Πίσω στα Bay Rum, μετά από ένα μικρό διάλειμμά.
- no-prep
- Tatara Muramasa, Dorco #11, 2-3-4
- Muehle 35 K 257 Silvertip Fibre
- West Coast Shaving Bay Rum, δείγμα από τον φίλο μας τον @mgm
- Denim Original aftershave
Επιστροφή στα Bay Rum, αυτή την φορά με το δείγμα West Coast Shaving Bay Rum, από τον φίλο μας τον
@mgm (Χίλια Ευχαριστώ, είναι θεϊκό).
Είναι γνωστό πως δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα συνθετικά πινέλα. Αυτό είναι το δεύτερο Muehle silvertip που αγόρασα. Το βρήκα στο γνωστό μαγαζί του Ταύρου με έκπτωση 20%. Το προηγούμενο με 19άρη κόμπο δεν με είχε αφήσει ικανοποιημένο και το χάρισα στον γιο. Τόσο καιρό που το χρησιμοποιεί του αρέσει και σκέφτηκα πως δεν μπορεί, με τα συνθετικά κάτι πάω λάθος. Αυτή τη φορά δοκιμή με το Muehle 35 K 257 Silvertip Fibre. Σαφώς πολύ καλύτερο από το Τ3, κάνει τέλειο αφρό και στο πρόσωπο το δουλεύεις εύκολα σαν άνθρωπος κι όχι με φλιπ-φλοπ πινελιές. Δεν είναι τόσο «σφιχτό» όσο το Τ3, ανοίγει όμορφα αλλά έχει και λίγο backbone. Αξιαγάπητο, με αφήνει μετέωρο μεταξύ των συνθετικών και των ασβών μου. Κρατά αρκετό νερό και με ένα γερό παρα-φόρτωμα με σαπούνι-κρέμα δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει στα μισά. Σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στον κύκλο ξυρισμάτων μου.
Το σαπούνι είναι απλά θεϊκό. Πολύ ωραίο bay rum άρωμα, αρκετά διαφορετικό από εκείνα που είναι σκέτο-ευθύ bay rum. Ήδη έπεσε η παραγγελιά στον αμερικανό και περιμένω εν αγωνία την σούμα από το τελωνείο.
Η Dorco, καλή λεπίδα, αλλά επ’ ουδενή δεν μπορεί να βγάλει τα ξυρίσματα μιας GSB. Δεν τραβά, αλλά έπρεπε να ανεβάσεις την επιθετικότητα της μηχανής για να μπορέσει να τα πάρει καλά.
Για aftershave δεν έχω κάποιο bay rum δυστυχώς. Χρησιμοποίησα το Denim Original. Ωραίο μεν, αταίριαστο δε. Ληπηρό είναι πως αμερικάνος δεν στέλνει τα aftershave έξω λόγω του οινοπνεύματος…
Χρόνια πολλά!
Υγιαίνετε και, ει δυνατόν αγαλλιάσθε! Καλημέρα σε όλους!