Καλημέρα!
- SB Simpsons Wee Scot
- SS Proraso Sandalwood
- SR Gillette Slim adjustable (5)
- RB Astra KP (4)
- ASL DR Harris Marlborough
Το Ξύρισμα της ημέρας: Φεβρουάριος 2013
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 15
- Has thanked: 24712 times
- Been thanked: 7863 times
Γιάννης
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Ach Brito Glyce soap
Proraso Pre
New Forest Finest
Nanny's hard soap Bergamont
Joseph Rodgers & Son 5/8
GF Trumper Skin food
444
Floid
:dance5
Proraso Pre
New Forest Finest
Nanny's hard soap Bergamont
Joseph Rodgers & Son 5/8
GF Trumper Skin food
444
Floid
:dance5
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους!
Ξεχωριστό ξύρισμα σήμερα, καθώς δοκίμασα το καινούργιο μου μαχαίρι:
-Straight Razor: Kropp 11/16"
-Pre shave: Proraso
-Brush: Simpson The Commodore X3
-Soap: Mitchell's Wool Fat
-ASL: Dr. Harris Marlborough

Αυτή τη φορά το preshave το έκανα όπως προτείνει ο Νίκος (ch2700). Αφού προετοίμασα το πρόσωπό μου με ζεστό νερό, άπλωσα απαλά, χωρίς ιδιαίτερο τρίψιμο, την proraso και την άφησα για περίπου 2', όσο προετοίμαζα το Mitchell's και το πινέλο. Ξέβγαλα το πρόσωπο πάλι με ζεστό νερό. Νομίζω με τον τρόπο αυτό η proraso ήταν πολύ πιο αποτελεσματική. Η αίσθηση δροσιάς ήταν ιδιαίτερα έντονη, σε βαθμό που σε μερικά σημεία κοντά στα χείλια νόμιζα ότι μούδιασε το δέρμα μου.
Για το Mitchell's και το Simpson ότι και να πω είναι λίγα. Αφού θα ξυριζόμουν για πρώτη φορά με το Kropp, είπα να κάνω καλό φόρτωμα. Δεν ξέρω αν λένε οι ειδικοί επί των πινέλων ότι το Commodore δεν είναι καλό για face lather, ή ότι δεν είναι τόσο καλό για σαπούνια, αλλά απλά η σαπουνάδα που έκανε ήταν απλά κορυφαία!
Τώρα για το Kropp, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Το μέγεθός του μου ταίριαξε πολύ καλά, ίσως καλύτερα από τα 13/16" του Bengall, που σε μερικά σημεία -ειδικά στην περιοχή κάτω από τη μύτη- με δυσκολεύει. Έκοβε πολύ καλά και γενικά είχε απαλό ξύρισμα.
Καθόλου ερεθισμούς ένα - δυο μικρά κοψιματάκια (στο πηγούνι που ακόμα με δυσκολεύει) τα οποία με το κρύο νερό και το ASL εξαφανίστηκαν.
Συμπέρασμα: "Το ξύρισμα ήταν πολύ ωραίο".
Ξεχωριστό ξύρισμα σήμερα, καθώς δοκίμασα το καινούργιο μου μαχαίρι:
-Straight Razor: Kropp 11/16"
-Pre shave: Proraso
-Brush: Simpson The Commodore X3
-Soap: Mitchell's Wool Fat
-ASL: Dr. Harris Marlborough
Αυτή τη φορά το preshave το έκανα όπως προτείνει ο Νίκος (ch2700). Αφού προετοίμασα το πρόσωπό μου με ζεστό νερό, άπλωσα απαλά, χωρίς ιδιαίτερο τρίψιμο, την proraso και την άφησα για περίπου 2', όσο προετοίμαζα το Mitchell's και το πινέλο. Ξέβγαλα το πρόσωπο πάλι με ζεστό νερό. Νομίζω με τον τρόπο αυτό η proraso ήταν πολύ πιο αποτελεσματική. Η αίσθηση δροσιάς ήταν ιδιαίτερα έντονη, σε βαθμό που σε μερικά σημεία κοντά στα χείλια νόμιζα ότι μούδιασε το δέρμα μου.
Για το Mitchell's και το Simpson ότι και να πω είναι λίγα. Αφού θα ξυριζόμουν για πρώτη φορά με το Kropp, είπα να κάνω καλό φόρτωμα. Δεν ξέρω αν λένε οι ειδικοί επί των πινέλων ότι το Commodore δεν είναι καλό για face lather, ή ότι δεν είναι τόσο καλό για σαπούνια, αλλά απλά η σαπουνάδα που έκανε ήταν απλά κορυφαία!
Τώρα για το Kropp, μόνο καλά λόγια έχω να πω. Το μέγεθός του μου ταίριαξε πολύ καλά, ίσως καλύτερα από τα 13/16" του Bengall, που σε μερικά σημεία -ειδικά στην περιοχή κάτω από τη μύτη- με δυσκολεύει. Έκοβε πολύ καλά και γενικά είχε απαλό ξύρισμα.
Καθόλου ερεθισμούς ένα - δυο μικρά κοψιματάκια (στο πηγούνι που ακόμα με δυσκολεύει) τα οποία με το κρύο νερό και το ASL εξαφανίστηκαν.
Συμπέρασμα: "Το ξύρισμα ήταν πολύ ωραίο".
Χάρης
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Εγω δεν το ξεβγαζω το Proraso απλα βαζω απο πανω τον αφρο με το πινελο κανονικα. Αμα σε βολεψε ομως ολα καλα. Οσο για το μεγεθος του μαχαιριου νομιζω οτι καπου το εχω πει ξανα. Μας πιανει μια μανια με τα μεγαλα μαxαιρια στην αρχη, λες και θα γδαρουμε τον ταυρο, αλλα στην πορεια και ιδιαιτερα σε καθημερινη βαση ανακαλυπτουμε οτι τα μικροτερα και κυριως τα 5/8 ειναι τελεια και πιο handy.
Nikos
- Πάνος
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
Omega #41
EJ 89
Shark Super stainless (1)
EJ Sea Buckthorn cream
444
Chanel Bleu après rasage
Το πινέλο εξακολουθεί να μου φαίνεται λίγο floppy.
Ίσως επειδή έχει σχετικά ψηλό loft .
EJ 89
Shark Super stainless (1)
EJ Sea Buckthorn cream
444
Chanel Bleu après rasage
Το πινέλο εξακολουθεί να μου φαίνεται λίγο floppy.
Ίσως επειδή έχει σχετικά ψηλό loft .
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
- stelakis1914
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 597 times
- Been thanked: 496 times
Frank Shaving finest badger
La Toja shaving stick
Merkur 33C
Sputnik vintage USSR blade (thanks aris22)
Aqua Velva after shave lotion
Λεπίδα ήπια με πολύ γλυκιά κόψη που παρουσιάζει ενδιαφέρον... :clap1
La Toja shaving stick
Merkur 33C
Sputnik vintage USSR blade (thanks aris22)
Aqua Velva after shave lotion
Λεπίδα ήπια με πολύ γλυκιά κόψη που παρουσιάζει ενδιαφέρον... :clap1
- geobarou
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 70 times
Custom scuttle #1 + pure badger by Hondos
Mikes Natural Soap Hungarian Lavender
Gillete Tech Vintage + Astra platinum #2
Cien ASL + ASB
Συγκινητικό ξύρισμα. Πέρα από το setup που θύμιζε λίγο vintage, η μηχανή άνηκε στον παππού μου τον συνονόματο: geobarou! :beah2
Βέβαιά, λόγω του προβλήματος με τον κορμό που αντιμετωπίζω, χρησιμοποίησα τον κορμό της merkur 41c.
Mikes Natural Soap Hungarian Lavender
Gillete Tech Vintage + Astra platinum #2
Cien ASL + ASB
Συγκινητικό ξύρισμα. Πέρα από το setup που θύμιζε λίγο vintage, η μηχανή άνηκε στον παππού μου τον συνονόματο: geobarou! :beah2
Βέβαιά, λόγω του προβλήματος με τον κορμό που αντιμετωπίζω, χρησιμοποίησα τον κορμό της merkur 41c.
Γιώργος
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
- Pre-Shave Benessere Orange-Mint
- Stick Ξυρίσματος La Toja
- Πινέλο Ξυρίσματος Semogue 730
- Straight Razor C.Myers & Sons
- ASL Formula 31 Vanilla
- Stick Ξυρίσματος La Toja
- Πινέλο Ξυρίσματος Semogue 730
- Straight Razor C.Myers & Sons
- ASL Formula 31 Vanilla
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)