Αφού σας ευχαριστήσω θερμά, για όσα γράψατε στο άλλο νήμα, λέω να σας πω δυο λόγια.
Η πένα είναι της εταιρείας "Nussbaum Pen Co" και συγκεκριμένα το μοντέλο "Nicholas". Οι Nussbaum, είναι η οικογένεια που έχει το isellpens.com και ο Nicholas είναι ο μεσαίος γιός της οικογένειας. Οι πένες και τα στυλό κατασκευάζονται για λογαριασμό αυτού του e-shop και πωλούνται μόνο εκεί. Προς το παρόν κυκλοφορεί με "M" nib, αλλά είναι πολύ εύκολο να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο, αφού αφαιρείται πολύ εύκολα.
Η πένα είναι κανονικού μεγέθους, με ιδιαίτερα επίμηκες καπάκι. Μου φάνηκε λίγο περίεργη στην αρχή, γιατί έχει πάρα πολύ μικρό βάρος, κυριως λόγω των υλικών κατασκευής. Το grip είναι κάπως κοντό, αλλά έχει αρκετά μεγάλη διάμετρο. Δεν μου φάνηκε κουραστικό. Το nib είναι ακόμα άστρωτο. Γλυστράει ωραία όμως στο χαρτί και δίνει ελάχιστο feedback. Θα έλεγα οτι για "Μ" είναι αρκετά λεπτή η γραμμή που αφήνει.
Δυστυχώς, τα υπέροχα νερά και οι σκιάσεις του υλικού κατασκευής, δεν είναι εύκολο να απεικονισθούν στις φωτογραφίες.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Καλημερα, καλως σας βρηκα και ευχομαι να κανουμε καλη παρεα, απο τον επομενο μηνα μιας και λογω θεματων υγειας θα λειπω τις περισοτερες μερες. Και καλο μηνα, ας ειναι 09/07.
Δεν ειχα την ευκαιρια να διαβασω ολες τις απαντησεις του τοπικ αυτου, θα απαντησω ομως στην τελευταια ερωτηση.
Italix, αγγλικη μαρκα, απο τον MrPen (Peter Ford). Εχω ακουσει πως παλια ηταΝ υππαλληλος της Sheaffer, αλλα δε ρωτησα ποτε για να δω αν οντως ισχυει. Το μαγαζι του ειναι στην Αγγλια, δε θυμαμαι που ακριβως. Η μαρκα αυτη ειναι δικη του. Υποτιθεται πως κατασκευαζονται στην Αγγλια και μαλιστα αυτο μπορω να το εγγυηθω για τις Parson's, Captain's Comission. Για τον ιδιο εχω να πω πως ειναι παρα πολυ εξυπηρετικος μα καπως αποτομος οταν μιλας μαζι του. Το service & support ειναι αψογο!
Οι πενες:
Στη φωτο του NavalArchitect, η αριστερη ειναι μια Italix Parson's essential. H δεξια μια Churchman's Prescriptor. Απο την πρωτη, κυκλοφορουν, η μαυρη, η amber και η blue. Προς τα τελη του 2013 προσθεσε και 2 ακομα χρωματα, τις burgundy (βαθυ κοκκινο) και το πρασινο. Εχω τις 4 πρωτες, καθως το πρασινο μου χτυπαει ασχημα σε αυτη. Δυστυχως δεν εχω το χρονο να μετρησω ακριβως αλλα απο τον αλλο μηνα θα γραφω σωστα. Καλο βαρος, το μεγεθος ταιριαζει στα δικα μου χερια. Μπορει καποιος να τοποθετησει το καπακι στο πισω μερος εμενα ομως δε με βολευει και μονο μια φορα το δοκιμασα. Υλικο κατασκευης ειναι το μεταλο και λεει πως εχει επιστρωση απο καποιο υλικο που "περνανε" τα πιανα για να μην χαρακωνονται κλπ. Μπορω να σας πω πως η amber εχει πεσει 2 φορες κατω και δεν επαθε τιποτα. Και μαλιστα απο σχετικα μεγαλο υψος. (Φυσικα και δε τα δοκιμαζετε αυτα!). Η τιμη, τοτε, μαζι με τα εξοδα αποστολης εβγαινε καπου στα 50ευρω η μια. Φυσικα και συμφερει απο πολλες αλλες της ιδιας χρηματικης κατηγοριας και ποιοτητας γιατι συμπεριλαμβανεται ο converter κατι που, δυστυχως ουτε η pilot δεν κανει στις πενες των 80e. Τα nibs μπορειτε να τα αλλαξετε, απλα αγοραζετε αλλα εξτρα. Ειναι ss και μεχρι και το 2013 εγραφαν πανω Italix. Το 2014 που μου εστειλε μια φιλη δωρο τη burgundy, εγραφε iridium point germany αλλα δε γνωριζω αν ειναι οντως απο τη Bock οπως ακουγεται απο λιγους. Γενικα μπορειτε να παραγειλλετε ο,τι μεγεθος και τυπο nib θελετε. Για τα custom nibs χρησιμοποιει το M μεγεθος και τα φτιαχνει. Γενικα προκειται για εξαιρετικα smooth nibs. Εχω F, M, F-ITALIC, M- stub ITALIC, M-cursive ITALIC, stub 1.1και stub 1.5, και BB cursive stub. Αν και υπαρχει η ταση τα stub nibs να ειναι καπως scratchy, στην πραγματικοτητα ο κυριος Ford εχει κανει εξαιρετικη δουλεια. Ισως είναι λιγο "γδαρτης" το bb cursive stub αλλα και παλι... οκ εξαρταται απο το χαρτι... στα 130 gsm δεν ειχα ποτε προβλημα, και το μελανι. Με Lamy, Parker, Monthblank το νιωθω. Με JHerbin, Noodler's, Pilot, Πελικαν και καποια Diamine δε το νιωθω.
Πρεπει να φυγω, οποτε στα γρηγορα,
συμφερει να εχετε εστω και μια, αν το επιτρεπει το πορτοφολι σας. Ειναι ομορφες, καλης ποιοτητας κατασκευης και χαρακτηριστηκων. Μπορειτε να αρχισετε με F και Μ μεγεθη και μετα να δοκιμασετε αλλα σιγα σιγα. Ερχονται με converter, πραγμα σημαντικο. Δεν ξερω αν θα χαρακτηριζα τον ευατο μου συλλεκτη αν και εχω 110+ (και ειμαι μολις 25... ευχομαι τα παιδιια μου να παρουν μεγαλη συλλογη στα χερια τους). Με μαγευουν και τις εχω για να τις χρησιμοποιω οχι απλα να τις κοιταω η να τις δειχνω. Ως αποτελεσμα, με πειραζει να δωσω 100+ ευρω για μια πενα οιασδηποτε μαρκας... με η χωρις χρυσο nib και να μην εχει converter. Προσωπικα κοιταω το συνολο σε μια πενα και οχι μονο το nib γιατι εχω φτηνες κινεζικες με ατσαλινο nib που κοντραρουν στα ισα αλλες πιο ακριβες μου! Ειναι ασχημο να δινεις 200 ευρω για πενα χωρις converter, μονο με χρυσο nib(14,18,21κ), φτιαγμενη απο πλαστικο κατα τα αλλα και να πρεπει να αγορασεις χωρις τον converter που μπορει να εχει και 4-5 ευρω... ενω ειναι made in china και πλαστικο... που θα χαλασει καποια στιγμη. Επισης ερχονται σε θηκες παντα, και εχετε τη δυνατοτητα να ζητησε να σας χαραξει πανω ο,τι θελετε, δωρεαν. Η μαυρη parson's μπορει επισης να φερει κατι που θελετε να σας χαραξουν και στηω churchman's prescriptor μπορειτε να ζητησε να σας χαραξει και στο σωμα και στο καπακι και στο ανω μερος του καπακιου. Τα nibs... ειναι wet 'n' smooth. Οταν βεβαια ζητησεετε κατι custom, να ξερετε πως εχει να κανει πρωτα με το χερι του ανθρωπου που θα κανει την τροποποιηση και μετα το μηχανιμα και η τεχνικη. Ως τωρα εγω ειμαι ειμαι ευχαριστημενος. Ακομα και οταν παρελαβα την captain's, δεν εγραφε καλα, μαλλον εφταιγε ο feeder. Την εστειλα πισω γιατι ηταν μολις αγορασμενη και μια εβδομαδα μετα την ειχα στα χερια μου με νεο converter, feeder και το παλιο και το νεο nib. Μη σας "τρομαξει" αν οταν μιλησετε μαζι του, σας φανει αποτομος. Ειναι καλος στη δουλεια του.
Γεμισα μια Conway Stewart 388 με Pelikan Edelstein Topaz και φευγω...
στις φωτο, Pilot Namiki Falcon με custom 14κ pilot nib. Ζητησα να μου το κανουν πιο λεπτο απο EF (needle point) και να εχει περισσοτερη ελαστικοτητα απο το εργοστασιακο nib. Το μελανι ειναι Parker's Quink Black.
Oι πολλες ήταν το "φορτιο" μου της προηγουμενης εβδομαδας, Italix Parson's Essential black M (pelikan 4001 blue), Lamy AlStar B (diamine oxblood), pelikan m205 duo highlighter BB (pelikan green highlighter ink), Franklin Covey F (Jherbin lie de the), Edac Edacoto 14k gold, flexible nib.
Συντομα θα σας δειξω σιγα σιγα το "στρατο" μου. Χαιρετω για την ωρα. Καλο μεσημερι.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.