . Και εγω τα καλύτερα ξυρίσματα απο όλες τις απόψεις τα έχω κάνει με τριών και τεσσάρων ημερών γένια. Αλλά ποιός περιμένει τόσο ??? Ακόμη και οι δυο μέρες μου φαίνονται πολλές για να περιμένω να ξυριστώ.... 
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Giannis
- Εξειδίκευση

- 17
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Καλημέρα,
Πινέλο Semogue OC 2Band
Σαπούνι Mikes Hungarian Lavender
Μηχανή Maggard MR3+EJ89
Λεπίδα Astra superior (3)
ASL Norina Fougere
ASB Αpivita
Πινέλο Semogue OC 2Band
Σαπούνι Mikes Hungarian Lavender
Μηχανή Maggard MR3+EJ89
Λεπίδα Astra superior (3)
ASL Norina Fougere
ASB Αpivita
if you have a great shave you have a great day
- ch2700
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
- ch2700
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Και εγω καθε δυο μερες ξυριζομαι και το απολαμβανω. Δεν χρειαζομαι βεβαια την πρωτη μερα ετσι και αλλιως. Νομιζω ομως οτι καθε δυο και τρεις μερες γινινται τα ξυρισματα καλλιτερα οχι λογω της μεγαλης τριχας αλλα λογω της καλλιτερης επουλωσης και επαναφορας του δερματος. :btt1desperado έγραψε:Κάπτεν, αν θες πες μας δυο πράγματα για τις δικές σου παρασκευές.
Πες τα Κωνσταντίνε. Πιστεύω και εγώ οτι, παρά τη γενική άποψη που επικρατεί, τα καλύτερα ξυρίσματα γίνονται με μεγαλύτερες τρίχες. Και όταν λέω "καλύτερα", εννοώ με λιγότερους ερεθισμούς.Wazzaa έγραψε: Ένα ξύρισμα το κάτι άλλο. Το ήξερα ότι θα ήτανε καλό αφού είχα να ξυριστώ 4 μέρες.
Όποτε τυχαίνει να ξυριστώ μετά από τόσες μέρες, πάντα το ξύρισμα είναι κορυφή.
Γιατί πολύ απλά το δέρμα θεωρώ ότι ξεκουράζεται και οι τρίχες κόβονται πιο εύκολα λόγω μήκους .
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- gstefanoudis
- Νήπιο

- 12
- Has thanked: 252 times
- Been thanked: 214 times
Σαπούνι Wilkinson Shave Stick
Πινέλο Omega 49
Μηχανή Muehle R106
Ξυραφάκι Wilkinson Sword Blade#2
After Shave Μενούνος Τύπου Brut + Κρύσταλλοι Μενθόλης
Πινέλο Omega 49
Μηχανή Muehle R106
Ξυραφάκι Wilkinson Sword Blade#2
After Shave Μενούνος Τύπου Brut + Κρύσταλλοι Μενθόλης
Γιώργος
"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
"Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι, δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος όμως, αντέχει."
Νίκος Καζαντζάκης
- evaggelos1971
- Νήπιο

- 11
- Has thanked: 941 times
- Been thanked: 421 times
Καλημέρα σας κύριοι.
-Μηχανή Fatip timor retro
-Ξυραφακι shark
-Πινελο Omega 48
-Σαπούνι Cella
-After shave prosar classic
Περίμενα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα μετά από μέρα χωρίς ξύρισμα και το ξυραφακι με απογοήτευσε μπορεί να μην είχα ερεθισμους αλλά δεν είδα και το βαθύ ξύρισμα που θα επιθυμούσα, μπορεί σε άλλη μηχανή να αποδίδει καλύτερα στην συγκεκριμένη όμως όχι, φυσικά και θα έχει και δεύτερη και τρίτη δοκιμή και στο τέλος θα γίνει εκτενής περιγραφή από τα δείγματα που μου απέστειλε ο Δημήτρης.
Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία.
Στάλθηκε από το C6833 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-Μηχανή Fatip timor retro
-Ξυραφακι shark
-Πινελο Omega 48
-Σαπούνι Cella
-After shave prosar classic
Περίμενα σαφώς καλύτερο αποτέλεσμα μετά από μέρα χωρίς ξύρισμα και το ξυραφακι με απογοήτευσε μπορεί να μην είχα ερεθισμους αλλά δεν είδα και το βαθύ ξύρισμα που θα επιθυμούσα, μπορεί σε άλλη μηχανή να αποδίδει καλύτερα στην συγκεκριμένη όμως όχι, φυσικά και θα έχει και δεύτερη και τρίτη δοκιμή και στο τέλος θα γίνει εκτενής περιγραφή από τα δείγματα που μου απέστειλε ο Δημήτρης.
Καλή συνέχεια σε όλους με υγεία.
Στάλθηκε από το C6833 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι......
Evaggelos
Evaggelos
- foxtrot
- Συντονιστής

- 11
- Has thanked: 32776 times
- Been thanked: 34657 times
Την καλησπερα μου,
Floid.pre.shave.oil ==> preshave
Ωmega.80097 ==> S.b.
Lea.menthol ==> S.c.
Merkur.34c ==> S.r
Shark.super.stainless.#1 ==> R.b.
Floid.mentolado.vigoroso ==> A.s.l.
Η Lea menthol δροσιστική και εύκολη στον χειρισμό. Το Shark αντίθετα με τον Ευάγγελο δεν με ενόχλησε. Βέβαια κόβοντας έκανε έναν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ήχο, σε σημείο να ψάχνομαι, μήπως έχω κοπεί. Ισως ήταν ιδεα μου βέβαια.
Είναι γεγονός, ότι δοκιμάζοντας τόσα πολλά ξυραφάκια, κάπου χάνεις τον μπούσουλα.
Το Floid εκπληκτικό. Μου βγάζει μέντα και λιβάνι μαζί.
Floid.pre.shave.oil ==> preshave
Ωmega.80097 ==> S.b.
Lea.menthol ==> S.c.
Merkur.34c ==> S.r
Shark.super.stainless.#1 ==> R.b.
Floid.mentolado.vigoroso ==> A.s.l.
Η Lea menthol δροσιστική και εύκολη στον χειρισμό. Το Shark αντίθετα με τον Ευάγγελο δεν με ενόχλησε. Βέβαια κόβοντας έκανε έναν ιδιαίτερα χαρακτηριστικό ήχο, σε σημείο να ψάχνομαι, μήπως έχω κοπεί. Ισως ήταν ιδεα μου βέβαια.
Είναι γεγονός, ότι δοκιμάζοντας τόσα πολλά ξυραφάκια, κάπου χάνεις τον μπούσουλα.
Το Floid εκπληκτικό. Μου βγάζει μέντα και λιβάνι μαζί.
Γιάννης
- captain_hx
- Εξειδίκευση

- 11
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16451 times
- Επικοινωνία:
Το μείγμα που βάζω πριν το ξύρισμα περιέχει λάδι καρύδας, ελαιόλαδο και λάδι από σπόρους σταφυλιού σε ίση αναλογία το κάθε συστατικό. Το λαδάκι αυτό το έχω χρησιμοποιήσει 3-4 φορές και ακόμα δεν έχω καταλάβει αν προσφέρει στο ξύρισμα μου. Αυτό που με χαλάει από το λαδάκι αυτό είναι η μυρωδιά από το ελαιόλαδο.desperado έγραψε:Κάπτεν, αν θες πες μας δυο πράγματα για τις δικές σου παρασκευές.
Μετά το ξύρισμα έβαλα μείγμα από ανθόνερο αμαμελιδας, ροδόνερο, γλυκερίνη και αιθέρια έλαια. Είναι η πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα και μου άρεσε αρκετά. Άλλα συστατικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην παρασκευή αφτερ σέιβ είναι τζελ από αλόη, μηλοξυδο, οινόπνευμα και οινοπνευματώδη ποτά. Επίσης με την χρηση emulsifier μπορούμε να φτιάξουμε λοσιόν ή παλμ.
Το θέμα της παρασκευής καλλυντικών στο σπίτι μου τράβηξε το ενδιαφέρον όταν ξεκίνησα να ξυρίζομαι παραδοσιακά πριν απο ενα μήνα περίπου και στόχος μου είναι κάποια στιγμή να φτιάξω και σαπούνι για ξύρισμα.