Καλημέρα,
Πινέλο Semogue 620
Σαπούνι Nannys eucalyptus
Μηχανή Gillette Aristocrat
Λεπίδα Wilkinson
ΑSB/L SPEICK
Το Ξύρισμα της ημέρας: Μάρτιος 2013
- Giannis
- Εξειδίκευση

- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
if you have a great shave you have a great day
-
NavalArchitect
Σωστά.
Όλα τα σαπούνια που πήρα τον τελευταίο καιρό, Mike's Natural Soaps και Panna Crema, τα έβαλα σε μπωλάκια. Eίχα 2 άδεια μπωλ του Μάρτιν (Prof. Blighty) και επειδή είναι και πολύ ωραία, με μεγάλη διάμετρο, έβαλα εκεί δύο από τα τρία σαπούνια του Mike (τα Coconut και Pine & Cedarwood).
Το τρίτο σαπούνι Mike's (το Barber's) το έβαλα σε ένα άλλο πολύ ωραίο μπωλ που μου έφερε από το εξωτερικό ένα μέλος του φόρουμ εδώ, και τον οποίο φυσικά ευχαριστώ... Τα σαπούνια του Mike 'ζητούν' πολύ νερό και κατά συνέπεια είναι ακόμη πιό σημαντικό να τα έχω σε αρκετά 'ανοιχτό' μπωλ, ώστε να φορτώνω εύκολα και γρήγορα.
Γενικά τα μπωλ με μεγάλη διάμετρο μου αρέσουν πάρα πολύ, χρησιμοποιώ μεγάλα πινέλα πλέον (Νο. 98, 48, 83 της Ωμέγα) και άρα μπωλάκια όπως το κόκκινο της Cella δεν με εξυπηρετούν.
Το Aristocrat No. 15 είναι σπέσιαλ κομμάτι σε άριστη κατάσταση, κι έχω και τη μεταλλική θήκη του. Από τότε που το πήρα έχει υπερδιπλασιαστεί η αξία του, τώρα είναι ζήτημα αν κάτι τέτοιο μπορεί να βρεθεί με λιγότερο από 200 Ευρώ.

Όλα τα σαπούνια που πήρα τον τελευταίο καιρό, Mike's Natural Soaps και Panna Crema, τα έβαλα σε μπωλάκια. Eίχα 2 άδεια μπωλ του Μάρτιν (Prof. Blighty) και επειδή είναι και πολύ ωραία, με μεγάλη διάμετρο, έβαλα εκεί δύο από τα τρία σαπούνια του Mike (τα Coconut και Pine & Cedarwood).
Το τρίτο σαπούνι Mike's (το Barber's) το έβαλα σε ένα άλλο πολύ ωραίο μπωλ που μου έφερε από το εξωτερικό ένα μέλος του φόρουμ εδώ, και τον οποίο φυσικά ευχαριστώ... Τα σαπούνια του Mike 'ζητούν' πολύ νερό και κατά συνέπεια είναι ακόμη πιό σημαντικό να τα έχω σε αρκετά 'ανοιχτό' μπωλ, ώστε να φορτώνω εύκολα και γρήγορα.
Γενικά τα μπωλ με μεγάλη διάμετρο μου αρέσουν πάρα πολύ, χρησιμοποιώ μεγάλα πινέλα πλέον (Νο. 98, 48, 83 της Ωμέγα) και άρα μπωλάκια όπως το κόκκινο της Cella δεν με εξυπηρετούν.
Το Aristocrat No. 15 είναι σπέσιαλ κομμάτι σε άριστη κατάσταση, κι έχω και τη μεταλλική θήκη του. Από τότε που το πήρα έχει υπερδιπλασιαστεί η αξία του, τώρα είναι ζήτημα αν κάτι τέτοιο μπορεί να βρεθεί με λιγότερο από 200 Ευρώ.

- vanm66
- Λύκειο

- 15
- Has thanked: 231 times
- Been thanked: 349 times
Είπα κι εγώ! Πάντως περίεργο χρώμα έχει το σαπούνι, σαν γλυκερίνης. Είχα την εντύπωση ότι τα σαπούνια του Μικέ είχαν άλλο χρώμα και υφή.
Αλήθεια, δεν μας είπες εντυπώσεις από τα Pannacrema. Εγώ όσο τα χρησιμοποιώ, τόσο περισσότερο τα εκτιμώ. Πολύ καλά σαπούνια.
Για την Aristo ο,τι και να πούμε είναι λίγο :drool Έχουν όντως ξεφύγει εντελώς οι τιμές. Στο τέλος πιο πολύ θα συμφέρει να κάνεις replica.
Αλήθεια, δεν μας είπες εντυπώσεις από τα Pannacrema. Εγώ όσο τα χρησιμοποιώ, τόσο περισσότερο τα εκτιμώ. Πολύ καλά σαπούνια.
Για την Aristo ο,τι και να πούμε είναι λίγο :drool Έχουν όντως ξεφύγει εντελώς οι τιμές. Στο τέλος πιο πολύ θα συμφέρει να κάνεις replica.
Βαγγέλης
-
NavalArchitect
Τα σαπούνια του Mike είναι με υφή σχετικά ξηρή και μπορώ να πω ότι είναι από τα ελαφρώς "σκληρά" μαλακά σαπούνια, δηλαδή είναι πιό σκληρά από Cella και Valobra, και πιό μαλακά από τα ανταλλακτικά Nanny's. Η συγκεκριμένη φωτογραφία μου ξεγελά.
Τα Panna Crema τα έφερα μαζί μου (3 κομμάτια) χθες βράδυ, και στην Ελλάδα δεν τα είχα ανοίξει/δοκιμάσει. Η μυρωδιά όλων είναι καταπληκτική και το 4ο που είχα το έδωσα σε ένα άλλο μέλος εδώ στο φόρουμ - ο οποίος μου είπε πως κάνουν εκπληκτική σαπουνάδα. Δεν τα έχω δοκιμάσει όμως ακόμη (σήμερα το πρωί η επιλογή μεταξύ Mike's Coconut και Panna Crema Fumo di Londra ήταν δύσκολη...)
Θα έγραφα το ποστ σε άλλο νήμα τώρα (είμαστε εκτός θέματος) αλλά όταν κάνω το review και για τα δύο θα ανοίξω το νήμα στα σαπούνια.
Τα Panna Crema τα έφερα μαζί μου (3 κομμάτια) χθες βράδυ, και στην Ελλάδα δεν τα είχα ανοίξει/δοκιμάσει. Η μυρωδιά όλων είναι καταπληκτική και το 4ο που είχα το έδωσα σε ένα άλλο μέλος εδώ στο φόρουμ - ο οποίος μου είπε πως κάνουν εκπληκτική σαπουνάδα. Δεν τα έχω δοκιμάσει όμως ακόμη (σήμερα το πρωί η επιλογή μεταξύ Mike's Coconut και Panna Crema Fumo di Londra ήταν δύσκολη...)
Θα έγραφα το ποστ σε άλλο νήμα τώρα (είμαστε εκτός θέματος) αλλά όταν κάνω το review και για τα δύο θα ανοίξω το νήμα στα σαπούνια.
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1364 times
- Been thanked: 4912 times
- Pre-Shave Benessere Λεβάντα-Δενδρολίβανο
- Σαπούνι Ξυρίσματος Plisson
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- DE Merkur 34c
- Λεπίδα Bic Chrome [2]
- ASL Floris No89
- EDT Floris No89
- Σαπούνι Ξυρίσματος Plisson
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- DE Merkur 34c
- Λεπίδα Bic Chrome [2]
- ASL Floris No89
- EDT Floris No89
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Iasonas
- Εξειδίκευση

- 13
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Pre: Γλυκερινη
Semogue 1250
MWF
FW Engels 5/8"
Nivea Soft
Semogue 1250
MWF
FW Engels 5/8"
Nivea Soft
Το Ιασονας με Ο
-
chris82
- Δημοτικό

- 12
- Has thanked: 410 times
- Been thanked: 205 times
Πινέλο Semogue Owners Club 2 Boar Cherry
Merkur 41c 1904 Open Comb
Derby (1)
Σαπούνι Dovo
ASB Nivea
Αυτές τις λεπίδες όσο τις χρησιμοποιώ τόσο απογοητεύομαι , να πέτυχα πάλι σκάρτη; :confused Η προετοιμασία σωστή, ξύρισμα χωρίς πίεση και όμως αρκετό τράβηγμα απο την λεπίδα. Μαζί με τις ELIOS οι χειρότερες μου :dash
Merkur 41c 1904 Open Comb
Derby (1)
Σαπούνι Dovo
ASB Nivea
Αυτές τις λεπίδες όσο τις χρησιμοποιώ τόσο απογοητεύομαι , να πέτυχα πάλι σκάρτη; :confused Η προετοιμασία σωστή, ξύρισμα χωρίς πίεση και όμως αρκετό τράβηγμα απο την λεπίδα. Μαζί με τις ELIOS οι χειρότερες μου :dash
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Γιατί βρε Χρήστο λες τέτοια άσχημα πράγματα για τις Derby ??? Δεν το ξέρεις οτι είναι οι αγαπημένες λεπίδες του Αντώνη και απο αυτά που λες μπορεί να παρεξηγηθεί ?? :hystericalbs1 :lachtot
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30030 times
- Been thanked: 30421 times
Για μένα πάντα:
Derby blades= :doener
Derby blades= :doener
- Antonis
- Διαχειριστής

- 14
- Has thanked: 30030 times
- Been thanked: 30421 times
Καλημέρα.
-Kent ss
-SOC bb
-Dovo shavette
-Dovo long (? άγνωστος αριθμός χρήσεων)
-4711 asl
-L'oreal Men Expert Hydra Sensitive
Αποτέλεσμα:
(7/10) *
Μετά από καιρό και για αλλαγή έβγαλα για ξύρισμα την σαβέτα. Πολύ καλό αποτέλεσμα για σαβέτα, εξακολουθώ βέβαια να την θεωρώ κατώτερη από τα safety.
* Κλίμακα 0-10 που είχε υιοθετηθεί από τον Απόστολο για τις αξιολογήσεις του, με διαμόρφωση από το 0 (κακό) έως 10 (άριστο) ανά μια μονάδα, δηλ. 0,1,2...10.
-Kent ss
-SOC bb
-Dovo shavette
-Dovo long (? άγνωστος αριθμός χρήσεων)
-4711 asl
-L'oreal Men Expert Hydra Sensitive
Αποτέλεσμα:
(7/10) *Μετά από καιρό και για αλλαγή έβγαλα για ξύρισμα την σαβέτα. Πολύ καλό αποτέλεσμα για σαβέτα, εξακολουθώ βέβαια να την θεωρώ κατώτερη από τα safety.
* Κλίμακα 0-10 που είχε υιοθετηθεί από τον Απόστολο για τις αξιολογήσεις του, με διαμόρφωση από το 0 (κακό) έως 10 (άριστο) ανά μια μονάδα, δηλ. 0,1,2...10.