Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24938 times
Been thanked: 7867 times

Βασίλη, ίσως μια λύση είναι να ανοίγεις την σαβέτα μετά το ξύρισμα και να καθαρίζεις-στεγνώνεις τα πάντα...
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Νώντας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 802 times
Been thanked: 6049 times

Καλησπέρα,

Matador Toro Mastiff Corto
Gillette Silver Blue #6 (άνετα σήκωνε άλλα 1-2 αλλά την άλλαξα)
Semogue OC SE 2012
Camelot στικάκια σε μπολάκι
ASL Mennen Skin Bracer

Τελικά μάλλον μερικά στικάκια, πρέπει να χρησιμοποιούνται ως τέτοια,
ή τουλάχιστον με αφρισμό στο πρόσωπο, ακόμη κι άν τάχουμε βάλει σε μπολάκια,
αφού γι αυτό είναι φτιαγμένα, για αφρό στα μούτρα μας :bigsmilie .
Έκανα αφρό -με καλό φόρτωμα- σε μπολάκι, αλλά και πάλι μου βγήκε
"ελαφρύς", αραιός με μπουρμπουλήθρες και στο πρόσωπο χανόταν/"καθότανε" γρήγορα.
Έτσι στο 2,5 πέρασμα (στα μέσα του δεύτερου δλδ) φόρτωσα ελαφρά και έκανα
αφρό στο πρόσωπο. Η μέρα με τη νύχτα, παχύς, κρεμώδης κλπ, τα ξέρετε πώς εννοούμε
τον γιαουρτόκρεμα αφρό...θα δοκιμάσω και μια δυό φορές από την
αρχή με Face Lathering και θα τα γράψω στο θέμα το δικό του, του Κάμελοτ.

Πάντως....ποπός μπεμπέ και σήμερις :dance3
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

iogi έγραψε:Βασίλη, ίσως μια λύση είναι να ανοίγεις την σαβέτα μετά το ξύρισμα και να καθαρίζεις-στεγνώνεις τα πάντα...
Γιάννη, περίπου αυτό είχα κάνει: μετά το ξύρισμα έλυσα τη σαβέτα, ξέπλυνα σαβέτα και λεπίδα, και την τοποθέτησα ανάποδα, ώστε η μη χρησιμοποιημένη κόψη να στεγνώσει στον αέρα. Το αποτέλεσμα ήταν μη ανεκτό...
Φαίνεται πως η υγρασία και τα υπολείμματα σαπουνιού που μένουν εντός του μηχανισμού συγκράτησης λεπίδας κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος καταστρέφουν και την άλλη κόψη... Μικρό το κακό, μεγάλη η φασαρία :)
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Καλή Τετάρτη παιδιά!

Clarins Men Face Wash
Floid preshave oil
Muhle R41 rg
Feather
SOC 2 band II
HTGAM Cavendish ss
444 Alum Block
Cucumber Witch Hazel
Cavendish ast

Είχα να ξυριστώ 2 ημέρες. Με την R41 έχω διαπιστώσει οτι όταν έχω να ξυριστώ πάνω από μία ημέρα, κάνω μικροκοψιματάκια. Αρχίζω να πιστεύω σθεναρά πως η R41 για το πρόσωπό μου ενδύκνυται κυρίως για γένια μιας ημέρας. Καθώς θεωρώ οτι έχω συνηθισμένο δέρμα, ούτε πολύ ευαίσθητο, ούτε και ... αναίσθητο :megagrin , επαναλαμβάνω κάτι που έχω αναφέρει και προσφάτως: Οι open comb είναι καλύτερα να χρησιμοποιούνται για γένια ημέρας. Στις 2 ημέρες και πάνω οι τρίχες μάλλον μαλακώνουν, και το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο. Παρακαλώ θερμά όσους ξυρίζονται με open comb να δοκιμάσουν να ξυριστούν με αυτή κάθε μέρα για 3-4 ημέρες και να επιβεβαιώσουν ή όχι το προαναφερθέν.
Επίσης, μήπως ξέρει κάποιος ιστοριοδίφης ποιες κατασκευάστηκαν πρώτες, οι open ή οι closed comb;
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Πρώτα οι open comb κατασκευάστηκαν μετα βγήκε η μπάρα ασφαλείας,υποτίθεται για περισσότερη προστασία.
Αυτό με τις open comb μπορώ να το επιβεβαιώσω για την merkur 15c.
Έχω δέρμα όπως το περιγράφεις και είναι η μόνη μηχανή που έχω κάνει 3 ή και 4 ξυρίσματα σερί χωρίς να είναι "κουραστικά" ή "ενοχλητικά" για το δέρμα μου!
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Τηλέμαχε, αρχίζω να πιστεύω οτι οι closed comb είναι μια μπαρούφα. Απλά υπάρχουν επιθετικές ή μη-επιθετικές open comb. Δεν είναι όλες οι open επιθετικές. Για παράδειγμα, η Merkur 41c είναι πολύ ήπια μηχανή. Μα πάρα πολύ ήπια.
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Omega 49
Tabac
EJ 89
Asco #1
Πάγος μπλοκ
Nivea silver protect,καταψυγμένο

Ζήλεψα τον Στέλιο χτες και η περιγραφή του αρώματος του λίπους του tabac και της απόδοσής του με έκαναν να το πιάσω αμέσως από το ράφι.
Περίεργη ιστορία αυτό το σαπούνι.Το αγόρασα πριν δυο χρόνια,σε στικ.Στο πρώτο ξύρισμα ,ντάλα καλοκαίρι,έπαθα κολούμπρα.Συνέχισα να το χρησιμοποιώ μέχρι που κάποια στιγμή παρατήρησα ότι έχω συνέχεια ερεθισμούς και κοψίματα,ενώ στην αρχή δεν συνέβαινε αυτό.Του έδωσα και άλλες ευκαιρίες,μέχρι που αποφάσισα να το πουλήσω.Αφού δεν μου κάνει σκέφτηκα,ας μην πιάνει άλλο χώρο.
Τέλη περσινής χρονιάς κάτι παραγγέλνω από τον Γιώργο και λέω δεν βάζω μέσα κι ένα tabac?Διάβαζα ακόμα τα σχόλια όλων γι'αυτό και σκέφτομαι,δεν μπορεί,κάτι θα έκανα εγώ στραβά.Άσε που η τεχνική μου βελτιώθηκε κατά πολύ.Μου άρεσε τόσο πολύ όταν το ξαναπήρα,που είναι το μόνο σαπούνι/κρέμα τα τελευταία τρία χρόνια που χρησιμοποίησα 7 φορές σερί.Με ξετρέλαινε αυτή η βουτυρώδης υφή του και όχι τόσο το ξύρισμα αυτό καθαυτό,χωρίς να σημαίνει ότι ήταν και κακό.
Αποφασίζω να το τρίψω γιατί μου την έδινε που σαν στικ (και πάλι) δεν μπορούσα να το εφαρμόσω καλά στο πρόσωπο.Το έτριψα όμως λίγο,στην κορυφή,για να μπορώ να το χρησιμοποιώ και με τους δύο τρόπους.Έκτοτε,το χρησιμοποιώ στο μπολάκι του,αλλά την επόμενη φορά θα είναι σαν στικ.
Με το 49 δεν ξέρω γιατί,αλλά μου αρέσει περισσότερο η σύστασή του από ότι με το συνθετικό.Πιο πλούσια και μεταξένια υφή.
Το ξύρισμα πήγε πολύ καλά ,αν και με γένια μόλις ημέρας,κάτι που κάνω πολύ σπάνια.
Εν κατακλείδι,κάτι ανεξήγητο με γυρνάει στο tabac ,ενώ δεν είναι σε καμία περίπτωση το αγαπημένο μου.Το άρωμά του είναι κάπως βαρύ,αν και έχει χάσει το 60% της έντασής του στο μπολάκι,δεν έχω κάποιο άφτερ που να ταιριάζει αρωματικά,ενώ δεν είναι ποτέ η πρώτη επιλογή μου όταν κοιτάζω το ράφι,όπως πχ το cella ή το mwf.Παρόλα αυτά αραιά μεν,επιστρέφω σε αυτό δε πιο συχνά από ότι θα δικαιολογούσε η κατάταξή του στη λίστα με τα αγαπημένα μου.
Άβυσσος η ψυχή του παραδοσιακού ξυριστή!
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
rhtoras
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 2713 times
Been thanked: 1756 times

Oι λεπίδες φίλε τι ΄λένε πες 2 λόγια αν θές.Ευχαριστώ...
https://unchained-gnu.gr Βάλτε linux που είναι δωρεάν, ελαφρύ και κάνει ο,τι θέλετε.
oneirofono.gr Το καλύτερο e-steki.

Φυσικά δε θέλω να ξεμείνω από: gillette κρέμα ξυρίσματος και oldspice asl.
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Καλημέρα,

Σήμερα το πρωί:

Feather AC SS
Omega 98
Boelis Panama soap