TOBS "Sandalwood"
Yaqi "Sagrada Familia"
Colonial General Head / Parker 26c Handle
Schick Proline
Pinaud Clubman "Whiskey Woods"
Η κατασκευασμένη από αλουμίνιο κεφαλή της Colonial General είχε αγοραστέι πριν 1,5 - 2 χρόνια και έκτοτε έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστα (5-6 φορές). Ήταν μεταξύ ντουλάπας και πώλησης. Βασικά είχα ξεχάσει την ύπαρξή της!
Γιατί; Διότι αφού δεν πήρα την λαβή της, προφανώς έπρεπε να της βάλω άλλη λαβή. Η πιο ελαφριά που έχω είναι αυτή της Parker, η οποία το έχει το βάρος της. Το αποτέλεσμα του παντρέματος ελαφριάς κεφαλής με βαριά λαβή οδηγεί σε λάθος κέντρο βάρους. Οπότε η κεφαλή δεν ακουμπάει ακριβώς όπως πρέπει το πρόσωπο, με συνέπεια να μην ξυρίζεσαι σωστά (πχ να τραβάει), εαν δεν βάλεις την λίγη, ελάχιστη πίεση που χρείαζεται, ώστε να ισοσταθμίσεις το λάθος κέντρο βάρους.
Οταν λέω πίεση μην πάρει κανείς κάνα ξυράφι και αρχίζει και πιέζει, έχουμε πει εκατοντάδες φορές οτι είναι το πιο λάθος πράγμα. Όταν λέω έλαχιστη πίεση, εννοώ απειροελάχιστη.
Τον πρώτο καιρό λοιπόν, δοκιμάζοντας όλες τις λεπίδες που είχα, κατέληξα οτι η καλύτερη λεπίδα που της ταίριαζε ήταν η Feather Pro, μιας και προεξείχε περισσότερο από τις άλλες. Τέλος πάντων, δεν ήμουν ευχαριστημένος μαζί της ούτε έτσι και την παράτησα. Προτιμούσα από SE την Claymore.
Ερχόμαστε στο σήμερα, όπου και την θυμήθηκα, και είπα πιο έμπειρος είμαι με καλύτερη τεχνική απ' ότι 1,5 - 2 χρόνια πριν, ας της δώσω ευκαιρία. Τελικά, πολύ σωστά έπραξα και θα μπει από εδώ και πέρα στο rotation. Στις πρώτες 4-5 κατεβασιές είπα μέσα μου οτι πάλι τα ίδια θα μου κάνει. Αλλά πολύ γρήγορα βρήκα την γωνία και την απειροελάχιστη πίεση που θα έπρεπε να βάλω. Την έπιασα και από το σωστό σημείο ώστε να την κάνω να γύρει προς το δέρμα.
Ως αποτέλεσμα, τράβηξα μια επική ξούρα γλυκιά και βαθιά! Σε ένα δύο σημεία με τράβηξε στο πρώτο πέρασμα, αλλά με λίγο τέντωμα της επιδερμίδας πέρασε από πάνω και θέρισε.
Αυτά! Καλή Παρασκευή να μας ξημερώσει!