Το ξύρισμα της ημέρας : Ιουνιος 2017

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Merkur Futur (1,5)
Gillette Silver Blue (11)
FS Manchurian 24mm Ivory
Kappus Aloe Vera Rasiercreme
Denim Musk Asl
Korres Calendula & Ginseng Afs Balm

Εικόνα

Εικόνα

Στο καθημερινό ξύρισμα λόγω δουλειάς η Futur θέλει χαμηλές ρυθμίσεις.Σήμερα έκανα τέλειο ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς καί μικροκοψίματα !!

:clap: :dance:
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 18551 times
Been thanked: 15729 times

alexn έγραψε:
Δεν σου αρέσει η Maca Root?
Κοίτα Ακη,η κρέμα δεν είναι κακή την δουλειά της την κάνει,αλλά,συνηθίζω μετά το πρώτο πέρασμα να περνάω με πινέλο ξανά και σφουγγίζοντας πλέον το πινέλο να παίρνω όλο τον αφρό και τον περνάω με το χέρι στο πρόσωπο ψάχνοντας για <μερεμέτια>.

Εκεί έχω δει ότι έχει πιο αδύνατο σε <πυκνότητα> αφρό από Haslinger πρόβατο και Speick.
Έχω αυτά τα δυο σαν μέτρο σύγκρισης μέχρι στιγμής και κορυφαία για μένα στην μικρή έως τώρα < περιοδεία>στο πξ δεν θα ξαναγυρνούσα σε αυτό το προϊόν μην έχοντας ακόμα δοκιμάσει κορυφαία όπως λέγεται ΜWF,Cella,La Toja...κλπ.
Ίσως πρέπει να βάζεις λίγο παραπάνω προϊόν για να μην σου γίνεται ο αφρός έτσι αδύναμος , πολλές φορές αυτό φαίνεται στο δεύτερο χέρι αν και παίζει ρόλο και το πινέλο (αν είναι άστρωτο , αν είναι κάποιο που κλέβει αφρό κλπ ) ... σε ρώτησα γιατί προσωπικά την θεωρώ από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει ειδικά στην προστασία και στο γλύστριμα , το άρωμα της είναι αμφιλεγόμενο....φυσικά YMMV!!!
Καλό απόγευμα!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 7476 times
Been thanked: 10288 times

Ps Starsoaps by Ivana B Cucumber+Yogurt
- Cyril R Salter Indian Saldalwood sc
- Merkur 41c
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Polsilver #3
- ASL Wolfthorn + 444 gel
:violin:
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
alexn
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 13295 times
Been thanked: 13598 times

< αν είναι κάποιο που κλέβει αφρό>
Ω 10018,έχει περάσει τρίμηνο χρήσης του,το ότι κλέβει μάλλον σε σχέσει με ένα συνθετικό αν τα λέω σωστά από αυτά που διαβάζω,σίγουρα, και για αυτό το <σκουπίζω>στο δεύτερο-μερεμέτια χέρι,αλλά anyway εκεί που βρίσκω την διαφορά είναι στην μετά το ξύρισμα αίσθηση,YMMV, (εντος ολιγου θα παρω το Kent infinity silver)
σε ευχαριστώ Ακη.
Αλέξανδρος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
Άβαταρ μέλους
d3ac0n
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 103 times
Been thanked: 105 times

Καλησπερα

Κεφαλι μετα το μπανιο (γιατι αν τα εκανα συνεχομενα με μουτρα θα ημουν 1μιση ωρα μεσα και θα επεφτε παντοφλα :D)

PS: Καραβάκι Παπουτσάνης
SS: Proraso Red
RZ: EJ DE89
BL: PermaSharp @5

Στο επόμενο δοκιμαζω Astra ή Feather... Τί προτείνετε;
Zizu10
Νήπιο
Νήπιο
9
Has thanked: 32 times
Been thanked: 460 times

Στο σημερινό όχι και τόσο ευχάριστο ξύρισμα :

Pre-shave : Σαπούνι γλυκερίνης Παπουτσάνη κίτρινο
DE Razor : Qshave (με σωστό blade exposure πλέον)
Blade : SuperMax SS #1
Brush : Omega 10065
Soap : TFS Argumella (έκανε αφρό για τουλάχιστον 3 ξυρίσματα)
ASL : Brut
ASB : Korres Calendula & Ginseng

Έντονο razor burn σήμερα, το οποίο οφείλεται είτε στη λεπίδα (αν και με τις άλλες μηχανές μου την έχω ευχαριστηθεί) είτε στο ότι η επιδερμίδα μου δεν σηκώνει τη futur στο #3.5 για καθημερινό ξύρισμα.
Πάμε, λοιπόν, σε ένα διάλειμμα 3 ημερών ώστε να ανακάμψουμε...
stergios

d3ac0n έγραψε:
Στο επόμενο δοκιμαζω Astra ή Feather... Τί προτείνετε;
Και τις 2! :) Μην κοιτας που οι astra οι "κοφτερες" σε μενα παιζαν τις κουμπαρες με τα γενια μου. Δοκιμασε λεπιδες σκομη και οταν τα βρεις απολυτα με μια...
Άβαταρ μέλους
Randyman
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 2026 times
Been thanked: 1908 times

Οι feather είναι άτιμες λεπίδες. Ξυρίζουν άψογα και σου δίνουν την αίσθηση ότι είσαι άρχοντας. Όταν τελειώσεις το πρώτο χέρι δεν έχεις κοψίματα και λες οκ συνεχίζουμε. Το παίζεις άνετος κι εκεί γίνεται ο χαμος. Εγώ κόντρα με feather δεν ξανακάνω. Προτιμώ astra.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vavous
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 30780 times
Been thanked: 41688 times

Καλημέρα κύριοι! Επανέρχομαι μετά από αρκετές μέρες απουσίας.

Το σημερινό ΞτΗ περιλαμβάνει το καινούριο Μασέτο σε 2-band finest 30mm το οποίο είναι καταπληκτικό πινέλο, ουδεμία σχέση έχον με τα παλαιότερα που απέκτησαν κακή φήμη (δεν είχα ποτέ FS, LS συνεπώς ούτε προσωπική άποψη). Έχω όμως την εξής προσωπική άποψη: ότι ελάχιστα υπολείπεται σε ποιότητα από τα τριπλάσιας αξίας Shavemac, Thater, Epsilon και Paladin που διαθέτω στο πινελοστάσιο. Αν είχε (ίσως) ελάχιστα πιο πυκνό θύσανο και πιο fancy λαβή, δεν θα ξεχώριζε από τα ανωτέρω. Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω και δεύτερο όμοιο ξυριστικό είδος απλά για να βρίσκεται μήπως πάθει κάτι το πρώτο. Ο γνωστός στην μικρή μας κοινότητα ψυχαναγκασμός.

Καινούρια και η Rocnel Elite, καλούδι που προέκυψε κατόπιν ανταλλαγής που έκανα με τον κατασκευαστή της. Είναι η ήπια έκδοση, πανέμορφη με έξοχο φινίρισμα, μένει να βρω το τέλειο ξυραφάκι.

Για το Stirling mutton tallow ήδη ανέφερα ότι θέλει εμπειρία για να βγάλει τον καλό αφρό αλλά είναι must have. Για το άρωμα YMMV όπως πάντα.

Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ alum block, της OSMA είναι σχετικά φτηνό και πολύ καλό. Τα πολύ φτηνιάρικα bulk των 1-2 ευρώ, δεν ξέρω, απλά δεν είναι ίδια με της OSMA. Το Thayers εγγύηση (αγορασμένο από το i-herb) το θεωρώ κι αυτό ένα από τα απαραίτητα συστατικά του shave den μου.

Εικόνα
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
14
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Καλησπέρα

Merkur Futur