Το ξύρισμα της ημέρας: Νοέμβριος 2014

Απάντηση
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Omega 102
Arko stick
Merkur 34c
Personna platinum #1
Μενούνος λεμόνι & 444

Πρώτη για τη μηχανή.Στο χέρι μου αρκετά αισθητή η διαφορά βάρους από την EJ 89.Ξεκάθαρα πιο επιθετική μηχανή,αλλά πιο εύκολα διαχειρίσιμη λόγω κοντύτερης λαβής.Πιστεύω θα τα πάμε καλά.Το στικάκι μετά από καιρό αποδεικνύει ξανά οτι αξίζει τα λεφτά του,αν και προτιμώ latoja και palmolive.Το λεμονάκι του Μενούνου εξαιρετικό!
Το μόνο που με 'χαλάει' είναι το πινέλο.Από την πρώτη κιόλας χρήση ήταν πολύ πιο μαλακό από ότι το περίμενα.Και όσο να 'ναι,το ήθελα πιο σκληρό.Λειτουργεί άψογα μεν,αλλά προτιμούσα να το στρώσω σιγά σιγά.Γούστα είναι αυτά..
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

001.JPG
Χρονια πολλα και υγεια σε ολους
γενια24ωρων
*pre floid oil
*razor merkur500progress @4@3
*blade super max stainless @2
*brush omega80097
*soap vitos finissima emolliente extra super
*astringent as alum block
*asl floid mentolado vigoroso
*asc arko cool
3passes,bbs.
απλα καλο το σημερινο ξυρισμα.δυστυχως η ευτυχως οι stainless δεν μου ταιριαξαν.πολυ ηπιες για μενα,ενοιωθα ελαφρως να με τραβανε.την κατασταση την εσωσε το σαπουνι.πολυ καλο το vitos με προστατεψε αριστα και τα πηγε περιφημα και απο πλευρας ενυδατωσης.πιστευω οτι σε ιδιοτητες ειναι στο επιπεδο των υπολοιπων ιταλικων σαπουνιων(cella,valobra), δηλαδη κορυφαιο. ;)
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Εικόνα

Καλημερα σας

- MWF ως preshave
- Parker 97R
- Treet Dura Sharp (carbon steel)
- Kent Infinity Silvertex
- MWF
- Pinaud Clubman Special Reserve

Λιγο να σκοτεινιασει ο ουρανος το χερι μου παει αυτοματα στο Wool Fat. Και μπορει καμποσα σαπουνια να του τη βγαινουν στα σημεια (Klar, MdC, Synergy κλπ) αλλα συνολικα αυτο το σαπουνι ειναι μπροστα οσο και αν το "πιεσεις" με οποια μηχανη σε οποια ρυθμιση κλπ κλπ. Οποτε και σημερα ολα πηγαν εξαιρετικα και ταυτοχρονα ιδιαιτερα απολαυστικα :-)

Οι carbon Treet ειναι οκ λεπιδες - παραξενη αερατη αισθηση και ταυτοχρονα κοβουν καλα - εκει που δειχνουν αδυναμια ειναι στην αντοχη. Μιας και χρησιμοποιω 2 φορες καθε ξυραφακι, το θεμα της παρατεταμενης αντοχης δεν μπορω να το τσεκαρω συχνα. Παντως σε καθε περιπτωση οι Dura Sharp δεν ειναι για πανω απο 2 ξυρισματα και με σχετικα ηπιες μηχανες. Aν κατι μου λειψει (μεχρι να τις ξαναχρησιμοποιησω) ειναι αυτη η αισθηση κοφτερου χαρτιου και οχι μεταλλικου ξυραφιου. Ειναι διαφορετικες αλλα και μικροτερης αντοχης λογω υλικου κατασκευης.

Ρωτουσε προσφατα καποιο μελος μας σχετικα με τις Parker. Αυτο ειναι το 3ο ξυρισμα που κανω με την 97R και συνολικα εχω να πω μονο καλα λογια. Δεν ειναι ηπια αλλα ουτε η Fatip - αυτοπροσδιοριζει μια ενδιαμεση κατηγορια επιθετικων μηχανων που δεν τρομαζουν αλλα κοβουν. Η αισθηση της στο προσωπο ειναι πολυ καλη (αρκετα γλυκια για επιθετικη μηχανη) - φυσικα θα χρειαστει να ξαναψαξεις για το καταλληλο για το προσωπο σου ξυραφακι μιας και οι αναγκες του μεγαλυτερου gap ισως "αχρηστεψουν" το μεχρι τωρα αγαπημενο σου - αλλα μικρο το κακο αν συνυπολογιστει η πραγματικα αυξημενη αποδοση.

Το βαρος της ειναι μεγαλυτερο απο της 34HD (ω ναι) και το ζυγισμα της πολυ βολικο. Εχω δρομο μπροστα μου παρεα με την 97 αλλα προς στιγμην ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

Ε και 2 χουφτες Special Reserve θα τα διορθωναν ολα ετσι και αλλιως :-)
Εικόνα
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

herco έγραψε:

Λιγο να σκοτεινιασει ο ουρανος το χερι μου παει αυτοματα στο Wool Fat. Και μπορει καμποσα σαπουνια να του τη βγαινουν στα σημεια (Klar, MdC, Synergy κλπ) αλλα συνολικα αυτο το σαπουνι ειναι μπροστα οσο και αν το "πιεσεις" με οποια μηχανη σε οποια ρυθμιση κλπ κλπ. Οποτε και σημερα ολα πηγαν εξαιρετικα και ταυτοχρονα ιδιαιτερα απολαυστικα :-)

Το βαρος της ειναι μεγαλυτερο απο της 34HD (ω ναι) και το ζυγισμα της πολυ βολικο. Εχω δρομο μπροστα μου παρεα με την 97 αλλα προς στιγμην ειμαι πολυ ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα.

Ε και 2 χουφτες Special Reserve θα τα διορθωναν ολα ετσι και αλλιως :-)

Herco ειναι οπως ακριβως τα λες,το MWF ειναι πολυ μπροστα απο οποιοδηποτε σαπουνι(συνολικα).

αν ειναι πιο βαρια απο την 34c τοτε σιγουρα ειναι καλη μηχανη.

το special reserve ειναι μεσα στα πλανα μου μονο και μονο απο τα σχολια σου. ;)
Άβαταρ μέλους
Moustardas
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 287 times
Been thanked: 504 times

Καλησπέρα κύριοι

Ντουζ κι έπειτα ξύρισμα με γένια ημέρας

EJ DE89
ToOBS - Jermyn street collection sc
Muhle 81K
Persona (3)
ToOBS - Jermyn street collection as
ToOBS - Jermyn street collection cologne

Ακολουθεί μεγάλο ψέμα: δεν μου αρέσει καθόλου το άρωμα της ToOBS, αυτό το Jermyn street μωρέ <3 <3 <3

Ένα πράγμα φοβάμαι. Μου αρέσει τόσο που στο τέλος, μπορεί να το βαρεθώ :(
Κώστας
Άβαταρ μέλους
digibill
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 2206 times
Been thanked: 2875 times
Επικοινωνία:

macho έγραψε:
herco έγραψε:

Herco ειναι οπως ακριβως τα λες,το MWF ειναι πολυ μπροστα απο οποιοδηποτε σαπουνι(συνολικα).
Εντάξει, εγώ δε συμφωνώ, αλλά είπαμε: YMMY.. :whistle
Άβαταρ μέλους
yiannischris
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 8965 times
Been thanked: 17780 times

Καλησπέρα από την Πάτρα λόγω αλλαγής πλοίου !!

Muhle R89 Twist
Astra Superior Platinum
Men’s Only Forum Special Edition 2014 No 38
Vitos Crema da Barba Finissima Emolliente
Eau de Cologne Fraicheur Vetyver C. Darvin + Menthol Crystals

Η μηχανή συνεχίζει να με εντυπωσιάζει.Το πινέλο μας έχει αρχίσει να μαλακώνει μετά τα τόσα μπάνια που ακόμη συνεχίζονται.
Οι κρύσταλοι έχουν μετατρέψει την κολώνια σε έκρηξη δροσιάς ..

Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiannischris την 08 Νοέμ 2014, 16:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γιάννης
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11

digibill έγραψε:
macho έγραψε:
herco έγραψε:

Εντάξει, εγώ δε συμφωνώ, αλλά είπαμε: YMMY.. :whistle

ρε Βασιλη αν ολοι συμφωνουσαμε,θα ξυριζομασταν με 1 σαπουνι,1 μηχανη,1 πινελο,1 λεπιδα και 1 αφτερσειβ.ουτε να το σκεφτομαι δεν θελω. :eek
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

image.jpg
Parker 22r
Sir stick
Rapira NOS
Kent infinity
Aqua Velva

Γλυκό ξύρισμα που κάνει η Parker...
Κεφαλή tech με βαριά λαβή τι άλλο να γράψω...
Το σαπούνι είναι πράσινο Tabac δεν μπορώ να καταλάβω
γιατί σταμάτησε η παραγωγή του...κορυφή !
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

Πριν λίγο,
πράσινο σαπούνι πολλών ετών ως pre
Proraso κόκκινο μαλακό σαπούνι
hjm ασβός
Ελαττωματική astor #1
Ένα πέρασμα μόνο και με την φορά για να ξυριστώ ξανά σύντομα! ;)
Μέτριο ξύρισμα και δεν μου πέτυχε ο αφρός... Το παθαίνω συχνά τελευταία... Ίσως πρέπει να κάνω λίγο προπόνηση για να βρω τη φόρμα μου!
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”