- Σαπούνι Ξυρίσματος Mühle Sea Buckthorn
- Πινέλο Ξυρίσματος Χειροποίητο Silvertip
- Straight Razor Dovo “Schloss Burg”
- ASB Avéne
- ASL Aqua Velva
Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2012
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Από το βροχερό Άμστερνταμ και μετά από μια κουραστική μέρα:
Pre-shave: Arko shaving stick
Σαπούνι: Vergulde Hand shaving stick
Πινέλο: Mühle Synthetic 23mm
Μηχανή: Gillette Tech
Λεπίδα: Gillette SharpEdge [2]
After shave: Vergulde Hand ASB
Εν ολίγοις, το σημερινό ξύρισμα ήταν χάλια. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πινέλο παραείναι floppy ακόμα και για face lathering με στικ. Δηλαδή σε διάφορα σημεία όταν ξυρίζομαι έχει κάτω από τον αφρό ένα στρώμα σαπουνιού που μένει και δεν κάνει την σωστή ενυδάτωση. Δεν υπάρχει σύγκριση με οποιοδήποτε πινέλο γουρουνιού και μου φαίνεται ότι από εδώ και πέρα το Mühle θα μένει στο σπίτι για χρήση με κρέμες αποκλειστικά.
Καλή σας νύχτα!
Pre-shave: Arko shaving stick
Σαπούνι: Vergulde Hand shaving stick
Πινέλο: Mühle Synthetic 23mm
Μηχανή: Gillette Tech
Λεπίδα: Gillette SharpEdge [2]
After shave: Vergulde Hand ASB
Εν ολίγοις, το σημερινό ξύρισμα ήταν χάλια. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το πινέλο παραείναι floppy ακόμα και για face lathering με στικ. Δηλαδή σε διάφορα σημεία όταν ξυρίζομαι έχει κάτω από τον αφρό ένα στρώμα σαπουνιού που μένει και δεν κάνει την σωστή ενυδάτωση. Δεν υπάρχει σύγκριση με οποιοδήποτε πινέλο γουρουνιού και μου φαίνεται ότι από εδώ και πέρα το Mühle θα μένει στο σπίτι για χρήση με κρέμες αποκλειστικά.
Καλή σας νύχτα!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
- natnat
- Λύκειο
- 12
- Has thanked: 2662 times
- Been thanked: 4669 times
2o μόλις ξύρισμα πρίν λίγο με γένεια 3 ημερών αρκετά σκληρά θα έλεγα.
Σαπούνι: Παπουτσάνης γλυκερίνης - δεν κατάφερα να κάνω πυκνό αφρό αλλά γλυστρούσε καλά η μηχανή και δεν κόπηκα.
Πινέλο: VP πολύ μέτριο badger με αρκετά αραιό θύσανο.
Μηχανή: Merkur 41c
Λεπίδα: Persona chrome platinum
After shave: Ενυδατική Κορρέ
Όπως είπα το σαπούνι μάλλον λόγο πολλής γλυκερίνης δεν έκανε πυκνό αφρό, αλλά με επανειλλημένα περάσματα με το πινέλο, η μηχανή γλυστρούσε πολύ καλά χωρίς κανένα ερεθισμό. Έκανα 1 χέρι προς τα κάτω και 2 κόντρα! Κανένα κόψιμο κανένας ερεθισμός. Με μάλλον μακρυές κινήσεις και ελαφρά πίεση θα έλεγα ότι η μηχανή συγχωρεί πάαααρααα πολλά...
Μπορεί να έκανα μισή ώρα να ξυριστώ αλλά το δέρμα μου έμεινε πάρα πολύ απαλό!!!
Σαπούνι: Παπουτσάνης γλυκερίνης - δεν κατάφερα να κάνω πυκνό αφρό αλλά γλυστρούσε καλά η μηχανή και δεν κόπηκα.
Πινέλο: VP πολύ μέτριο badger με αρκετά αραιό θύσανο.
Μηχανή: Merkur 41c
Λεπίδα: Persona chrome platinum
After shave: Ενυδατική Κορρέ
Όπως είπα το σαπούνι μάλλον λόγο πολλής γλυκερίνης δεν έκανε πυκνό αφρό, αλλά με επανειλλημένα περάσματα με το πινέλο, η μηχανή γλυστρούσε πολύ καλά χωρίς κανένα ερεθισμό. Έκανα 1 χέρι προς τα κάτω και 2 κόντρα! Κανένα κόψιμο κανένας ερεθισμός. Με μάλλον μακρυές κινήσεις και ελαφρά πίεση θα έλεγα ότι η μηχανή συγχωρεί πάαααρααα πολλά...
Μπορεί να έκανα μισή ώρα να ξυριστώ αλλά το δέρμα μου έμεινε πάρα πολύ απαλό!!!
Παναγιώτης
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
Ηλίαααα! Ριιίχτο!!!
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
- SB Omega No 49
- SC Dovo Solingen
- SR Mercur hd 34c
- RB Derby extra (2)
- ASL Old spice
- ASB Korres
- SC Dovo Solingen
- SR Mercur hd 34c
- RB Derby extra (2)
- ASL Old spice
- ASB Korres
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Harry
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Καλημέρα.
Για λίγες μέρες έχουμε αποχή από straigh για να στρώσει το δέρμα:
-EJ 89 και ASP (#1)
-Omega 37
-SC: Musco Real
-ASL: ToOBS Eton College
(Τι υγρασία είναι αυτή που έχει σήμερα στην Αθήνα;)
Για λίγες μέρες έχουμε αποχή από straigh για να στρώσει το δέρμα:
-EJ 89 και ASP (#1)
-Omega 37
-SC: Musco Real
-ASL: ToOBS Eton College
(Τι υγρασία είναι αυτή που έχει σήμερα στην Αθήνα;)
Χάρης
Τετάρτη 17/10
Merkur 34G & Gillette black [vintage] (#3)
Omega No. 98
MWF & Nanny's Arabian Nights soft soap
Taylor of Old Bond Street Shaving Shop after shave lotion
Ξύρισμα στα γρήγορα, τί να πω, για να είμαι ειλικρινής βλέπω ότι όχι απλά δεν έχω συνέλθει αλλά ότι το πράγμα με ψιλοσόκαρε περισσότερο από όσο περίμενα. Της έγραψα ένα μήνυμα χθες βράδυ, γιατί εντάξει, κι αυτή σοκ έπαθε με αυτά που κατάλαβε, και στο κάτω-κάτω στενοχωριέμαι κιόλας που ένας άνθρωπος ξαφνιάστηκε με το πόσο απλά και ευθύτατα προσπάθησα να συζητήσω κάποια πράγματα.
Απλά παρεξήγηση μάλλον και το βλέπαμε ο καθένας από τη δική του οπτική. Συμβαίνουν αυτά αλλά ίσως θέλει και χρόνο να το συνειδητοποιήσουμε και να το χωνέψουμε. Δεν υπάρχει θέμα με αυτό, δεν είναι κακό. Όμως νιώθω κομμάτια, ακόμη, και επίσης εντελώς άδειος, χαμένος στο διάστημα, στην κυριολεξία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο λόγος δεν είναι η συγκεκριμένη (τίποτε εναντίον της αν και λιγάκι έβαλε κι αυτή το χεράκι της...) αλλά πιθανότατα η συνεχιζόμενη 'ανομβρία', η ανεξήγητα παρατεταμένη αίσθηση της οποίας πραγματικά δεν μπορεί πλέον να περιγραφεί.
Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη (στο νήμα με τα μουσικά κλιπάκια, για παράδειγμα) και μακάρι να μπορέσω να ανταποδώσω κάποια στιγμή.
Merkur 34G & Gillette black [vintage] (#3)
Omega No. 98
MWF & Nanny's Arabian Nights soft soap
Taylor of Old Bond Street Shaving Shop after shave lotion
Ξύρισμα στα γρήγορα, τί να πω, για να είμαι ειλικρινής βλέπω ότι όχι απλά δεν έχω συνέλθει αλλά ότι το πράγμα με ψιλοσόκαρε περισσότερο από όσο περίμενα. Της έγραψα ένα μήνυμα χθες βράδυ, γιατί εντάξει, κι αυτή σοκ έπαθε με αυτά που κατάλαβε, και στο κάτω-κάτω στενοχωριέμαι κιόλας που ένας άνθρωπος ξαφνιάστηκε με το πόσο απλά και ευθύτατα προσπάθησα να συζητήσω κάποια πράγματα.
Απλά παρεξήγηση μάλλον και το βλέπαμε ο καθένας από τη δική του οπτική. Συμβαίνουν αυτά αλλά ίσως θέλει και χρόνο να το συνειδητοποιήσουμε και να το χωνέψουμε. Δεν υπάρχει θέμα με αυτό, δεν είναι κακό. Όμως νιώθω κομμάτια, ακόμη, και επίσης εντελώς άδειος, χαμένος στο διάστημα, στην κυριολεξία. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο λόγος δεν είναι η συγκεκριμένη (τίποτε εναντίον της αν και λιγάκι έβαλε κι αυτή το χεράκι της...) αλλά πιθανότατα η συνεχιζόμενη 'ανομβρία', η ανεξήγητα παρατεταμένη αίσθηση της οποίας πραγματικά δεν μπορεί πλέον να περιγραφεί.
Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη (στο νήμα με τα μουσικά κλιπάκια, για παράδειγμα) και μακάρι να μπορέσω να ανταποδώσω κάποια στιγμή.
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Somesrset original oil
ToBs lime&lemon
New forest
Dovo Best quality
Tobs shandalwood
Ενα πολυ πολυ καλο κα αναζωογονητικο ξυρισμα πρωι πρωι. Ειναι η πεμπτη συνεχομενη μερα με το μαχαιρι μου και ειμαι ενθουσιασμενος. Καθαρη ωρα ξυρισματος τριαντα λεπτα.
ToBs lime&lemon
New forest
Dovo Best quality
Tobs shandalwood
Ενα πολυ πολυ καλο κα αναζωογονητικο ξυρισμα πρωι πρωι. Ειναι η πεμπτη συνεχομενη μερα με το μαχαιρι μου και ειμαι ενθουσιασμενος. Καθαρη ωρα ξυρισματος τριαντα λεπτα.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
- coccolino
- Γυμνάσιο
- 13
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Pre-shave
Omega No 48
Gillette Gel
Main theme
FS Finest
IRISCH MOOS stick
Merkur 15C
Personna (#1)
ASL Brut
Το στικάκι πολύ ωραίο (tallow), έκανα ένα ωραιότατο βαθύ ξύρισμα μετά από πολλές μέρες αγρανάπαυσης.
Omega No 48
Gillette Gel
Main theme
FS Finest
IRISCH MOOS stick
Merkur 15C
Personna (#1)
ASL Brut
Το στικάκι πολύ ωραίο (tallow), έκανα ένα ωραιότατο βαθύ ξύρισμα μετά από πολλές μέρες αγρανάπαυσης.
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- Πάνος
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
SOC 2B OC
EJ 89
Elios (1)
Classic Male Grooming Soap
Old Spice Original
Μου αρέσω με τρελλαίνω !!!!
Αν ήμουν η Μόνικα Μπελούτσι θα μου καθόμουν λόγω τιμής :bigsmilie
EJ 89
Elios (1)
Classic Male Grooming Soap
Old Spice Original
Μου αρέσω με τρελλαίνω !!!!
Αν ήμουν η Μόνικα Μπελούτσι θα μου καθόμουν λόγω τιμής :bigsmilie
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.