Πιθανον μεσα στο ΣΚ θα γινει η πρωτη δοκιμη. Θα ενημερωσω. Οπως λεει και ο Χαρης ενα tasting πρεπει να οργανωθει οταν θα ξαναοργανωθουμε και εμεις ως κρατος και κοινωνια.Arisk έγραψε:Αυτό Νίκο πρέπει να είναι πολυυυύ καλο!!!
Whisky - Whiskey
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
- ch2700
- Λύκειο
- 13
- Has thanked: 672 times
- Been thanked: 1639 times
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
-
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 5739 times
- Been thanked: 5633 times
Mακριά κι αγαπημένοι. Δε μου πάει να δίνω τα 50αρικα ( και βάλε ) που δεν έχω, για να κάνω το συκώτι μου μπλέ.
Εκφράζω προσωπική άποψη φυσικά, πάντα με φιλικό ύφος.
Εκφράζω προσωπική άποψη φυσικά, πάντα με φιλικό ύφος.
Για δύο πράγματα δε πρέπει να στεναχωριόμαστε..
Γι'αυτά που γίνονται και γι'αυτά που δε γίνονται.
- ch2700
- Λύκειο
- 13
Μα για συτο τον λογο δινεις τα 50 αρικα και για να μην κανεις το συκωτι σου μπλε. Ετσι και αλλιως ομως μιλαμε για ποιοτητα γευσης και οχι για ποσοτητα. Μιλαμε για ενα δυο ποτηρακια την βδομαδα και ουτε. Το ταξιδι της γευσης μετραει και οχι να γινεις γκολ. :megagrin
Nikos
-
- Εξειδίκευση
- 12
Για ν'απαντήσω στον αντίλογό μου και να ευθυμήσομε λιγάκι ( χο χο ) θα μπορούσα να πώ πως το συκώτι μπλέ μπορεί άνετα να στο κάνει και η σύζυγος :megagrin
Έχω πάντως την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, πως ο οργανισμός δε ξεχωρίζει το οινόπνευμα απο τη τιμή του μπουκαλιού αλλά απο τη περιεκτικότητα και το τελικό αποτέλεσμα είναι αθροιστικό.
Επειδή όμως δε θέλω να βαρύνει εξαιτίας μου το θέμα και μεταξύ μας θα ήμουν ο τελευταίος που θα κουνούσε το δάχτυλο στον άλλο με ύφος δασκαλίστικο, θυμήθηκα τον μακαρίτη Ρόμπερτ Ελσγουόρθ που επι 53 χρόνια ήταν πελάτης του Donohue's Steak House στη Ν.Υόρκη. Έτρωγε ένα κροκ-μεσιέ χωρίς ζαμπόν το μεσημέρι και μία μπριζόλα το βράδυ τα οποία συνόδευε πάντα με ουίσκι Jim Beam Bourbon.
..και ο οποίος πήγε απο ..πέσιμο !
Γευστικά σίγουρα θα υπερέχουν. Είχα τη τύχη να δοκιμάσω ένα αρκετά ακριβό ουίσκι που μου έκαναν δώρο και επιβεβαιώνω τα αυτονόητα.
Όσο για το Βοwmore αν ήταν aftershave, φαντάζομαι θα έμοιαζε περίπου στο ...Pashana.
Έχω πάντως την εντύπωση, χωρίς να είμαι βέβαιος, πως ο οργανισμός δε ξεχωρίζει το οινόπνευμα απο τη τιμή του μπουκαλιού αλλά απο τη περιεκτικότητα και το τελικό αποτέλεσμα είναι αθροιστικό.
Επειδή όμως δε θέλω να βαρύνει εξαιτίας μου το θέμα και μεταξύ μας θα ήμουν ο τελευταίος που θα κουνούσε το δάχτυλο στον άλλο με ύφος δασκαλίστικο, θυμήθηκα τον μακαρίτη Ρόμπερτ Ελσγουόρθ που επι 53 χρόνια ήταν πελάτης του Donohue's Steak House στη Ν.Υόρκη. Έτρωγε ένα κροκ-μεσιέ χωρίς ζαμπόν το μεσημέρι και μία μπριζόλα το βράδυ τα οποία συνόδευε πάντα με ουίσκι Jim Beam Bourbon.
..και ο οποίος πήγε απο ..πέσιμο !

Γευστικά σίγουρα θα υπερέχουν. Είχα τη τύχη να δοκιμάσω ένα αρκετά ακριβό ουίσκι που μου έκαναν δώρο και επιβεβαιώνω τα αυτονόητα.
Όσο για το Βοwmore αν ήταν aftershave, φαντάζομαι θα έμοιαζε περίπου στο ...Pashana.
- evaggelos1971
- Νήπιο
- 10
- Has thanked: 941 times
- Been thanked: 421 times
Εγώ, την προηγούμενη εβδομάδα πήρα (μεταξύ άλλων ποτών για cocktails...) και ένα Lagavulin.
Καλησπέρα παίδες , Harry φανταστικό το lagavulin και σε εμένα μου αφήνει μια αίσθηση γεύσης καπνιστου μπέικον, το πρώτο το απολαμβάνω σκέτο και στο επόμενο αναβω και πούρο :megagrin βέβαια σε μπαρ κοστίζει 12ευρώ το ποτήρι και δεν είναι για πολλά πολλά, μπορείς να δώσεις τιμή για μπουκάλι για χρήση στο σπίτι φυσικά :megagrin
Καλησπέρα παίδες , Harry φανταστικό το lagavulin και σε εμένα μου αφήνει μια αίσθηση γεύσης καπνιστου μπέικον, το πρώτο το απολαμβάνω σκέτο και στο επόμενο αναβω και πούρο :megagrin βέβαια σε μπαρ κοστίζει 12ευρώ το ποτήρι και δεν είναι για πολλά πολλά, μπορείς να δώσεις τιμή για μπουκάλι για χρήση στο σπίτι φυσικά :megagrin
Το τίμημα αυτών που κατέχουν την γνώση, είναι να ζουν έκπτωτοι......
Evaggelos
Evaggelos
- ch2700
- Λύκειο
- 13
Το συκωτι μπλε το κανουν και πολλοι αλλοι
Η διαφορα δεν ειναι στην γευση μονο Ηλια αλλα στις προσμηξεις. Η τιμη ειναι κυριως λογω της ελληψης αυτων και κατα συνεπεια μικρης παραγωγης και μεγαλου χρονου στα βαρελια. Τα φτηνοτερα εχουν απο ολα μεσα με σκοπο την μεγαλη και γρηγορη καταναλωση.
Κατι σαν τα σαπουνια με χημικα και χωρις χημικα θα ελεγα. (οχι οτι τα φτηνα ουισκυ εχουν χημικα).
Οταν υπαρχει μετρο και καλη διαθεση ολα ειναι καλα. :megagrin

Η διαφορα δεν ειναι στην γευση μονο Ηλια αλλα στις προσμηξεις. Η τιμη ειναι κυριως λογω της ελληψης αυτων και κατα συνεπεια μικρης παραγωγης και μεγαλου χρονου στα βαρελια. Τα φτηνοτερα εχουν απο ολα μεσα με σκοπο την μεγαλη και γρηγορη καταναλωση.
Κατι σαν τα σαπουνια με χημικα και χωρις χημικα θα ελεγα. (οχι οτι τα φτηνα ουισκυ εχουν χημικα).
Οταν υπαρχει μετρο και καλη διαθεση ολα ειναι καλα. :megagrin
Nikos
- dimitris
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 149 times
- Been thanked: 1807 times
Ναι ρε Ηλία, δεν είμαστε και πιώματα πια. Αναζηταμε το ίδιο που έχουμε και στο ξύρισμα, δοκιμή καινούργιων αισθήσεων.
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
-
- Εξειδίκευση
- 12
Aυτό ούτε που μου πέρασε απ'το μυαλό ! :winkcool
-edit- απαντώ στη πρώτη πρόταση.
-edit- απαντώ στη πρώτη πρόταση.
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Όπως έχει πει κι ο Μάικλ Κέην:dimitris έγραψε:Ναι ρε Ηλία, δεν είμαστε και πιώματα πια...
"Αλκοολικός δεν είμαι, αλλά ποτέ δεν λέω όχι σε ένα καλό μεθύσι...!"
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Harry
- Εξειδίκευση
- 13
- Has thanked: 5738 times
- Been thanked: 6984 times
Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά όρια και διαφορετική δυνατότητα ελέγχου του εαυτού του. Νομίζω ότι δυο-τρία ποτήρια την εβδομάδα δεν θα βλάψουν κανένα. Αν όμως κανείς δεν μπορεί να σταματήσει στο ένα και ξεφεύγει, λόγω χαρακτήρα, ας μην το κάνει συνήθεια.
Χάρης