Σελίδα 14 από 29

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 09:08
από ch2700
Arisk έγραψε:Αυτό Νίκο πρέπει να είναι πολυυυύ καλο!!!
Πιθανον μεσα στο ΣΚ θα γινει η πρωτη δοκιμη. Θα ενημερωσω. Οπως λεει και ο Χαρης ενα tasting πρεπει να οργανωθει οταν θα ξαναοργανωθουμε και εμεις ως κρατος και κοινωνια.

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 10:20
από Ηλίας
Mακριά κι αγαπημένοι. Δε μου πάει να δίνω τα 50αρικα ( και βάλε ) που δεν έχω, για να κάνω το συκώτι μου μπλέ.
Εκφράζω προσωπική άποψη φυσικά, πάντα με φιλικό ύφος.

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 10:42
από ch2700
Μα για συτο τον λογο δινεις τα 50 αρικα και για να μην κανεις το συκωτι σου μπλε. Ετσι και αλλιως ομως μιλαμε για ποιοτητα γευσης και οχι για ποσοτητα. Μιλαμε για ενα δυο ποτηρακια την βδομαδα και ουτε. Το ταξιδι της γευσης μετραει και οχι να γινεις γκολ. :megagrin

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 13:48
από Ηλίας
Για ν'απαντήσω στον αντίλογό μου και να ευθυμήσομε λιγάκι ( χο χο ) θα μπορούσα να πώ πως το συκώτι μπλέ μπορεί άνετα να στο κάνει και η σύζυγος :megagrin
Έχω πάντως την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, πως ο οργανισμός δε ξεχωρίζει το οινόπνευμα απο τη τιμή του μπουκαλιού αλλά απο τη περιεκτικότητα και το τελικό αποτέλεσμα είναι αθροιστικό.
Επειδή όμως δε θέλω να βαρύνει εξαιτίας μου το θέμα και μεταξύ μας θα ήμουν ο τελευταίος που θα κουνούσε το δάχτυλο στον άλλο με ύφος δασκαλίστικο, θυμήθηκα τον μακαρίτη Ρόμπερτ Ελσγουόρθ που επι 53 χρόνια ήταν πελάτης του Donohue's Steak House στη Ν.Υόρκη. Έτρωγε ένα κροκ-μεσιέ χωρίς ζαμπόν το μεσημέρι και μία μπριζόλα το βράδυ τα οποία συνόδευε πάντα με ουίσκι Jim Beam Bourbon.
..και ο οποίος πήγε απο ..πέσιμο ! ;)

Γευστικά σίγουρα θα υπερέχουν. Είχα τη τύχη να δοκιμάσω ένα αρκετά ακριβό ουίσκι που μου έκαναν δώρο και επιβεβαιώνω τα αυτονόητα.

Όσο για το Βοwmore αν ήταν aftershave, φαντάζομαι θα έμοιαζε περίπου στο ...Pashana.

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 14:17
από evaggelos1971
Εγώ, την προηγούμενη εβδομάδα πήρα (μεταξύ άλλων ποτών για cocktails...) και ένα Lagavulin.

Καλησπέρα παίδες , Harry φανταστικό το lagavulin και σε εμένα μου αφήνει μια αίσθηση γεύσης καπνιστου μπέικον, το πρώτο το απολαμβάνω σκέτο και στο επόμενο αναβω και πούρο :megagrin βέβαια σε μπαρ κοστίζει 12ευρώ το ποτήρι και δεν είναι για πολλά πολλά, μπορείς να δώσεις τιμή για μπουκάλι για χρήση στο σπίτι φυσικά :megagrin

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 14:44
από ch2700
Το συκωτι μπλε το κανουν και πολλοι αλλοι :D
Η διαφορα δεν ειναι στην γευση μονο Ηλια αλλα στις προσμηξεις. Η τιμη ειναι κυριως λογω της ελληψης αυτων και κατα συνεπεια μικρης παραγωγης και μεγαλου χρονου στα βαρελια. Τα φτηνοτερα εχουν απο ολα μεσα με σκοπο την μεγαλη και γρηγορη καταναλωση.
Κατι σαν τα σαπουνια με χημικα και χωρις χημικα θα ελεγα. (οχι οτι τα φτηνα ουισκυ εχουν χημικα).
Οταν υπαρχει μετρο και καλη διαθεση ολα ειναι καλα. :megagrin

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 18:17
από dimitris
Ναι ρε Ηλία, δεν είμαστε και πιώματα πια. Αναζηταμε το ίδιο που έχουμε και στο ξύρισμα, δοκιμή καινούργιων αισθήσεων.

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 19:06
από Ηλίας
Aυτό ούτε που μου πέρασε απ'το μυαλό ! :winkcool

-edit- απαντώ στη πρώτη πρόταση.

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 17 Ιούλ 2015, 20:12
από Fotakas
dimitris έγραψε:Ναι ρε Ηλία, δεν είμαστε και πιώματα πια...
Όπως έχει πει κι ο Μάικλ Κέην:

"Αλκοολικός δεν είμαι, αλλά ποτέ δεν λέω όχι σε ένα καλό μεθύσι...!"

Re: Whisky - Whiskey

Δημοσιεύτηκε: 18 Ιούλ 2015, 09:40
από Harry
Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια και διαφορετική δυνατότητα ελέγχου του εαυτού του. Νομίζω ότι δυο-τρία ποτήρια την εβδομάδα δεν θα βλάψουν κανένα. Αν όμως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα και ξεφεύγει, λόγω χαρακτήρα, ας μην το κάνει συνήθεια.