Το ξύρισμα της ημέρας: Απρίλιος 2012
- Apostolos
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 17
- Has thanked: 1394 times
- Been thanked: 653 times
- Επικοινωνία:
Γιώργο το tabac με το old spice βρίσκεις ότι ταιριάζουν;
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
- coccolino
- Γυμνάσιο

- 14
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Απόστολε, μετά το ξύρισμα βάζω Razorock Wax που καλύπτει μυρωδιά και από καμμένο λάστιχο :hystericalbs1Apostolos έγραψε:Γιώργο το tabac με το old spice βρίσκεις ότι ταιριάζουν;
Δεν έχω την τόσο έντονη μυρωδιά από το Tabac μετά το ξύρισμα, φυσικά το καλύτερο είναι να χρησιμοποιεί κάποιος προϊόντα της ίδιας μάρκας ώστε να πετυχαίνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αλλά δεν έχω αυτό το "έντονο" άρωμα από το Tabac. Δεν μου "σπάει" την μύτη.
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- boltsis
- Εξειδίκευση

- 15
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Cocobolo custom made brush
Valobra menthol
Joseph Rodgers 15/16
ASB Marcus
Πολυ κουρασμένος εχθές και είχα 1 κοψιματάκι πολύ ανεπαίσθητο!Το ξυράφι αυτό είναι μεγάλο και βαρύ αλλά στο δρόμου γ@μεί (καλά πως τα λέω ο π@ύστης)!
Valobra menthol
Joseph Rodgers 15/16
ASB Marcus
Πολυ κουρασμένος εχθές και είχα 1 κοψιματάκι πολύ ανεπαίσθητο!Το ξυράφι αυτό είναι μεγάλο και βαρύ αλλά στο δρόμου γ@μεί (καλά πως τα λέω ο π@ύστης)!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
* Tabac Original σαπούνι ξυρίσματος
* Omega 098 Pro
* Merkur 42 κεφαλή, άγνωστη λαβή
* AKP (14)
* Gillette Tech κεφαλή, Μ41 λαβή
* AKP (4)
* Tabac Original ASL
Ok.. Η λεπιδα στο Merkur τα έφτυσε.. 1ο πέρασμα με αυτή, 2ο με την πιο φρέσκια στο Tech.. To σώσαμε!.. :hellas
* Omega 098 Pro
* Merkur 42 κεφαλή, άγνωστη λαβή
* AKP (14)
* AKP (4)
* Tabac Original ASL
Ok.. Η λεπιδα στο Merkur τα έφτυσε.. 1ο πέρασμα με αυτή, 2ο με την πιο φρέσκια στο Tech.. To σώσαμε!.. :hellas

- Νεκρομάντης
- Δημοτικό

- 14
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Πριν από λίγη ώρα
προετοιμασία με ζεστό νερό και MWF hand soap
SS Muhle Sea Backthorn
SB OMEGA 36191 (pure badger)
SR Gold Dollar 66
ASL Floid
Το δεύτερο ξύρισμα που κάνω με το Gold Dollar. Το ξύρισμα παρόλο που το ξυράφι δεν είναι τόσο κοφτερό και τραβάει (ελάχιστα) είναι άνετο και βαθύ. Επίσης επειδή έχω το κακό χούι να ασκώ μεγάλη πίεση στο ξυράφι, μου έδινε μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας από το υπερ-κοφτερό DOVO.
Φυσικά για να γίνει η κόψη του της προκοπής και να μπορεί να ξυρίσει, το περιποιήθηκε ο Γιάννης (y.v.), του οποίου έβγαλε την πίστη μέχρι να το κάνει ξυράφι, αφού η κατασκευή του δεν ήταν καθόλου καλή (μέχρι και τροχό έβαλε για να φάει την άκρη της κόψης - stabilizing piece :megagrin ).
Το αποτέλεσμα πάντως δικαιώνει τον κόπο του και τώρα έχω ένα αξιοπρεπές ξυράφι για τα ταξίδια μου, ούτως ώστε να μην αποχωρίζομαι τον αγαπημένο πια τρόπο ξυρίσματος (με φαλτσέτα).
Προσεχώς και εκτενής παρουσίαση του πολύτιμου και συλλεκτικού αυτού ξυραφιού!!! :bigsmilie
προετοιμασία με ζεστό νερό και MWF hand soap
SS Muhle Sea Backthorn
SB OMEGA 36191 (pure badger)
SR Gold Dollar 66
ASL Floid
Το δεύτερο ξύρισμα που κάνω με το Gold Dollar. Το ξύρισμα παρόλο που το ξυράφι δεν είναι τόσο κοφτερό και τραβάει (ελάχιστα) είναι άνετο και βαθύ. Επίσης επειδή έχω το κακό χούι να ασκώ μεγάλη πίεση στο ξυράφι, μου έδινε μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας από το υπερ-κοφτερό DOVO.
Φυσικά για να γίνει η κόψη του της προκοπής και να μπορεί να ξυρίσει, το περιποιήθηκε ο Γιάννης (y.v.), του οποίου έβγαλε την πίστη μέχρι να το κάνει ξυράφι, αφού η κατασκευή του δεν ήταν καθόλου καλή (μέχρι και τροχό έβαλε για να φάει την άκρη της κόψης - stabilizing piece :megagrin ).
Το αποτέλεσμα πάντως δικαιώνει τον κόπο του και τώρα έχω ένα αξιοπρεπές ξυράφι για τα ταξίδια μου, ούτως ώστε να μην αποχωρίζομαι τον αγαπημένο πια τρόπο ξυρίσματος (με φαλτσέτα).
Προσεχώς και εκτενής παρουσίαση του πολύτιμου και συλλεκτικού αυτού ξυραφιού!!! :bigsmilie
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- Stefanos
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 16
- Has thanked: 212 times
- Been thanked: 1193 times
- Επικοινωνία:
Καλημερα παιδες! Σημερα ξυπνησα με μια περιεργη μυρωδια στη μυτη.. Δεν θελησα να αντισταθω στην φυση, και βουτηξα το SIR Irisch Moos αφρολουτρο και τα καταλληλα συμπραγκαλα, και μετα το "πρασινο" ντους, έκανα το "πρασινο" ξυρισμα.. Παραμενοντας στην οικογενεια της M&W και σημερα! :megagrin
* SIR Irisch Moos σαπούνι ξυρίσματος
* Omega 098 Pro
* AKP (5)
* SIR Irisch Moosl ASL
Καλημερα απο ενα ηλιολουστο και ζεστο (09:20 τοπικη και 20°C) Μοναχο!
[youtube][/youtube]
* SIR Irisch Moos σαπούνι ξυρίσματος
* Omega 098 Pro
* AKP (5)
* SIR Irisch Moosl ASL
Καλημερα απο ενα ηλιολουστο και ζεστο (09:20 τοπικη και 20°C) Μοναχο!
[youtube][/youtube]

- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30841 times
Εν αναμονή του "θηρίου" επίσπευσα το Κυριακάτικο ξύρισμα για περισσότερη ξεκούραση της επιδερμίδας όταν το χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά, οπότε Σάββατο μεσημέρι είχαμε:
-Proraso shaving soap
-Merkur 33C
-Personna Platinum (1)
-Nivea for men moisturizing cream
-Carrefour discount after shave lotion (ocean force)
Το σημερινό ξύρισμα ήταν πραγματικά πολύ βαθύ και χωρίς ερεθισμούς, λες και κατάλαβε ο "Ερμής" ότι πλησιάζει ο αντίπαλος...
-Proraso shaving soap
-Merkur 33C
-Personna Platinum (1)
-Nivea for men moisturizing cream
-Carrefour discount after shave lotion (ocean force)
Το σημερινό ξύρισμα ήταν πραγματικά πολύ βαθύ και χωρίς ερεθισμούς, λες και κατάλαβε ο "Ερμής" ότι πλησιάζει ο αντίπαλος...
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25935 times
- Been thanked: 7900 times
- Ζεστό νερό
- SB Dovo silvertip
- SS I Coloniali
- SR Feather Artist Club SS
- RB Feather AC Professional Super(2)
- Κρύο νερό
- Bloc Osma
- ASL Pitralon Classic (german)
:thumbsup :megagrin
- SB Dovo silvertip
- SS I Coloniali
- SR Feather Artist Club SS
- RB Feather AC Professional Super(2)
- Κρύο νερό
- Bloc Osma
- ASL Pitralon Classic (german)
:thumbsup :megagrin
Γιάννης
- Πάνος
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
Edwin Jagger hydrating pre-shave lotion
Semogue 2B OC
EJ 89
Muhle Sea Backthorn soap
Λεπίδα Bolzano Superinox (2)
ASL Floid suave
Πρώτη φορά που χρησιμοποίησα pre-shave lotion και οι εντυπώσεις μου είναι παραπάνω από θετικές.
Το λεπτό φιλμ που δημιούργησε στο δέρμα μου σε συνδυασμό με το σαπούνι, μου έδωσαν ένα υπέροχο , απαλό και απολαυστικό ξύρισμα.
Σίγουρα θα την προσθέσω στο rotation μου ειδικά τις μέρες που έχω αρκετά γένια όπως σήμερα.
Η λεπίδα με απογοήτευσε και πάλι. Δεν έκοβε αρκετά και αναγκάστηκα να πιέσω περισσότερο την μηχανή με αποτέλεσμα να έχω μερικά μικροκοψίματα.
Καλημέρα σε όλους !
Semogue 2B OC
EJ 89
Muhle Sea Backthorn soap
Λεπίδα Bolzano Superinox (2)
ASL Floid suave
Πρώτη φορά που χρησιμοποίησα pre-shave lotion και οι εντυπώσεις μου είναι παραπάνω από θετικές.
Το λεπτό φιλμ που δημιούργησε στο δέρμα μου σε συνδυασμό με το σαπούνι, μου έδωσαν ένα υπέροχο , απαλό και απολαυστικό ξύρισμα.
Σίγουρα θα την προσθέσω στο rotation μου ειδικά τις μέρες που έχω αρκετά γένια όπως σήμερα.
Η λεπίδα με απογοήτευσε και πάλι. Δεν έκοβε αρκετά και αναγκάστηκα να πιέσω περισσότερο την μηχανή με αποτέλεσμα να έχω μερικά μικροκοψίματα.
Καλημέρα σε όλους !
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.