Εργασίες στα ξυράφια μου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Χρηστο αποφασισα τελικα να μαζεψω χρηματα και να παρω το σετ της Norton με 220/1000, 4000/8000 και flattening .
Το Ιασονας με Ο
chris82
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 410 times
Been thanked: 205 times

:clap1
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Ιάσονα οι πέτρες τελειώματος, όπως οι κινέζικες, κάνουν για φρεσκάρισμα των ξυραφιών.
Και εγω σκεφτόμουν για norton, αλλα οι έμπειροι του φόρουμ (Γιάννης, Νίκος, Ηλίας) με απέτρεψαν και τελικώς αγόρασα την Coticule.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Λοιπον επειδη ετοιμαζομαι να κανω μια παραγγελεια απο το invisible edge επεσε το ματι μου σε αυτην την coticule. Οποτε σκεφτομαι, εχοντας δει και τα βιντεακια του Glenn και του Lynn, να παρω αρχικα μια coticule για φρεσκαρισμα και σε 3-4 μηνες που θα αρχισουν να θελουν τα ξυραφια μου ακονισμα να παρω μια 1k Chosera. Ετσι λοιπον ρωτω, εχοντας αυτες τις δυο πετρες σαν βαση θα μπορεσω να δημιουργω κοψη και να φερνω το ξυραφι σε κατασταση shave ready;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 01 Μάι 2013, 20:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Ενσωμάτωση συνδέσμου. Φιλικά, Αντώνης.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Θεωρητικά μπορείς να κανεις τα πάντα με αυτές τις δυο πέτρες. Η 1κ χρειάζεται μόνον αν πρεπει να φτιάξεις την κόψη απο την αρχή (και αυτο όχι απαραίτητα, γιατι έχω video που κάποιοι τα καταφέρνουν μόνον με τη Coticule). Φαντάζομαι θα το επιβεβαιώσουν οι εμπειροτεροι.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Μόλις τελείωσα το φρεσκάρισμα απο το Bengall. Εδωσα πολυ προσοχή στο στροπαρισμα και έκανα πανω απο 120 περάσματα στο, μάλλον, μικρό λουρι μου. Στο τέλος το μαχαίρι έκοβε άνετα τρίχες στο χέρι και οριακά πέρναγε το τεστ της τρίχας. Φυσικά δεν ήταν τοσο κοφτερο όπως οταν τα παρέλαβα απο τον Miller.
Το επόμενο ξύρισμα, μάλλον αύριο, θα δω το αποτέλεσμα.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Σήμερα είπα να ασχοληθώ λιγο σοβαρότερα με το ακόνισμα. Πήρα το Kropp, η κόψη του οποίου ποτέ δεν με είχε ενθουσίασει, και το πέρασα μια δυο φορές απο το πάτο ενός ποτηριού. Το ξυράφι πλεον δεν έκοβε τις τρίχες του χεριού.
Η μέθοδος ακονίσματος που ακολούθησα ήταν η λεγόμενη unicot (σε coticule) που προβλέπει τη δημιουργία διπλής ακμής:
-σε αρκετα πηκτή λάσπη έκανα 30 half x strokes και δοκίμασα αν κόβει τρίχες στο χέρι, χωρίς όμως επιτυχία. Επανέλαβα τη διαδικασία άλλες 4 φορές μέχρι να κόβει τις τρίχες του χεριού άνετα και σε όλο το μήκος.
-σε λιγο αραιότερη λάσπη, έκανα 30 κανονικά x strokes.
-τοποθέτησα ταινία στη ράχη και έκανα σε αντίστοιχα αραιή λάσπη, άλλα 30 x strokes.
-τελείωσα με 50 x strokes σε σκέτο νερό.

Ακολούθησε στροπάρισμα σε λινο και δέρμα (120 περάσματα συνολικά).

Το ξυράφι πλέον δείχνει ιδιαιτερα κοφτερό. Το πρώτο ξύρισμα θα το επιβεβαιώσει!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Χάρρυ βλέπω το έχεις μελετήσει το θέμα και μου δημιούργησες πολλές απορίες που θα ήθελα να μου απαντήσεις σε παρακαλώ!

1.Δεν ήξερα καν ότι υπάρχει αυτή η τεχνική, γιατί επέλεξες πρώτα να το ακονίσεις χωρίς ταινία και μετά με προσθήκη ταινίας στη ράχη της?Σίγουρα δημιουργεί διπλή ακμή αλλά σε τι χρησιμεύει?
2.Όταν εννοείς half strokes εννοείς μισά περάσματα και γιατί αυτό, να μη χάνεται η λάσπη απο τις κορυφές να φανταστώ?

Αυτά προς το παρόν και είμαι περίεργος να μάθω πως κόβει!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Τη μέθοδο την είδα εδώ.
Την παρουσιάζουν, πάντα θεωρητικά, ως σχετικά εύκολη μέθοδο για αποτελεσματικό ακόνισμα με την coticule.

1. Η ταινία στη μέση της διαδικασίας αλλάζει την κλίση του ακονίσμάτος και έτσι δημιουργείται η δεύτερη ακμή, που ειναι λεπτότερη και πιο κοφτερή.
2. Ως half strokes εννοω την μετακίνηση μπρος πίσω του ξυράφιου,χωρίς να γυρνάει πλευρά. 30, πλήρη, half Χ strokes περιλαμβάνουν 30 φορές μπρος-πίσω από τη μία πλευρά και 30 από την άλλη.

Το ξυράφι φαίνεται πολύ κοφτερο, αλλα θα το κρίνω μετά απο το πρώτο ξύρισμα.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Ενδιάφερον ακούγεται, περιμένω να δω εντυπώσεις σου Χάρρυ!

Πάντως εγώ τα τελειώματα στη coticule, αφού κάνω τη πυραμίδα στις Norton μου, κάνω 50 περάσματα με πολύ ελάχιστο νερό, 50 περάσματα με μπόλικο νερό και καμιά πενηνταριά με τρεχούμενο!Αυτό που είχε πει ο Νίκος ότι θέλει ελάχιστο νερό πρώτα στη coticule με έχει βοηθήσει να κάνω πετυχημένα ακονίσματα!!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συντήρηση - ανακατασκευή”