Σήμερα δεν έχει ποδήλατο, ελέω πόνου στη μέση από το πολύ καθισιό στο γραφείο. Η πολύ δουλειά ακόμη και στην καρέκλα τρώει τελικά τον αφέντη. Ο βροχερός καιρός δε, αποτελεί την τέλεια δικαιολογία για μια τεμπέλικη Κυριακή. Ευκαιρία για ξούρα και χαλαρό διάβασμα. Afeitado portugués για σήμερα με:
- Fatip Classico nickel, Persona #5
- Semogue Tar SOC boar brush
- Mogno shaving soap
- 444 + Ach Brito Atlantico
Σαπούνι, το συμπαθέστατο και τιμιότατο Mogno. Το προετοίμασα με λίγο ζεστό νερό, φόρτωσα με όσο μπορούσε να σηκώσει το πινέλο και στο πρόσωπο δουλεύοντάς το έδωσε έναν απολαυστικό αφρό με υπέροχο άρωμα.
H Fatip πάντα χαίρει της ιδιαίτερης συμπάθειάς μου. Κλασσική εμφάνιση, ψιλο-ζόρικη στο ξύρισμα, προσδίδει πάντα μια καθαρά μπαρμπέρικη εμπειρία από τα παλιά. Μου έκανε κέφι να κάνω την σημερινή ξούρα μαζί της. Της φόρτωσα την Persona στην 5η χρήση της κι έκανα τα τυπικά τρία χέρια. Δεν άφησε τίποτα χωρίς ερεθισμούς και κοψίματα.
Το Mogno δεν έχει δικό του aftershave. To κοντύτερο άρωμα σε αυτό είναι εκείνο του Atlantico. Ψέκασα από δαύτο μια σ’ ένα σβώλο 444 και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο από κάθε άποψη.
Με στεναχωρεί πολύ που πλέον το Mogno δεν παράγεται πιά. Υπάρχουν πολλά και μάλιστα καλύτερα από αυτό, αλλά είναι από τα λίγα με προσωπικότητα. Πρέπει να το δοκιμάσει κανείς για να καταλάβει τι θέλω να πω.
Καφεδάκι και διάβασμα τον Βραχόκηπο του Ν. Καζαντζάκη.
Υγιαίνετε και, ει δυνατόν αγαλλιάστε! Καλημέρα σε όλους!