Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Απάντηση

Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Εξαιρετική, όλα πήγαν τέλεια
36
22%
Αρκετά καλή με κανα δυο προβληματάκια
75
46%
Μέτρια, κατάλαβα πως έχω δρόμο μπροστά μου
41
25%
Χάλια ήμουν έτοιμος να το παρατήσω
10
6%
Τόσο χάλια που το παράτησα
2
1%

Σύνολο ψήφων: 164
Άβαταρ μέλους
zouve
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 111 times

ναι από τότε το έχω που ξυριζόμουν με τις συμβατικές
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 830 times
Been thanked: 2604 times

Προσπαθησε σε εκεινο το σημειο να μην ξυριζεσαι κοντρα, και εγω ειχα σπουρακια κατω κατω στον λαιμο αλλα με καλη προετοιμασια εξαφανιστηκαν, δοκιμασε κανενα pre shave oil σε εμενα εκανε την διαφορα.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
zouve
Δημοτικό
Δημοτικό
12

αυτά τα pre shave oil έχω την εντύπωση πως είναι ακριβά αν έβαζα babyoil θα βοηθούσε ;
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Baby oil δεν εχω δοκιμασει. Και εγω ειχα αυτην την εντυπωση για τα pre shave ελεγα τι στο καλο 10 ευρω για ενα τοσο δα μπουκαλακι; και ομως στην πραξη ειδα οτι 3 σταγονες ειναι αρκετες οποτε το κοστος ανα χρηση μειωνεται πολυ και οπως σου ειπα εμενα μου εκανε μεγαλη διαφορα.
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
zouve
Δημοτικό
Δημοτικό
12

και αρκούν 3 σταγόνες για όλο το πρόσωπο ;
πως ακριβώς χρησιμοποιείται ;
Άβαταρ μέλους
Iasonas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

πλενεις το προσωπο σου με ενα σαπουνι αλλα δεν το σκουπιζεις, το αφηνεις βρεγμενο, βαζεις το πολυ 3 με 4 σταγονες στις παλαμες σου και το δουλευεις πανω στο προσωπο σου, το αφηνεις να δρασει για 3 με 4 λεπτα και μετα βαζεις απο πανω τον αφρο σου. Τοσο απλα!
Το Ιασονας με Ο
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

:btt2
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
YMMV
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Has thanked: 998 times
Been thanked: 1110 times

Ας γράψω κι εγώ λίγα πράγματα εδώ
Έκανα σήμερα το δεύτερο ξύρισμα με τη Merkur 33c μετά από 5-6 προσπάθειες με την EJ89.
Με την 33c ξυρίζομαι εύκολα και σε πολλά σημεία περνάω κόντρα κατευθείαν (έχω και σκληρά γένια να σημειωθεί). Η μηχανή κόβει χωρίς να με κόβει.
Πετυχαίνω το βαθύτερο ξύρισμα μέχρι στιγμής -καμία απολύτως σχέση με τα ξυραφάκια συστήματος.

Εκείνο που μου κάνει μεγάλη εντύπωση όμως είναι η διαφορά με την EJ89. Με αυτή κόβομαι σε πολλά σημεία ειδικά στο λαιμό και το ξύρισμα δεν είναι τόσο βαθύ. Δεν έχω απάντηση στο γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό, ιδιαίτερα αφού ο εγγλέζος θεωρείται πιο ήπιος από το συγκεκριμένο γερμανό και είναι και βαρύτερος. Όλα αυτά με λεπίδες Personna. Δεν αλλάζω για να βγάλω συμπεράσματα.

Επέλεξα αρχικά την EJ89 επειδή μου άρεσε πάρα πολύ σαν DE, ήταν προσιτή και είχε μακρύτερη λαβή. Μάλιστα επειδή μου άρεσε η κατασκευή της απέκτησα κι άλλη (μια Barley. Πολύ όμορφη). Έμαθα πολλά από την Edwin Jagger και κάποια στιγμή θα την ξαναδοκιμάσω για να δω εάν θα υπάρχει ξανά τόσο μεγάλη διαφορά με την 33c. Το οποίο μου κάνει εντύπωση.

Να σημειώσω ότι πισωγύρισμα ήταν η αγορά της 41c αμέσως μετά την EJ (κυρίως λόγω χαμηλής τιμής και κλασσικής λαβής), η οποία σαν open comb (OC) με ταλαιπώρησε όντας αρχάριος. Επίσης δεν με βόλεψε η λαβή της στη χρήση. Θα την δοκιμάσω αργότερα με τη λαβή της 33c (θα γίνει 15c έτσι, εάν δεν κάνω λάθος) και βλέπουμε.

Γενικότερα, να επισημάνω ότι η βοήθειά σας εδώ είναι πραγματικά πολύτιμη και εκείνο που θέλω να πω στους αρχάριους (σαν κι εμένα) είναι το εξής:
Ακόμη και εάν αντιμετωπίζετε δυσκολίες τις πρώτες φορές, μην απογοητεύεστε μέχρι να βρείτε τι σας ταιριάζει. Δεν χρειάζονται πανάκριβα υλικά και εξοπλισμός, απλά παρατήρηση και δοκιμές. Κανονικά θα έπρεπε να τα είχα παρατήσει μετά τις πρώτες 3-4 φορές αφού πήγα κατευθείαν χασάπικο. Ούτε καλή προετοιμασία έκανα.

Μου αρέσει το ΠΞ όμως και νομίζω ότι τώρα μπορώ να πετύχω ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση. Επί τη ευκαιρία λέω να δοκιμάσω μια 34c, ενώ έχουν αρχίσει να μου μπαίνουν και ιδέες για Weber (ένεκα stainless) που λένε ότι έχει παρόμοια κεφαλή.

Αυτά πρός το παρόν, ελπιζω να τα βρει ενδιαφέροντα όποιος κάνει τα πρώτα του βήματα όπως κι εγώ, ή αντιμετωπίζει δυσκολίες και σκέφτεται πως να κινηθεί.
Γ.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29526 times
Been thanked: 29732 times

Και μένα μου κάνει εντύπωση αυτή η μεγάλη διαφορά που αναφέρεις. Ότι έχω καλύτερα ξυρίσματα με την 34C είναι γεγονός, αφού ο συνδυασμός πιο επιθετικής κεφαλής με το ελαφρώς μεγαλύτερο βάρος μου δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά δεν ισχύει αυτό με την 33C σε σύγκριση πάντα με την EJ. Η Jagger θέλει διαφορετική προσέγγιση, νομίζω ότι δεν έχεις βρει ακόμη τις γωνίες της. Δως της λίγο παραπάνω χρόνο και παίξε με τις κλίσεις ως προς το πρόσωπο, αν βρεις τα χούγια της η μηχανή σε ανταμείβει με πολύ καλά ξυρίσματα.
Άβαταρ μέλους
aris22
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
13
Has thanked: 4491 times
Been thanked: 5445 times

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αντώνη. Και πως δεν θα συμφωνούσα αφού τις 2 εν λόγω μηχανές τις έχουμε και οι δυο (34 c + EJ ) και εχουμε βγάλει τα ίδια συμπεράσματα οσον αφορά τις επιδόσεις τους. Και εγω στην αρχή δεν ημουν πολύ ευχαριστημένος με την EJ. Ξυριστικά πάντα γιατί απο ποιότητα είναι σε άλλο πλανήτη. Μόλις έμαθα τις γωνίες τις έκανα πολύ καλά ξυρίσματα , αλλά εκεί που το αποτέλεσμα απογειώθηκε είναι οταν δούλεψα την μηχανή με Feather λεπίδες. Μιλάμε η μηχανή εγινε Transformer.... :megagrin Άλλα κόλπα! Έφτασε πάρα πολύ κοντά στα ξυρίσματα που είχα με την 34άρα.....Τελικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απο την Jagger και βασικά δεν θέλω τίποτε επιθετικότερο. Με καλύπτει 100% Απλά είναι τόσο γλυκό το ξύρισμα που κάνει που εχεις την εντύπωση οτι δεν ξυρίζει. Δεν είναι όμως καθόλου έτσι....Απεναντίας.... :megagrin

A, να σημειώσω οτι ποτέ δεν εχω κοψίματα ούτε με την μια ούτε με την άλλη μηχανή (εκτός και αν εξέχει κανένα σπυράκι.) Δοκίμασε τις Feather κάνε λίγο καλύτερη προετοιμασία και πες μας πάλι τις εντυπώσεις σου.
Άρης

Ζούν ανάμεσα μας........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”