Εργασίες στα ξυράφια μου

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Ναι Χάρυ είναι λίγο περίεργο αυτό , το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι επειδή είναι καινούργιο το ξυράφι και το μήκος του αθέρα πάρα πολύ μικρό και δεν επηρεάζεται ακόμη.
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Την προηγούμενη Τρίτη, μου απάντησε ο Neil Miller στο ερώτημα μου για το κατά ποσόν χρησιμοποιεί ταινία στο ακόνισμα. Στο ιδιαιτερα αναλυτικό του μήνυμα μου έγραψε τα εξής:
-Στις περισσότερες περιπτώσεις χρησιμοποιεί ταινία στο ακονισμα. Για να δει κανεις κατά ποσόν είχε χρησιμοποιήσει ταινία, θα πρεπει να ελεγχθεί η ράχη του ξυράφιου. Αν σχηματίζει τέλεια ακμή, τότε δεν εχει χρησιμοποιήσει ταινία.
-Πριν το φρεσκάρισμα, ελέγχει τον αθέρα με λούπα (20χ) για τυχόν προβλήματα, όπως πολυ μικρά κομμάτια που μπορεί να εχει φύγει.
-ένα φρεσκάρισμα μπορεί να ειναι απο 5-30 περάσματα σε πέτρα τελειωματος. Ο ίδιος κάνει πολυ συχνά φρεσκάρισματα οπότε δεν χρειάζονται πολλα περάσματα. Πριν τα x strokes, κάνει μερικά half strokes και ελέγχει τον αθέρα με λουπα. Αν εμφανίζονται γραμμές κατα μήκος, κάνει μερικα κυκλικά περάσματα στην πέτρα. Ο ίδιος χρησιμοποιεί για τελειωμα shapton 15k ή και 30k για ξυράφια με σκληρό μέταλλο όπως το Bengall.
-ακολουθεί στροπαρισμα 30 στο λινο και 70 στο δέρμα. Αν δεν ικανοποιεί το αποτέλεσμα επαναλαμβάνει τη διαδικασία.

Ετσι και εγω, έκανα το φρεσκάρισμα μου στο Bengall.
-τοποθέτηση ταινία
-έκανα 4-5 half strokes σε πολυ αραιή λάσπη και είδα προσεκτικά τον αθέρα.
- συνέχισα με 30 x strokes σε βρέθηκε ή πέτρα.
- στροπαρισα και δοκίμασα την ακμή με τις τρίχες του χεριού.
- καθώς το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιούσε ακολούθησα και πάλι τη διαδικασία.

Τη δεύτερη το μαχαίρι ήταν σε καλύτερη κατάσταση. Το ξύρισμα που θα κάνω σε λιγο θα δείξει!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Ακολουθώντας την παραπάνω μέθοδο, έκανα και ένα φρεσκάρισμα στο Kropp μου. Ηταν μόλις στο έβδομο ξύρισμα, αλλα έχω αποφασίσει ανά επτά ξυρίσματα να κάνω ένα φρεσκαρισμα. Σε λιγο θα το δοκιμάσω!
Χάρης
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

Μπραβο Χαρη!! Βρηκες καινουργια ενασχοληση βλεπω!
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Ναι πράγματι, αν και το τελευταίο ακόνισμα δεν πήγε πολυ καλα. Θα το επαναλάβω όταν βρω χρόνο.
Χάρης
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Συνεχίζω λοιπόν τον μονόλογο μου.
Το σημερινό πρόγραμμα ακονισματος είχε επανάληψη στο μέτριο προηγούμενο φρεσκάρισμα του Kropp. Ακολούθησα την ίδια ακριβώς διαδικασία με περισσότερα όμως περάσματα στη πέτρα με σκέτο νερο. Φυσικά τελείωσα το πρόγραμμα με στροπαρισμα.
Το ξυράφι φαινόταν με ιδιαιτερα γυαλισμενη ακμή, έκοβε εύκολα τις τρίχες του χεριού, αλλα το τεστ της τρίχας, δεν μπορω να πω ότι το περνάνε με ευκολία. Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα ειναι καλο. Θα δείξει το επόμενο ξύρισμα (την Πέμπτη ή την Παρασκευή).
Χάρης
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Εγω πλεον το αγνοω το τεστ της τριχας , το ξυρισμα ειναι ο καλυτερος τροπος να δεις τι εχεις κανει .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
boltsis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 366 times
Been thanked: 320 times

Χάρρυ δε ξέρω αλλά το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω και εγώ με τη πέτρα αυτή νομίζω!Δηλαδή τη χρησιμοποιώ για πέτρα τελειώματος κάνοντας το εξής , τη βάζω κάτω απο τη βρύση και κάθε 5-6 περάσματα ανοίγω τη βρύση και τη κλείνω πάλι στιγμιαία ώστε να έχει πάλι νερό επάνω στη πέτρα, αυτό το κάνω για περίπου 100 περάσματα.Μετά έχοντας ανοιχτή τη βρύση πολύ λίγο , χωρίς να τη κλείνω καθόλου, κάνω άλλα 100 περάσματα περίπου.Παρατηρώ ότι δε φρεσκάρεται όπως φρεσκαριζότανε όπως με τη κινέζικη που είχα κατα τη γνώμη μου.Το τεστ της τρίχας το περνάει με δυσκολία και τις τρίχες των χεριών μου με άνεση θα έλεγα.

Τις προάλλες φρεσκάρισα ένα friodur , inox όμως, και δεν έμεινα 100% ευχαριστημένος!Ένα Aston Berg που έκοβε καλά θα έλεγα είπα να το ακονίσω λίγο, έτσι έκανα λίγο λάσπη κάποια περάσματα και μετά τα παραπάνω και δε θυμάμαι να είδα βελτίωση!Τι γίνεται?
Θα συνεχίσω και με άλλα ξυράφια να δω μήπως κάνω κάτι λάθος αλλά μήπως θέλει κατι άλλο ιδιαίτερο?Ας πούνε και άλλοι κατέχοντες των coticule!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
chris82
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 410 times
Been thanked: 205 times

Ηλία νομίζω οτι είναι πολλά τα περάσματα που κάνεις για φρεσκάρισμα. Η κινεζική όντως θέλει πιο πολλά αφού είναι σκληρή αλλά δεν είμαι σίγουρος οτι ισχύει το ίδιο και για την coticule.Κάτι ακόμα, είναι επίπεδη;
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Oταν εχει παντα νερο γινεται σαν χαρτι και ειναι πολυ λεπτοκοκη για φρεσκαρισμα . Η σειρα ειναι ,αρκετη λασπη και τοσα περασματα αναλογα με την κατασταση ,για φρεσκαρισμα περιπου 80-100 . Επειτα ξεπλενουμε πετρα και μαχαιρι καλα και βαζουμε νερο ισα που να βραχει η πετρα 80-100 χωρις να προσθεσουμε νερο .Στο τελικο σταδιο βαζουμε πολυ νερο .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Συντήρηση - ανακατασκευή”