Αποστολές / Παραγγελίες εκτός EU

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 11403 times
Been thanked: 15030 times

@zanxion
Υπάρχει το εργατικό δυναμικό να ελεγχθούν όλα αυτά τα δέματα, που μέχρι πρότινος ήταν τελωνειακώς ελευθερα, σε βάθος χρόνου μικρότερου της τριετίας, αν αναλογιστεί κανείς πως κ χωρίς ολα αυτά το παραλάμβανες σε δύο μήνες plus; Ποιος θα πληρώσει όλα αυτά για κατι που στοιχίζει ένα ευρω ας πούμε; Εννοώ στην πρώτη φάση του εγχειρήματος, πριν σταματήσει να παραγγέλνει κανείς το ο,τδήποτε. Κ επίσης πως θα δεχθούν οι επιχειρήσεις ξενων συμφερόντων που εδρεύουν στην Κίνα μια τέτοια τακτική;
Θα δούμε...
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4
Has thanked: 2855 times
Been thanked: 3209 times

@babkoug
Δεν χρειάζεται, όλα περνούν με barcode/qr code πλέον. Στις αποθήκες υπάρχει ότι μπορείς να φανταστείς, από δηλωμένα 1€ μέχρι χιλιάδων ευρώ που λόγω σχετικά υψηλής δασμολόγησης δεν τα παραλαμβάνει κανείς εδώ και χρόνια.
Το σύστημα άλλαξε ακριβώς για να "στριμώξει" τον Κινέζο και τις αθέμιτες τακτικές εμπορίου του. Υπάρχει φυσικά πρόβλημα με το προσωπικό, αλλά τώρα όλα θα στρώσουν γιατί πλέον η βίδα του 1€ από την Κίνα θα κοστίζει παραπάνω απ' ότι από εδώ ή στην ΕΕ. Πριν ο καθένας περίμενε 10-20 δεματάκια ας πούμε από το aliexpress ενώ τώρα θα είναι σαφώς λιγότερα. Το αν θα δεχθούν οι επιχειρήσεις κάτι τέτοιο, δεν ενδιέφερε εξ' αρχής την ΕΕ.

Φιλικά,
Νίκος
"If anyone here believes in telekinesis, raise my hand"

Νίκος
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9

@zanxion
Αν κατάλαβα καλά από τα λεγόμενά σου, το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος για τον Κινέζο θα λυθεί με την προσαρμογή του στην πλατφόρμα υπολογισμού του φπα εκ των προτέρων, όπως σε ΗΒ. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο βέβαια, αλλά δε νομίζω πως η Κίνα κ οι συν αυτή θα παραιτηθουν αν κ εφόσον υπάρχει εναλλακτική.
Εννοείται φιλικά.
Μπάμπης
mbakurin

Θα γίνει ό,τι και με τα κινητά... αλλά με οικονομίες κλίμακας, γιατί θα μιλάμε για πολλή ένταση αποστολής και κεφαλαίου.

Θα παράγουν δηλαδή Κίνα, θα μεταφέρουν μαζικά Ευρώπη, και από εκεί θα παραγγέλνουμε. Καπέλο στην τιμή σίγουρα, αλλά όχι το 24% του εθνικού ΦΠΑ. Θα συμφέρουν ακόμα πολλά πράματα.

Μεσοπρόθεσμα (θα έλεγα ως το 2030) θα υπάρξει πιθανολογώ και κάποια τελωνειακή και/ή εμπορική συμφωνία με την Κίνα, όπως υπάρχει τώρα με την Ιαπωνία, στην οποία η Κίνα ενδέχεται να μας πληρώνει σε... είδος με προϊόντα του θαυμαστού r&d που χτίζει μεθοδικά και παθιασμένα 20 χρόνια τώρα, την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με όρια συνταξιοδότησης και ανεμογεννήτριες. :)
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9

@zanxion
Επίσης κάτι ακόμα που δεν έχω κτλβ. Αναφέρεται πως η διαδικασία αυτή θα ισχύσει για οποιοδήποτε δέμα περνάει τα σύνορα ΕΕ από 1/7 κ μετά, ανεξάρτητα από την ημερομηνία παραγγελίας. Οι τελευταίες παραγγελίες που έχω κάνει κ περιμένω, έρχονται με ενδιάμεσους σταθμούς σε χώρες της ΕΕ, οπως Ουγγαρία κ Ολλανδία. Κάποιες είναι ηδη εκεί κ έχουν περάσει τελωνειακό έλεγχο. Κάποιες δεν εχουν φτάσει ακομα. Από άλλες φορές μπορεί να καθυστερησουν αρκετά να φτάσουν Ελλάδα, παρότι είναι σε χώρα της ΕΕ. Αν είναι στις χώρες αυτές πριν την 1/7 θα ισχύσει το παλιό καθεστώς; Πρέπει να εχουν προλάβει να περάσουν κ τελωνείο εκεί; Δεν έχει καν σμσ αυτό, αλλά έχει σμσ μόνο η αρχική χώρα οπότε θα περάσουν τελωνείο κ στην Ελλάδα, αν φτασουν εδώ μετά την 1/7;
✌️✌️✌️
Μπάμπης
mbakurin

Όπου επιβάλλεται ο δασμός θα ισχύει το μέτρο, δηλαδή στην Ελλάδα.

Πρακτικά όσων οι παραγγελίες δεν περάσουν τελωνείο ως την 31η Ιουνίου, θα πέσουν θύματα της νέας ρύθμισης.
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4

@babkoug
Τα δέματα περνούν από τελωνείο μόνο στη χώρα προορισμού. Στις ενδιάμεσες στάσεις απλά είναι σε κατάσταση transit. Εκτός κι αν συνδράμει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, π.χ. υποψίες για παράνομο αντικείμενο κλπ, ανοίγονται κι ελέγχονται στο τελωνείο της πρώτης χώρας όταν χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο.
Οι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν σε όλα όσα θα φτάσουν στο τελωνείο από την 31η Ιουνίου και μετά, ανεξαρτήτως ημ/νιας αποστολής.
Είναι κομμάτι δράμα. Κι εγώ περιμένω δυο τρία πακετάκια που κατά 99% θ' αργήσουν πολύ να έρθουν.

Νίκος
Άβαταρ μέλους
babkoug
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9

@zanxion
Κ εγώ αυτης της γνώμης ήμουν, πως είναι σε κατάσταση transit στις ενδιάμεσες χώρες. Απλά με μπέρδεψε κάπως η αναφορά σε τελωνείο της pic που επισυνάπτω. Αυτό είναι Ουγγαρία τη στιγμή που αναφέρεται το τελωνείο. Επίσης αναγράφεται ότι είναι στη χώρα προορισμού. Μου έχει έρθει και το αντίστοιχο mail. Κάτι ανάλογο αναφερόταν κ σε δεμα που μου είχε έρθει μέσω Ολλανδίας. Είπα μήπως ισχύει κάτι άλλο κ δεν είναι σπλά σε transit. Για τα μικροδέματα ξέρουμε ποιο θα είναι το επιπλέον κόστος ελέγχου, πέραν του ΦΠΑ;
Εικόνα
Μπάμπης
mbakurin

Πρόβλημα του τράκινκ δείχνει το σκρινσοτ.

Destination country είναι η Ελλάδα. Για κάποιο λόγο, ή το έτρεξαν όντως, ή ενημερώθηκε πλασματικά το track, αλλά αναφέρεται σε κάθε περίπτωση στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
zanxion
Δημοτικό
Δημοτικό
4

@babkoug
Έτσι όπως το δείχνει είναι σαν να είναι στο τελωνείο εδώ και μάλιστα το παράλαβε ο πάροχος που θα στο παραδώσει. Αν έχεις barcode ψάξτο σε κάποια track & trace υπηρεσία όπως το https://www.trackingmore.com/en.html. To aliexpress είναι γνωστό για το ανακριβές tracking (να μην πω για τα fake tracking)...
Μπορεί να είσαι τυχερός και να σου έρθει και μέσα σε μια εβδομάδα.
Για το κόστος μικρών δεμάτων θα χρεώνεται μόνο η παράσταση του εκτελωνιστή πέρα του ΦΠΑ. Τα ΕΛΤΑ νομίζω πως χρεώνουν 15€.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 18 Ιουν 2021, 16:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ να ενσωματώνεις τα link σε κάποια λέξη. Το πως γίνεται αυτό μπορείς να το δεις στις συχνές ερωτήσεις στην υπογραφή μου. Φιλικά, Αντώνης.

Νίκος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διάφορα”