Whisky - Whiskey

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Arisk έγραψε:Αυτό Νίκο πρέπει να είναι πολυυυύ καλο!!!
Πιθανον μεσα στο ΣΚ θα γινει η πρωτη δοκιμη. Θα ενημερωσω. Οπως λεει και ο Χαρης ενα tasting πρεπει να οργανωθει οταν θα ξαναοργανωθουμε και εμεις ως κρατος και κοινωνια.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12
Has thanked: 5739 times
Been thanked: 5633 times

Mακριά κι αγαπημένοι. Δε μου πάει να δίνω τα 50αρικα ( και βάλε ) που δεν έχω, για να κάνω το συκώτι μου μπλέ.
Εκφράζω προσωπική άποψη φυσικά, πάντα με φιλικό ύφος.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13

Μα για συτο τον λογο δινεις τα 50 αρικα και για να μην κανεις το συκωτι σου μπλε. Ετσι και αλλιως ομως μιλαμε για ποιοτητα γευσης και οχι για ποσοτητα. Μιλαμε για ενα δυο ποτηρακια την βδομαδα και ουτε. Το ταξιδι της γευσης μετραει και οχι να γινεις γκολ. :megagrin
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Για ν'απαντήσω στον αντίλογό μου και να ευθυμήσομε λιγάκι ( χο χο ) θα μπορούσα να πώ πως το συκώτι μπλέ μπορεί άνετα να στο κάνει και η σύζυγος :megagrin
Έχω πάντως την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, πως ο οργανισμός δε ξεχωρίζει το οινόπνευμα απο τη τιμή του μπουκαλιού αλλά απο τη περιεκτικότητα και το τελικό αποτέλεσμα είναι αθροιστικό.
Επειδή όμως δε θέλω να βαρύνει εξαιτίας μου το θέμα και μεταξύ μας θα ήμουν ο τελευταίος που θα κουνούσε το δάχτυλο στον άλλο με ύφος δασκαλίστικο, θυμήθηκα τον μακαρίτη Ρόμπερτ Ελσγουόρθ που επι 53 χρόνια ήταν πελάτης του Donohue's Steak House στη Ν.Υόρκη. Έτρωγε ένα κροκ-μεσιέ χωρίς ζαμπόν το μεσημέρι και μία μπριζόλα το βράδυ τα οποία συνόδευε πάντα με ουίσκι Jim Beam Bourbon.
..και ο οποίος πήγε απο ..πέσιμο ! ;)

Γευστικά σίγουρα θα υπερέχουν. Είχα τη τύχη να δοκιμάσω ένα αρκετά ακριβό ουίσκι που μου έκαναν δώρο και επιβεβαιώνω τα αυτονόητα.

Όσο για το Βοwmore αν ήταν aftershave, φαντάζομαι θα έμοιαζε περίπου στο ...Pashana.
Άβαταρ μέλους
evaggelos1971
Νήπιο
Νήπιο
10
Has thanked: 941 times
Been thanked: 421 times

Εγώ, την προηγούμενη εβδομάδα πήρα (μεταξύ άλλων ποτών για cocktails...) και ένα Lagavulin.

Καλησπέρα παίδες , Harry φανταστικό το lagavulin και σε εμένα μου αφήνει μια αίσθηση γεύσης καπνιστου μπέικον, το πρώτο το απολαμβάνω σκέτο και στο επόμενο αναβω και πούρο :megagrin βέβαια σε μπαρ κοστίζει 12ευρώ το ποτήρι και δεν είναι για πολλά πολλά, μπορείς να δώσεις τιμή για μπουκάλι για χρήση στο σπίτι φυσικά :megagrin
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι......
Evaggelos
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13

Το συκωτι μπλε το κανουν και πολλοι αλλοι :D
Η διαφορα δεν ειναι στην γευση μονο Ηλια αλλα στις προσμηξεις. Η τιμη ειναι κυριως λογω της ελληψης αυτων και κατα συνεπεια μικρης παραγωγης και μεγαλου χρονου στα βαρελια. Τα φτηνοτερα εχουν απο ολα μεσα με σκοπο την μεγαλη και γρηγορη καταναλωση.
Κατι σαν τα σαπουνια με χημικα και χωρις χημικα θα ελεγα. (οχι οτι τα φτηνα ουισκυ εχουν χημικα).
Οταν υπαρχει μετρο και καλη διαθεση ολα ειναι καλα. :megagrin
Nikos
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

Ναι ρε Ηλία, δεν είμαστε και πιώματα πια. Αναζηταμε το ίδιο που έχουμε και στο ξύρισμα, δοκιμή καινούργιων αισθήσεων.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Ηλίας
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
12

Aυτό ούτε που μου πέρασε απ'το μυαλό ! :winkcool

-edit- απαντώ στη πρώτη πρόταση.
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

dimitris έγραψε:Ναι ρε Ηλία, δεν είμαστε και πιώματα πια...
Όπως έχει πει κι ο Μάικλ Κέην:

"Αλκοολικός δεν είμαι, αλλά ποτέ δεν λέω όχι σε ένα καλό μεθύσι...!"
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
Άβαταρ μέλους
Harry
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 5738 times
Been thanked: 6984 times

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια και διαφορετική δυνατότητα ελέγχου του εαυτού του. Νομίζω ότι δυο-τρία ποτήρια την εβδομάδα δεν θα βλάψουν κανένα. Αν όμως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα και ξεφεύγει, λόγω χαρακτήρα, ας μην το κάνει συνήθεια.
Χάρης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αφέψημα-Ποτό-Αλκοόλ”