ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οπτικες οδηγιες ξυρισματος!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

NavalArchitect έγραψε:μάλλον θα χρησιμοποιήσω το SOC
Κωνσταντίνε, οχι μάλλον...αυτό να χρησιμοποιήσεις!!! Για να δούμε και εμείς οι επίδοξοι αγοραστές του τις δυνατότητες του live.... :drool :drool
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
NavalArchitect

Τα βιντεάκια είναι έτοιμα, και τα δύο, προσπάθησα να τα ανεβάσω αλλά κολλά ο server του YouTube (2 φορές). Δεν ξέρω γιατί, θα το κοιτάξω αλλά τώρα πιά αύριο (είναι μεσάνυχτα και πάω για ύπνο...)

:confused
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Είναι η ανάποδη μέθοδος; Όπου η βούρτσα είναι γεμάτη νερό; Πολύ ενδιαφέρον!
Καλη ξεκούραση Κωσταντίνε, ανυπομονώ να δω το βίντεο. :thnx
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
NavalArchitect

" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false;

To δεύτερο θα είναι έτοιμο σε λίγες ώρες από τώρα, currently uploading...)
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Κωνσταντίνε τα βιντεάκια είναι εξαιρετικά !!!!!
Μπράβο σου φίλε !

Έχω να κάνω δύο παρατηρήσεις :

Πρώτον...έχεις ξεφύγει φίλε...πολύ..

Τι συλλογάρα είναι αυτή?

Το μεγαλύτερο online shop δεν πρέπει να έχει ούτε τα μισά ξυράφια από όσα έχεις εσύ !!
Αν μη τι άλλο έχεις και κάνει την προίκα σου ! :xp1

Και δεύτερον..το ιταλικό σύστημα δεν το ήξερα , αλλά καταλάθος το κάνω και γω.

Έχω παρατηρήσει με το semogue , ότι αν δεν το τινάξω, χρησιμοποιώντας το νερό που κρατάει , κάνω εξαιρετικό αφρό είτε στο πρόσωπο είτε στο μπολ , χωρίς να χρειαστεί να προσθέσω άλλο νερό.

Και πάλι μπράβο.
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Μόλις είδα και τα 2 βιντεάκια που ανέβασες, μπράβο ρε φίλε είσαι κορυφαίος για άλλη μια φορά.
Η συλλογή με τα straight που έχεις είναι πάρα πολύ ωραία, δεν ξέρω του Γιάννη (γ.ν) η συλλογή τι κομμάτια έχει, εσείς οι 2 είσαστε πιθανόν οι μόνοι (;) που έχετε τόσα πολλά στο φόρουμ...

Τσίμπησα και 2 κολπάκια για φόρτωμα πινέλου και καθάρισμα από αυτά που έδειξες, σήμερα κιόλας θα δοκιμάσω να τα εφαρμόσω.

Να είσαι καλά Κωνσταντίνε που διαθέτεις τον χρόνο σου και φτιάχνεις αυτά τα πολύ ωραία βιντεάκια και τα μοιράζεσαι μαζί μας (ήταν σαν να έβλεπα National Geographic, πως ζευγαρώνουν τα πινέλα με τα σαπούνια) :megagrin
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
NavalArchitect

Ευχαριστώ Πάνο αλλά έχω και λάθη στα βιντεάκια.

Είπα, για παράδειγμα, ότι το πινέλο μπορεί και με 1/2 -1 λεπτό το πολύ (ή λίγο τέλος πάντων) σε ζεστό νερό πριν ξυριστεί κανείς. Όμως αυτό ισχύει πιό πολύ για πινέλο ασβού. Πινέλο αγριόχοιρου καλό είναι να κάτσει λίγο πάραπάνω ώστε να μαλακώσει η τρίχα. Αυτά απ'όσα λίγα γνωρίζω κι έχω διαβάσει.

Επίσης, και τα 2 test lathers δεν βγήκαν τέλεια (έτσι ένιωσα). Το πρώτο ήταν με λίγότερο σαπούνι στην αναλογία, το δεύτερο είχε το αντίθετο πρόβλημα - πολύ σαπούνι. Είχε κάτσει το 102 λίγο στο νερό και ήθελε πρόσθεση λίγων σταγόνων αργότερα.

Ειδικά στο βιντεάκι με τα σαπούνια και τα πινέλα ήμουν κομμάτια απ'την κούραση, κι έκανα συνεχώς λάθη. Όταν βλέπετε και δεν θυμάμαι ονόματα (π.χ. είπα το Semogue 1305 ότι είναι το '1350') σημαίνει ότι είμαι πολύ κουρασμένος. Αλλά τα βιντεάκια έχουν πλάκα και πιθανώς να βοηθούν αρκετούς, οπότε δεν κολλώνω να κάτσω να τα κάνω.

Γιώργο ευχαριστώ - η συλλογή του Γιάννη είμαι σίγουρος ότι είναι κλάσεις ανώτερη, αλλά σημαντικότερο είναι πως ο Γιάννης έχει πολλές γνώσεις και εμπειρία στα straights (τεχνική ξυρίσματος, stropping, honing) οπότε είμαστε τυχεροί που τον έχουμε εδώ.
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Φίλε Κωνσταντίνε προσκυνώ στη συλλογή σου :worthy !!Εξαιρετικά κομμάτια , καθαρά και όλα ένα και ένα!Φαντάζομαι ότι αυτό είναι ένα μέρος μόνο :bigeek , πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή να δω και τα υπόλοιπα.Καλά αυτά τα κουβάλησες μόνο για το ταξίδι σου :eek ?Κάποια στιγμή ήθελα να δείξω και εγω τα δικά μου αλλά τι να δείξω τώρα , τελος πάντων κάποια στιγμή θα το κάνω.

Το φόρτωμα αυτό δε το ήξερα και θα το δοκιμάσω σίγουρα αν και βλέπω πολύ σαπούνι γενικά.Βέβαια αυτό μπορούμε να το ελέγξουμε φαντάζομαι ανάλογα το σαπούνια και το πινέλο το πόσες στροφές θα το φέρουμε.

Ευχαριστούμε πολυ Κωνσταντίνε για άλλη μια φορά, θαυμάσια βίντεο!!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Ωραια να ανεβαινουν βιντεο απο Ελληνες !
Μηπως ομως τα φορτωματα ηταν υπερβολικα μεγαλα;
Χρειαζεται αραγε τοσο πολυ;
Πολυς αφρος δεν σημαινει απαραιτητα και ποοτικο ξυρισμα.
Το "βαφτο" στυλ πιστευω εξαπατα ευκολα
Ακομη και σε ασχημα σε αποδοση σαπουνια ναι μεν εδειχνε καλο στο προσωπο αλλα κατ'ουσιαν τιποτα
Οταν αρχισει το "στριφογυριστο" εξαφανιζονται,μιλαμε για ηττα
Το κανω στο τελος οταν ειναι να "παρω" καποιες λεπτομερειες στο 4ο περασμα.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
coccolino
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
13
Has thanked: 246 times
Been thanked: 206 times

Δόρυ τι εννοείς ακριβώς για το βαφτό στύλ; Ότι το πινέλο πρέπει να κάνει κυκλικές κινήσεις και όχι όπως το έκανε ο Κωνσταντίνος στην παλάμη του;
Γιώργος

Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”