Καλημέρα κύριοι! Επανέρχομαι μετά από αρκετές μέρες απουσίας.
Το σημερινό ΞτΗ περιλαμβάνει το καινούριο Μασέτο σε 2-band finest 30mm το οποίο είναι καταπληκτικό πινέλο, ουδεμία σχέση έχον με τα παλαιότερα που απέκτησαν κακή φήμη (δεν είχα ποτέ FS, LS συνεπώς ούτε προσωπική άποψη). Έχω όμως την εξής προσωπική άποψη: ότι ελάχιστα υπολείπεται σε ποιότητα από τα τριπλάσιας αξίας Shavemac, Thater, Epsilon και Paladin που διαθέτω στο πινελοστάσιο. Αν είχε (ίσως) ελάχιστα πιο πυκνό θύσανο και πιο fancy λαβή, δεν θα ξεχώριζε από τα ανωτέρω. Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω και δεύτερο όμοιο ξυριστικό είδος απλά για να βρίσκεται μήπως πάθει κάτι το πρώτο. Ο γνωστός στην μικρή μας κοινότητα ψυχαναγκασμός.
Καινούρια και η Rocnel Elite, καλούδι που προέκυψε κατόπιν ανταλλαγής που έκανα με τον κατασκευαστή της. Είναι η ήπια έκδοση, πανέμορφη με έξοχο φινίρισμα, μένει να βρω το τέλειο ξυραφάκι.
Για το Stirling mutton tallow ήδη ανέφερα ότι θέλει εμπειρία για να βγάλει τον καλό αφρό αλλά είναι must have. Για το άρωμα YMMV όπως πάντα.
Τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώ alum block, της OSMA είναι σχετικά φτηνό και πολύ καλό. Τα πολύ φτηνιάρικα bulk των 1-2 ευρώ, δεν ξέρω, απλά δεν είναι ίδια με της OSMA. Το Thayers εγγύηση (αγορασμένο από το i-herb) το θεωρώ κι αυτό ένα από τα απαραίτητα συστατικά του shave den μου.