Το ξύρισμα της ημέρας : Νοέμβριος 2017

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 7445 times
Been thanked: 10185 times

- PS Καραβάκι Παπουτσάνη
-PS Proraso Red pre
-Noxzema Red sc
- Πινέλο Muhle 81H3 Pure Badger
- Merkur 41c
-Polsilver #5
- ASB Haslinger Sandelholz
- EdT Addiction Classic :clap:

1η χρηση για τη Noxzema.Αρωματικα ίδια με τον αντιστοιχο αφρο στο τενεκεδακι. Βγηκε δυσκολα απο το σωληναριο, σα να ηταν ξεραμενη. :angry-tappingfoot: . Αμεσως εκανα τεστ με λαδεραρισμα στην παλαμη κι επαιξα λιγο με το νερο κι ευτυχως αφρισε ευκολα. Για παν ενδεχομενο εβαλα και το Pre της Proraso, δεν ειμαστε για πειραματα στην βιασυνη της 6ης πρωϊνής! :mrgreen: Θα δοκιμαστει και χωρις pre shave cream να δουμε τι ψαρια πιάνει Γιατρέ μου! Το βαλσαμο οπως παντα εξαιρετικό! Οι φαν του σανδαλόξυλου αλλα και των ASB θα μείνουν ευχαριστημένοι :handgestures-thumbupright:
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
bill3377
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 21906 times
Been thanked: 4048 times

Πριν από λίγα λεπτά
Πινέλο: Il Ceppo, pure badger
Σαπούνι: Stirling Ozak Mountain (το θυμήθηκα μιας και συζητιούνται τα stirling στο φόρουμ τελευταία)
Μαχαίρι: Kama Solingen 178
After shave: Brut
Πολύ καλό το ξύρισμα. Το ΚΑΜΑ το πέρασα από πάστα και πετάει. Το ευχαριστήθηκα πραγματικά σήμερα.
Εικόνα
Βασίλης
Η ζωντανή ψυχή τα θέλει όλα!
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30261 times
Been thanked: 41459 times

Parker 89R
Derby extra
PAV Brushworks
Shannon's Barbershop
Razorock The Dead Sea

Εικόνα

Να και τα Derby! Εκεί που με τις άλλες μηχανές νόμιζα πως ήταν στομωμένα, τώρα μεταμορφώθηκαν σε νυστέρια.
Βάλτε Derby στις Parker σας κύριοι και θα με θυμηθείτε. Μετριάζουν την επιθετικότητα της μηχανής και θερίζουν.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
FSword
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 301 times
Been thanked: 808 times

Χαίρετε κύριοι,

Σήμερα ξημερώματα με γένια 3 ημερών: είπα να δοκιμάσω το Institut Karite που είχα αγοράσει καιρό αλλά δεν είχα ανοίξει καν. Και δε μου έφτανε να το δοκιμάσω, έκατσα και το έτριβα μες τα μαύρα μεσάνυχτα για αποθήκευση στο γνωστό δοχείο του IKEA.

Κάποια στιγμή τελείωσα με το τρίψιμο και ξεκίνησα το ξύρισμα. Το χτεσινό setup περιελάμβανε:

Pre: Proraso.
Σαπούνι: το άνωθεν.
Μηχανή: Parker 24c.
Λεπίδα: Perma Sharp.
Πινέλο: Tuxedo 30mm.
Alum Block: Osma.
ASB: Speick.

Δεν μπορώ να πω ότι με ικανοποίησε απόλυτα ούτε το σαπούνι ούτε το πινέλο. Σχετικά με το σαπούνι ο αφρός μου βγήκε αρκετά υδαρός. Προφανώς πρόσθεσα πολύ νερό, επιφυλάσσομαι συνεπώς την επόμενη φορά να είμαι πιο... εγκρατής.

Σχετικά με το πινέλο δε μου πολυταιριάζουν θύσανοι με έντονο backbone. Κι ο Tuxedo από backbone άλλο τίποτα. Επίσης προτιμώ και λίγο μικρότερα πινέλα, τα 30mm είναι too much για τα γούστα μου.

Σαν αποτέλεσμα βέβαια δεν είχα ερεθισμούς, μόνο δυο nicks σε σημείο στο λαιμό που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο (έχουν περίεργη φορά οι τρίχες και είναι πολύ δύσκολο να καθαρίσει καλά, εγώ όμως επιμένω αν και ξέρω το αποτέλεσμα). Μην ξεχάσω, το Speick άπαιχτο όπως πάντα!

Το σαπούνι σίγουρα θα το ξαναδοκιμάσω σύντομα αν και δε μ' ενθουσίασε, εννοώ πέρα απ' την πυκνότητα του αφρού που ήταν κατά κύριο λόγο δικό μου λάθος. Το πινέλο πάλι όχι τόσο σύντομα :)

Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
7
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2857 times

Καλησπέρα σας Κύριοι ,

Δεύτερη ημέρα αξύριστος (δεν πήγα δουλειά λόγω κρυώματος που μου τσάκισε τα κόκαλα - γερνάω ... )
Μιας και χτες το MWF είχε πολύ πέραση στις συζητήσεις βγήκε από το ντουλάπι .

Preshave - Κανένα μόνο ζεστό μπάνιο
Σαπούνι - MWF
Μηχανή - Fatip Testina Gentile
Λεπίδα - Bic Chrome #3
Πινέλο - Ω 10065 Συνθετικό
AS - Ακόμα τίποτα - πριν μισή ώρα ξυρίστηκα...

Η διαδικασία για το MWF - το έχω βάλει σε πλαστικό μπολάκι της Nivea που μπαίνει "κουτί" που λέμε , ζεστό νερό πάνω στο σαπούνι (όχι κουταλίτσες μιλάμε να πάρει αρκετό ) και "υποβρύχιο ψάρεμα" μέσα στο νιπτήρα που γεμίζει με ζεστό νερό και το αφήνω πέντε - δέκα λεπτά . Ζεστό νερό στο πρόσωπο και σβουρίζω με το δάχτυλο το νερό που έχει μέσα το μπολάκι να καταλάβω τη γλίτσα.

Το νεράκι αυτό το περνάω στο πρόσωπο με απαλό τρίψιμο αντί preshave....
Είκοσι περίπου σβούρες στο σαπούνι με το συνθετικό και λαδάρω στο χέρι , μετά φορτώνω καλά το πινέλο και περνάω στο πρόσωπο .

Ο αφρός αυτός μου έφτασε για 4 περάσματα παρά το μικρό πινέλο (που παρεμπιπτόντως μου φαίνεται πολύ τίμιο για τα έξι ευρώ που κάνει ειλικρινά εξάλλου δεν έχω άλλο συνθετικό για να κρίνω σωστά) . Στο τέλος ότι λίγος αφρός έμεινε σκουπίζοντας το πινέλο τον πέρασα στο πρόσωπο και τον άφησα για 2 λεπτά μέχρι να ξεπλύνω.

4 λοιπόν περάσματα (Wtg ,Xtg και 2 Atg) η λεπίδα της Bic με έχει αφήσει έκθαμβο για ελληνικό προϊόν (η δεν είναι και απλά το λέμε ελληνικό ; ) θα φάει πολλές δοκιμές και στις άλλες μηχανές , πάντως στο Gentile ταιριάζει πολύ ωραία . Η μηχανή αυτή είναι ιδιαίτερα απαλή και για κάποιον μυημένο στα "σκληρά" (41R 2011 , piccolo etc ) θα ζητήσει η περισσότερα περάσματα η "πάτημα" που εγώ προσωπικά προτιμώ το πρώτο .

BBS ξύρισμα με δέρμα απαλό σαν τη γούνα από Βεγγαλέζα τίγρη :lmao και μάλλον δεν θα βάλω after shave , ίσως το απόγευμα να παίξω με Lucky Tiger Aspen που μου έφερε δώρο το έτερον ήμισυ ...

Καλό απογεματινού , καλό υπόλοιπο ΣΚ και πάντα ξυρίσματα απαλά σαν φτερά αγγέλου σας εύχομαι Κύριοι

Ps Postimage error: Internal Server Error όταν ανεβάζω φωτό

Προστέθηκε μετά από 1 ώρα 10 λεπτά 35 δευτερόλεπτα:
Άντε να μπει και η φωτό με το εν λόγω μπολάκι της Nivea και το MWF να κοιμάται μέσα...

Εικόνα
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31158 times
Been thanked: 32651 times

Εικόνα

SOC.bristle
Stirling.sandpiper ss
Muehle.R41
Personna.platinum
Fine.fresh.vetiver asl

Πρώτη χρήση γιά το sandpiper της Stirling. Αρωματικά υπέροχο. Δύσκολο να το περιγράψω. Διαβάζω γιά κέδρο, περγαμόντο, λεβάντα, βέτιβερ.
Προσωπικά μου φέρνει στην μύτη κάτι μεταξύ σανδαλόξυλου και βανίλιας. Οταν αφρίσει και απλωθεί στο πρόσωπο καταλαβαίνω το βέτιβερ και έχω μιά έντονη αίσθηση κολώνιας εσπεριδοειδών.

Τα stirling γενικά είναι μπελαλίδικα στην δημιουργία αφρού, αλλά έχω λύσει το θέμα αρχίζοντας με αρκετά βρεγμένο πινέλο. Ο αφρός στην αρχή είναι υδαρής, αλλά μετά από 3 έως 4 λεπτά, δένει το γλυκό.
Θέλει πινέλο που να κρατάει νερό, χοίρο και δευτερευόντως ασβό. Οσες φορές επιχείρησα με συνθετικό, δεν έπαιξε σωστά.

Σαν ιδιότητες δεν έχουν να ζηλέψουν πολλά από άλλα artisanal του χώρου (εντάξει, τα B&M, έχουν καλλίτερο γλίστρημα), ενώ η σχέση ποσότητας και τιμής είναι άριστη. 8)

Η R41 παραμένει η απόλυτη μηχανή. Σε σέβεται όσο την σέβεσαι και συ. ;)
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Καλησπέρα σας. Το μεσημεράκι, κατά τη 1, με γένια δύο ημερών:

Παπουτσάνης Aromatics Marine (pre-shave)
Nivea Originals SC
Omega 10005 (χοίρος)
Lord L6 SR
Lord Classic Super Stainless (#2)
Old Spice Wolfthorn ASL

Με κρέμα Nivea για αλλαγή σήμερα -και για να τη θυμηθώ, από τις αρχές του καλοκαιριού είχα να τη χρησιμοποιήσω. Πάρα πολύ καλή, όπως πολύ καλή και η δεύτερη εντύπωση από το Old Spice Wolfthorn. Θα πάρω κάποια στιγμή και το Original, αδιαφορώντας για τις συγκρίσεις με το παλιό (το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν το θυμάμαι για να μου λείψει, αν δεν μοιάζει).
Ilias-G
Δημοτικό
Δημοτικό
7
Has thanked: 5684 times
Been thanked: 3923 times

Σημερα το πρωί

PS Papoutsanis Aromatics Tabac
SS Derby stick
SB Ω s-10018
SR Gillette Blue II
ASB Vichy Basic Homme
ASL Old Spice White Water

To Derby stick καλό ξυριστικά και πολύ ευκολο στη δημιουργία αφρού, αλλά από αρωμα ΤΡΙΣΑΘΛΙΟ. Εντονη μυρωδιά που εμοιαζε με απορρυπαντικό μπάνιου/τουαλέττας. Και δεν φευγει και ευκολα...
tolis7
Νήπιο
Νήπιο
8
Has thanked: 60 times
Been thanked: 328 times

tolis7 έγραψε: 05 Νοέμ 2017, 20:20 Εικόνα
ιδιο setup και η μονη αλλαγη ειναι η λεπιδα απο bic chrome platinum σε astra superior platinum.
Άβαταρ μέλους
captain_hx
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
10
Has thanked: 16281 times
Been thanked: 16450 times
Επικοινωνία:

Καλησπέρα,
  • Sensor Excel (2)
  • Ωmega 651
  • Erasmic