Δειξτε τα πινελα σας!

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sakis64
Νήπιο
Νήπιο
13
Has thanked: 94 times
Been thanked: 274 times

Apostolos έγραψε:Είναι ασβός Pure badger και όπως όλα του Hondou πολύ καλή ποιότητα για τα χρήματα που πληρώνεις.
..Αλήθεια;;Με χαροποιεί πολύ αυτό που μου λες..Οπότε μένει να το απολυμάνω τώρα για την πρώτη χρήση..Τελικά στου ασβού το πινέλο μπαίνει ξύδι ή όχι;;
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
15
Has thanked: 24800 times
Been thanked: 7864 times

sakis64 έγραψε:Βέβαια όπως αντιλήφθηκα ήδη μάλλον το πλήρωσα ακριβά το ..μάρμαρο ,εε ..πινέλο ήθελα να γράψω.. η τιμή???14.38 Ευρώπουλα...
Δεν είναι καθόλου ακριβό.

Για τον καθαρισμό δες και το link που έβαλε ο συνφορουμίτης Δορυφέρων:

http://forum.mens-only.gr/viewtopic.php ... =10#p22440" onclick="window.open(this.href);return false;
Γιάννης
NavalArchitect

Vie-Long barbers use pro, το πιό ακριβό (νομίζω έχει 10.50 Ευρώ). Μαύρη τρίχα, 100% άλογο.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Δεν θυμάμαι τώρα πόσο ύψος έχει ο θύσανος, 58-60 χιλιοστά αν θυμάμαι καλά. Δεν είναι κακό, το χερούλι είναι βαρύ αφού το μέταλλο που έχει εκεί στο χερούλι έχει τα γραμμάριά του, το κακό είναι πως η υφή, το φινίρισμα του μεταλλικού μέρους είναι λίγο τραχύ και θα το ήθελα (προσωπικά) με περισσότερο γυάλισμα.

Ο θύσανος δεν έχει δυνατή ραχοκοκκαλιά, το πινέλο κατά συνέπεια είναι κατάλληλο κυρίως για να κάνει κάποιος σαπουνάδα σε μπωλ. Γενικά τα καταφέρνει καλά, παρ'όλη την όχι τόσο μεγάλη πυκνότητα τρίχας του θυσάνου.
NavalArchitect

Πάμε άλλο ένα σετ, μιας και την επόμενες εβδομάδες θα έχω περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ, και ξέρω πως θα σας λείψει το ...πορνό!

Frank Shaving - Lindisfarne (το ψηλό, τρίχα Finest) και Warwick (τρίχα Best):

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Λοιπόν, τα πινέλα αυτά όπως ίσως να ξέρετε, τα πουλά κάποιος Ian Tang αν δεν κάνω λάθος, στο eBay. Έρχονται από Κίνα, και είναι αρκετά οικονομικά (ασβός φυσικά, σε διάφορες ποιότητες). Τώρα τελευταία έβγαλε και "Silvertip", το οποίο απ'ό,τι ακούγεται ότι είναι με θύσανο που δεν έχει δυνατή ραχοκοκκαλιά και επίσης πολύ ελαφρύ χερούλι.

Εγώ απέφυγα να πάρω "Silvertip" ακριβώς γι'αυτό το λόγο, και κοίταξα τα πινέλα της Frank Shaving με βάση το βάρος που έχει το χερούλι, τη σχεδίασή του, και την ποικιλία τρίχας όπως και το ύψος θυσάνου. Δεν έχουν όλα το ίδιο ύψος θυσάνου, εννοώ αν κάποιος κοιτάξει το ίδιο μοντέλο, και η Frank Shaving δεν απαντά πάντα σε μηνύματα για το αν υπάρχει το συγκεκριμένο μοντέλο με διαφορετικά μήκη (ή ύψη) θυσάνου.

Παρ'όλα αυτά τα πινέλα είναι καλά έως πολύ καλά κατασκευασμένα, αν υπολογίσουμε πως φτιάχνονται στην Κίνα που ο έλεγχος ποιότητας είναι σχεδόν πάντα ένα ρίσκο. Έρχονται σε πολύ καλά και σκληρά κουτιά, εφάμιλλα σχεδόν των κουτιών που ας πούμε χρησιμοποιεί η Simpsons, και επίσης με βάση πλαστική δώρο.

Η τρίχα τους είναι πολύ καλή για τα χρήματα που πληρώνει κάποιος. Το Warwick το έδωσα στη μητέρα μου, αφού δεν μου άρεσε τόσο πολύ το χερούλι, και τον θύσανο (παρ'όλο που ήταν πυκνός) τον ήθελα πιό δυνατό στη ραχοκοκκαλιά. Το άλλο όμως, το Lindisfarne, το αγάπησα και κατέληξα πριν ένα μήνα να πάρω και άλλο ένα σε μπεζ.

Η παραλαβή από Κίνα είναι μια χαρά, τα πινέλα δεν κοστίζουν πολύ οπότε δεν είναι θέμα για το τελωνείο, και στέλνονται πάντα με συστημένο. Ο πωλητής είναι αξιόπιστος. Η πρότασή μου είναι πως για την τιμή στην οποία είναι διαθέσιμα, τα πινέλα FS αξίζει να τα δοκιμάσει κάποιος.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

.oO(B744)

:boom
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Σχετικά με τα Frank Shaving επειδή έχω κι εγώ ένα Best σε Warwick Butterscotch κι ένα ST σε Richmond Faux Ivoir, έχω να πω ότι πρόκειται για πολύ καλά πινέλα για τα λεφτά τους (αν και τα ακρίβυνε κάπως τώρα τελευταία). Επίσης κάθε πινέλο έρχεται με ένα stand δώρο.
Προσωπικά μου αρέσει το ST περισσότερο γιατί είναι πολύ απαλό, αν και ανοίγει λίγο παραπάνω ο θύσανος κατά τη χρήση του. Ίσως αυτό να λύνεται με την προσθήκη ενός o-ring.
Γενικά προτιμώ τα πινέλα με κοντό θύσανο, αλλά αυτό είναι προσωπική προτίμηση.
Βαγγέλης
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

NavalArchitect με έβαλες σε σκέψεις με το post σου. Είμαι νέος στο παραδοσιακό ξύρισμα κι αποφάσισα να αγοράσω ένα νέο πινέλο που θα αντικαταστήσει το νυν απαράδεκτο που έχω. Είχα καταλήξει στην αγορά του πινέλου των body shop που διάβασα πολλά θετικά σχόλια αλλά θέλω να σε ρωτήσω κι εσένα που είσαι πολύπειρος χρήστης αν αξίζει να προτιμήσω αυτό. Δες την ερώτηση ενός αρχάριου με κατανόηση λαμβάνοντας υπόψη ότι θα είναι το μοναδικό του πινέλο και ξυρίζεται προς το παρόν αποκλειστικά με κρέμα ξυρίσματος.
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

NavalArchitect έγραψε:Vie-Long barbers use pro, το πιό ακριβό (νομίζω έχει 10.50 Ευρώ). Μαύρη τρίχα, 100% άλογο.
Το πιο φτηνό μου ακούγεται. Εγώ το δικό μου vie long άλογο το είχα πάρει γύρω στα 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
NavalArchitect

Slur έγραψε:Το πιο φτηνό μου ακούγεται. Εγώ το δικό μου vie long άλογο το είχα πάρει γύρω στα 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά.
Έχεις δίκιο αλλά να με συγχωρείς, έτσι όπως το έγραψα σε μπέρδεψα, όμως είναι όντως το πιό ακριβό - εννοούσα όμως ότι είναι το πιό ακριβό από τα "Barbers" μόνο, κι όχι από τα άλλα... Εγώ σε αυτή τη βάση το διάλεξα για να το δοκιμάσω.

http://giftsandcare.com/en/catalog/the- ... ushes.html" onclick="window.open(this.href);return false;
stelakis1914 έγραψε:NavalArchitect με έβαλες σε σκέψεις με το post σου. Είμαι νέος στο παραδοσιακό ξύρισμα κι αποφάσισα να αγοράσω ένα νέο πινέλο που θα αντικαταστήσει το νυν απαράδεκτο που έχω. Είχα καταλήξει στην αγορά του πινέλου των body shop που διάβασα πολλά θετικά σχόλια αλλά θέλω να σε ρωτήσω κι εσένα που είσαι πολύπειρος χρήστης αν αξίζει να προτιμήσω αυτό. Δες την ερώτηση ενός αρχάριου με κατανόηση λαμβάνοντας υπόψη ότι θα είναι το μοναδικό του πινέλο και ξυρίζεται προς το παρόν αποκλειστικά με κρέμα ξυρίσματος.
Κοίταξε Στέλιο, το πινέλο του Body Shop δεν είναι πολύ δημοφιλές στην κοινότητα των wet shavers. Κάνει δουλειά αλλά έχει συνθετική τρίχα, πολύ μαλακή μεν όταν την βάζεις στο πρόσωπο, φορτώνει από οποιοδήποτε σαπούνι ξυρίσματος καλά δε και κάνει καλό αφρό/σαπουνάδα, αλλά δεν κρατά αυτόν τον αφρό/σαπουνάδα όπως πρέπει - το πινέλο αυτό είναι απ'αυτά που στεγνώνουν πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα.

Δεν είναι ένα προτεινόμενο πινέλο για αγορά (αν ψάχνει κάποιος για ένα πινέλο που θα το χρησιμοποιεί κάθε ή μέρα παρά μέρα). Η μόνη εξαίρεση είναι αν θες να το χρησιμοποιείς σαν πινέλο στα ταξίδια σου, αν λόγω δουλειάς για παράδειγμα ταξιδεύεις συχνά - γι'αυτήν την χρήση κάνει, αλλά όχι για παραπάνω.

Δεν ξέρω πόσο κοστίζει στην Ελλάδα, αν κρίνω από την τιμή εδώ στη Λετονία υποθέτω πως στην Ελλάδα το βρίσκεις περίπου 10-15 Ευρώ (αυτό είναι απλά υπόθεση όμως). Στα χρήματα αυτά υπάρχουν πολύ καλύτερα πινέλα, τα οποία είναι τα εξής:

- Vulfix 404 (αυτό είναι μίξη χοίρου και ασβού), περίπου 12 Ευρώ, πάντα χωρίς τα ταχυδρομικά. Κυρίως για face lathering, δηλ. αν κάνεις σαπουνάδα στο πρόσωπο. Αυτό είναι ένα από τα πολύ κλασικά πινέλα για κάποιον που τώρα ξεκινά. Θα μπορούσε ο θύσανος να είναι πιό πυκνός (τουλάχιστον έτσι νιώθω εγώ που το έχω) αλλά παρ'όλα αυτά είναι ένα προτεινόμενο πινέλο και από τα λίγα που έχουν μίξη χοίρου και ασβού.

http://www.diamondedgeltd.com/acatalog/ ... ories.html" onclick="window.open(this.href);return false;

- Semogue 2000 (χοίρος), ψηλός/μακρύς θύσανος, πολύ πυκνό, γίνεται καλύτερο όσο πιό πολύ παλιώνει, βασικά για αυτούς που κάνουν σαπουνάδα σε μπωλ αλλά μην ακούς και πιστεύεις τίποτε αν δεν δοκιμάσεις ο ίδιος, εγώ το χρησιμοποιώ για face lather και είναι μιά χαρά. Ακριβές μήκος/ύψος θυσάνου θα το βρεις στο Vintage Scent ή Shaving.ie, περίπου 20 Ευρώ αν θυμάμαι καλά τώρα.

- Omega 31064 (χοίρος), ψηλός/μακρύς θύσανος, αρκετά ως πολύ πυκνό, βασικά για αυτούς που κάνουν σαπουνάδα σε μπωλ αλλά πάλι εγώ το χρησιμοποιώ και για face lather και είναι μιά χαρά αν δεν το αφήνεις με πάρα πολύ νερό. Ο Shaving.ie το'χει πάντα πιό φθηνό απ'τον Paul (Connaught).

- Semogue 830 (χοίρος), μετρίου ύψους/μήκους θύσανος, πολύ πυκνό και πάρα πολύ σφιχτό, γίνεται καλύτερο όσο πιό πολύ παλιώνει αλλά αυτό παίρνει καιρό, βασικά για αυτούς που κάνουν σαπουνάδα στο πρόσωπο. Ακριβές μήκος/ύψος θυσάνου θα το βρεις στο Vintage Scent ή Shaving.ie, περίπου 20 Ευρώ πάλι αν θυμάμαι καλά τώρα. Αυτό είναι ένα πολύ κλασικό πινέλο, πάρα πολύ γερό, αν δεν σε ενοχλεί το σχετικά λίγο κοντό χερούλι (44 χιλιοστά αν δεν απατώμαι) είναι πολύ καλή αγορά.

- Semogue Owners Club (χοίρος), μετρίου και πάνω ύψους/μήκους θύσανος, πολύ πυκνό και πάρα πολύ σφιχτό, γίνεται καλύτερο όσο πιό πολύ παλιώνει αλλά αυτό παίρνει καιρό, βασικά για αυτούς που κάνουν σαπουνάδα στο πρόσωπο πάλι. Ακριβές μήκος/ύψος θυσάνου θα το βρεις στο Vintage Scent ή Shaving.ie, περίπου 23 Ευρώ πάλι αν θυμάμαι καλά τώρα. Αυτό είναι ένα πολύ καλό πινέλο, το ψηλό χερούλι δίνει καταπληκτική αίσθηση αλλά πάλι αυτό που λέω είναι υποκειμενικό, αν δεν σε ενοχλεί αυτό και προτιμάς πιό κοντά χερούλια τότε το SOC είναι πολύ καλή αγορά.

- Μετά πάμε σε χαμηλής τιμής πινέλα από ασβό: Frank Shaving και τα New Forest τα οποία είναι πιό ακριβά βέβαια, αλλά όχι τόσο όσο τα Simpson για παράδειγμα. Και τα δύο προαναφερόμενα σου δίνουν πολύ καλή σχέση απόδοσης προς τιμή.

- Φυσικά μπορείς και να φτιάξεις ένα δικό σου, μέσω ενός ερασιτέχνη κατασκευαστή. Το μέλος 'beejay' για παράδειγμα κάνει πινέλα από χοίρο ή ασβό, σε ό,τι σχέδιο (στάνταρντ ή μη) και υλικό σε πολύ καλή τιμή.
Άβαταρ μέλους
stelakis1914
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 597 times
Been thanked: 496 times

Το διαθέσιμο budget μου είναι ένα ποσό κάτω των 30 ευρώ μικτά (μαζί με ταχυδρομικά εννοώ). Σε ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σου, προχωράω αμέσως στην αναζήτηση των πινέλων που μου έστειλες.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το πινέλο”