Καλημέρα !
SS Men's Only Finest Badger
HTGAM/Synergy Cavendish, ss
EJ89L BL
Polsilver Super Iridium # 1
Alum block ( :thnx Macho )
Floid Vigoroso, asl
:cool4
Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτέμβριος 2014
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5632 times
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- giobi
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 327 times
- Been thanked: 152 times
Καλημέρα.
Γενεια 2 ημερων
Muhle R106
Astra Platinum
Omega 11138
ΦΑΕΝΑ Μυρτιλλο
ASB Proraso Λευκο
ASL ΦΑΕΝΑ χαμομηλι-λεμονι
Πρωτη φορα που χρησιμοποιησα το σαπουνι μυρτιλλο της ΦΑΕΝΑ. Με υπομονη και οχι βιασυνη οπως την πρωτη φορα με το ΦΑΕΝΑ μαστιχα, πετυχα πολυ καλο αφρο.
Εξαιρετικο ξυρισμα, το setup παρα πολυ καλο ως συνολο.
Γενεια 2 ημερων
Muhle R106
Astra Platinum
Omega 11138
ΦΑΕΝΑ Μυρτιλλο
ASB Proraso Λευκο
ASL ΦΑΕΝΑ χαμομηλι-λεμονι
Πρωτη φορα που χρησιμοποιησα το σαπουνι μυρτιλλο της ΦΑΕΝΑ. Με υπομονη και οχι βιασυνη οπως την πρωτη φορα με το ΦΑΕΝΑ μαστιχα, πετυχα πολυ καλο αφρο.
Εξαιρετικο ξυρισμα, το setup παρα πολυ καλο ως συνολο.

Αντωνης
- digibill
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 2206 times
- Been thanked: 2875 times
- Επικοινωνία:
desperado έγραψε:Το πινελάκι είναι καινούργιο. Από μια βόλτα χθες με τον Διονύση στον Ξένο και συζήτηση για τα πινέλα, με έπεισε για την αγορά αυτού του πινέλου με συνθετική τρίχα (αν ήταν ακριβό δεν θα το έπαιρνα). Ο άνθρωπος το εκθείασε και έλεγε οτι από τότε που το προμηθεύτηκε, ξυρίζεται μόνο με αυτό. Οι τρίχες του είναι απίστευτα μαλακές. Φορτώνει εύκολα, αλλά μου φαίνεται οτι κρατάει μέσα του τη σαπουνάδα. Δίνει καταπληκτικά μαλακή αίσθηση στο δέρμα. Η πλαστικούρα του όμως δεν σε "φτιάχνει" για ένα αξιοπρεπές ξύρισμα. Είναι και μικρό στο μέγεθος και προσωπικά θέλω τα πινέλα μου μπουγιόζικα. Θα το χρησιμοποιώ που και που, και θα το έχω για τα ταξίδια μου.
Θοδωρή, έχω ακούσει να περιγράφουν την αίσθηση των συνθετικών της omega σαν τρίψιμο με σκοτσμπράιτ!!

Παρεμπιπτόντως, επιβεβαιώνεις την εικόνα που έχω σχηματίσει κι εγώ για τον Ξένο, πως ή δεν έχει ιδέα και προτείνει ότι να 'ναι, ή σου πασάρει αυτό που θέλει (και που τον συμφέρει...)
-
- Λύκειο
- 11
- Has thanked: 3820 times
- Been thanked: 4324 times
Έμπορος είναι Βασίλη, τη δουλειά του κάνει... Πάντως φαινόταν ειλικρινής για το πινέλο. Θα μπορούσε να προσπαθήσει να μας πασάρει κάποιο πιο ακριβό. Αυτό έχει 5,5 Ευρώ (αν θυμάμαι καλά).
Από οτι κατάλαβα, αυτή η σειρά των πινέλων είναι σχετικά καινούργια. Είναι δε, όπως έγραψα, εξαιρετικά μαλακά. Εγώ έπαθα πλάκα. Θα το δοκιμάσεις αν θες.
Η πλάκα είναι οτι προσπαθούσε να μας πείσει για το Σπλέντιτ. Μας είπε οτι είναι ότι καλύτερο. Βάζει λέει μέσα στη σαπουνάδα που φτιάχνει και λίγη κρέμα ξυρίσματος (όσο το νύχι του). Χαίρω πολύ ρε μεγάλε, τόση κρέμα βάζουμε και εμείς. Ξυρίζεσαι με κρέμα ξυρίσματος και βάζεις και Σπλέντιτ από πάνω...
Πάντως όταν πήγαμε μετά στο Εν Αθήναις 1928, ο τυπάκος ξύριζε με Σπλέντιτ. Ίσως για μπαρμπέρικη χρήση να είναι καλό. :confused
Από οτι κατάλαβα, αυτή η σειρά των πινέλων είναι σχετικά καινούργια. Είναι δε, όπως έγραψα, εξαιρετικά μαλακά. Εγώ έπαθα πλάκα. Θα το δοκιμάσεις αν θες.
Η πλάκα είναι οτι προσπαθούσε να μας πείσει για το Σπλέντιτ. Μας είπε οτι είναι ότι καλύτερο. Βάζει λέει μέσα στη σαπουνάδα που φτιάχνει και λίγη κρέμα ξυρίσματος (όσο το νύχι του). Χαίρω πολύ ρε μεγάλε, τόση κρέμα βάζουμε και εμείς. Ξυρίζεσαι με κρέμα ξυρίσματος και βάζεις και Σπλέντιτ από πάνω...
Πάντως όταν πήγαμε μετά στο Εν Αθήναις 1928, ο τυπάκος ξύριζε με Σπλέντιτ. Ίσως για μπαρμπέρικη χρήση να είναι καλό. :confused
Θοδωρής
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
- giobi
- Νήπιο
- 12
- Has thanked: 327 times
- Been thanked: 152 times
ο Ξενος τη μια φορα που πηγα στο μαγαζι του, πριν κανα 2 μηνες, και σε μενα προτεινε ακριβως τα ιδια προϊοντα (το 10018, το οποιο αγορασα, και το Σπλεντιτ).
Συμφωνω με το Θοδωρη, δεν μου φανηκε οτι προσπαθουσε να πουλησει για το κερδος...
Συμφωνω με το Θοδωρη, δεν μου φανηκε οτι προσπαθουσε να πουλησει για το κερδος...
Αντωνης
-
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 16341 times
- Been thanked: 17335 times
γενια 24 ωρων
παπουτσανης καραβακι κιτρινο(πλυσιμο προσωπου)
MWF pre
merkur cc(κεφαλη)-muhle grande(λαβη)
bic chr.plat.3
MWF ss
omega 10810
proraso green asl
proraso green post sc
proraso white asc
nivea blue
edt μενουνος λεμονι
το σημερινο ξυρισμα παροτι γινεται κοινοτυπο ηταν εκπληκτικο.πρωτη φορα χρησιμοποιησα το MWF ως pre και το αποτελεσμα ηταν περα του αναμενομενου.σημερα μετα απο πολυ καιρο χρησιμοποιησα παλι cc μηχανη και μαλιστα σε συνδυασμο με αλλη λαβη(merkur cc-muhle grande)και καταλαβα πολλα πραγματα.εδω και 3 περιπου μηνες χρησιμοποιω την κεφαλη της muhle R41 καθημερινα με αποτελεσμα να εχω κανει πολυ καλα και βαθεια ξυρισματα.χρησιμοποιωντας σημερα την κεφαλη της merkur cc σε συνδυασμο με bic c.plat.και λαβη muhle grande εκανα ενα απο τα πιο ανετα και βαθεια ξυρισματα χωρις τον παραμικρο ερεθισμο.η κεφαλη της muhle R41 σιγουρα ειναι κορυφαια καταλαβα ομως οτι δεν ειναι για καθημερινο ξυρισμα .οποτε συνεχιζουμε με αυτο τον συνδυασμο κεφαλης-λαβης και στην πορεια βλεπουμε τι θα γινει.
2 περασματα,1(XTG),1(ATG)BBS.
σημ.ευχαριστω τον Μαρινο που μου ειπε το κολπο με το MWF ως pre shave λειτουργησε καλυτερα απο οποιοδηποτε pre shave εχω εγω χρησιμοποιησει.Μαρινο σε ευχαριστω και παλι. :thnx
παπουτσανης καραβακι κιτρινο(πλυσιμο προσωπου)
MWF pre
merkur cc(κεφαλη)-muhle grande(λαβη)
bic chr.plat.3
MWF ss
omega 10810
proraso green asl
proraso green post sc
proraso white asc
nivea blue
edt μενουνος λεμονι
το σημερινο ξυρισμα παροτι γινεται κοινοτυπο ηταν εκπληκτικο.πρωτη φορα χρησιμοποιησα το MWF ως pre και το αποτελεσμα ηταν περα του αναμενομενου.σημερα μετα απο πολυ καιρο χρησιμοποιησα παλι cc μηχανη και μαλιστα σε συνδυασμο με αλλη λαβη(merkur cc-muhle grande)και καταλαβα πολλα πραγματα.εδω και 3 περιπου μηνες χρησιμοποιω την κεφαλη της muhle R41 καθημερινα με αποτελεσμα να εχω κανει πολυ καλα και βαθεια ξυρισματα.χρησιμοποιωντας σημερα την κεφαλη της merkur cc σε συνδυασμο με bic c.plat.και λαβη muhle grande εκανα ενα απο τα πιο ανετα και βαθεια ξυρισματα χωρις τον παραμικρο ερεθισμο.η κεφαλη της muhle R41 σιγουρα ειναι κορυφαια καταλαβα ομως οτι δεν ειναι για καθημερινο ξυρισμα .οποτε συνεχιζουμε με αυτο τον συνδυασμο κεφαλης-λαβης και στην πορεια βλεπουμε τι θα γινει.
2 περασματα,1(XTG),1(ATG)BBS.

σημ.ευχαριστω τον Μαρινο που μου ειπε το κολπο με το MWF ως pre shave λειτουργησε καλυτερα απο οποιοδηποτε pre shave εχω εγω χρησιμοποιησει.Μαρινο σε ευχαριστω και παλι. :thnx
- Giannis
- Εξειδίκευση
- 16
- Has thanked: 1038 times
- Been thanked: 1249 times
Σήμερα είχε αργία, αλλά απο αύριο πιάνουμε δουλειά, να μεγαλώσουν και λίγο τα γένια :bigsmilie
if you have a great shave you have a great day
- Moustardas
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 287 times
- Been thanked: 504 times
Το σημερινό ξύρισμα είχε να πει πολλά... >:)
Με γένια δύο ημερών, κάνω μπάνιο και ξυρίζομαι με Edwin Jagger DE 89, φρέσκο ξυραφάκι Derby, πινέλο ασβού Muhle 81Κ και κρέμα ξυρίσματος ToOBS - Jermyn street με το αντίστοιχο AS.
Με το που ξεκινάω το ξύρισμα, καταλαβαίνω ότι το Derby, δεν είναι για μένα. Ξυρίζει μεν, τραβάει δε. Παρ'όλα αυτά, δεν το άλλαξα και συνέχισα. Φτάνοντας στο μουστάκι (σαν περιοχή), καταλαβαίνω σε πρώτη φάση ότι είχα ένα μικρό κόψιμο. Σε δεύτερη φάση, διαπιστώνω ο βλάκας ότι δεν είχα σφίξει την κεφαλή όσο έπρεπε και περιστρεφόταν ανεξέλεγκτα...
Σφίγκω και συνεχίζω ακάθεκτος, υπενθυμίζοντάς μου να πάρω ένα αιμοστατικό. Ακόμη μερικά κοψιματάκια, ένα στο μήλο και δυό-τρία στο σαγόνι, από αυτά που δεν φαίνονται καν μετά το ξύρισμα. Τυχερός, μες την ατυχία μου, αιμοστατικό δεν χρειάστηκα τελικά.
Το αποτελεσμα του ξυρίσματος ήταν συμπαθητικό με ένα WTG κι ένα ΧTG. Από βλακεία και κυρίως απειρία, έπαθα κι έμαθα.
Με γένια δύο ημερών, κάνω μπάνιο και ξυρίζομαι με Edwin Jagger DE 89, φρέσκο ξυραφάκι Derby, πινέλο ασβού Muhle 81Κ και κρέμα ξυρίσματος ToOBS - Jermyn street με το αντίστοιχο AS.
Με το που ξεκινάω το ξύρισμα, καταλαβαίνω ότι το Derby, δεν είναι για μένα. Ξυρίζει μεν, τραβάει δε. Παρ'όλα αυτά, δεν το άλλαξα και συνέχισα. Φτάνοντας στο μουστάκι (σαν περιοχή), καταλαβαίνω σε πρώτη φάση ότι είχα ένα μικρό κόψιμο. Σε δεύτερη φάση, διαπιστώνω ο βλάκας ότι δεν είχα σφίξει την κεφαλή όσο έπρεπε και περιστρεφόταν ανεξέλεγκτα...

Σφίγκω και συνεχίζω ακάθεκτος, υπενθυμίζοντάς μου να πάρω ένα αιμοστατικό. Ακόμη μερικά κοψιματάκια, ένα στο μήλο και δυό-τρία στο σαγόνι, από αυτά που δεν φαίνονται καν μετά το ξύρισμα. Τυχερός, μες την ατυχία μου, αιμοστατικό δεν χρειάστηκα τελικά.
Το αποτελεσμα του ξυρίσματος ήταν συμπαθητικό με ένα WTG κι ένα ΧTG. Από βλακεία και κυρίως απειρία, έπαθα κι έμαθα.

Κώστας
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Merkur Futur (2 -1)
Personna Platinum (9)
LS Silvertip 24mm Austin Butterscotch Handle
Nanny's Silly Mens-Only Soap
Skin Bracer by Mennen (Usa) Double Dose

Personna Platinum (9)
LS Silvertip 24mm Austin Butterscotch Handle
Nanny's Silly Mens-Only Soap
Skin Bracer by Mennen (Usa) Double Dose

Γιάννης
- herco
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 11
- Has thanked: 12159 times
- Been thanked: 12133 times
Γιαννη, να σε ρωτησω, εχεις βρει διαφορες στο Αμερικανικο Mennen απο αυτο του Hondos ? και αν ναι τι ακριβως ?