Semogue OC 2B
EJ 89
Classic Male Grooming Soap
Bolzano Superinox (3)
444
Floid Vigoroso
Δεύτερη επαφή με το σαπούνι σήμερα.(Το προηγούμενο ξύρισμα ήταν χθεσινοβραδυνό)
Στράγγισα πολύ καλά το σαπούνι και το πινέλο και έκανα face lather.
Τα πράγματα πήγαν καλύτερα από χθες αλλά και πάλι παρατήρησα ότι αν τον αφήσεις λίγο, ο αφρός σβήνει από το πρόσωπο.
Το σαπούνι μου έδειξε σήμερα ελαφρώς και το άρωμα του που είναι ωραίο και διακριτικό, αλλά περιμένω περισσότερα από αυτό.
Αναμείνατε περισσότερες προσπάθειες και περαιτέρω εντυπώσεις.
ΥΓ Θα σε δαμάσω Σκωτσέζε...που θα μου πας....
Το ξύρισμα της ημέρας: Αύγουστος 2012
- Fotakas
- Εξειδίκευση

- 14
- Has thanked: 1365 times
- Been thanked: 4912 times
- Σαπούνι Ξυρίσματος Βenessere ”Πορτοκάλι-Μέντα”
- Πινέλο Ξυρίσματος SOC Bristle Cherrywood
- DE Mühle R101 (προ 2011)
- Λεπίδα Gillette Silver Blue [2]
- ASL Brut
Το σαπούνι έχει ωραίο άρωμα. Θυμίζει καραμέλες για τον λαιμό. Παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες στο lathering, κάτι αναμενόμενο αφού έχει σαν βάση το ελαιόλαδο. Σήμερα δοκίμασα την «Ιταλική Μέθοδο» που μας είχε δείξει ο Κωνσταντίνος και είχα σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη δοκιμή.
Επίσης «πάντρεψα» την λαβή της Mühle με την OC κεφαλή της Merkur Travel, που τόσο μου αρέσει και βρίσκω ότι κάνει τρομερό συνδυασμό με τις λεπίδες.
Καλή εβδομάδα να μας ξημερώσει.
- Πινέλο Ξυρίσματος SOC Bristle Cherrywood
- DE Mühle R101 (προ 2011)
- Λεπίδα Gillette Silver Blue [2]
- ASL Brut
Το σαπούνι έχει ωραίο άρωμα. Θυμίζει καραμέλες για τον λαιμό. Παρουσιάζει κάποιες δυσκολίες στο lathering, κάτι αναμενόμενο αφού έχει σαν βάση το ελαιόλαδο. Σήμερα δοκίμασα την «Ιταλική Μέθοδο» που μας είχε δείξει ο Κωνσταντίνος και είχα σαφώς καλύτερα αποτελέσματα από την προηγούμενη δοκιμή.
Επίσης «πάντρεψα» την λαβή της Mühle με την OC κεφαλή της Merkur Travel, που τόσο μου αρέσει και βρίσκω ότι κάνει τρομερό συνδυασμό με τις λεπίδες.
Καλή εβδομάδα να μας ξημερώσει.
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Πάνος
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
Semogue OC 2B
EJ 89
Bolzano Superinox (4)
444
Floid Vigoroso
Bowl lather σήμερα
πήγαμε λίγο καλύτερα...
EJ 89
Bolzano Superinox (4)
444
Floid Vigoroso
Bowl lather σήμερα
πήγαμε λίγο καλύτερα...
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
- coccolino
- Γυμνάσιο

- 14
- Has thanked: 246 times
- Been thanked: 206 times
Πάνο μου, αν σε ταλαιπωρεί το ρημάδι το σαπούνι να σου στείλω ένα Tabac που έχω (4 ξυρίσματα έκανα) να μου στείλεις το Classic Male Grooming; Σκίζεται η καρδιά μου να σε βλέπω να ταλαιπωρείσαι :megagrin
(Ούτως ή άλλως το Tabac ή θα το ανταλλάξω ή θα το πουλήσω...)
Γιώργος
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
Dovo Best Quality 5/8", Frederick Reynolds 6/8", Frederick Reynolds 13/16", Merkur 15C, Vintage Gillette Eldorado Gold Tech '56
- iogi
- Δάσκαλος Ξυρίσματος

- 15
- Has thanked: 25678 times
- Been thanked: 7897 times
- SB Semogue 830
- SS MWF
- SR Muehle R101 (2011)
- RB Feather (3)
- Bloc Osma
- ASL Alt Innsbruck
- SS MWF
- SR Muehle R101 (2011)
- RB Feather (3)
- Bloc Osma
- ASL Alt Innsbruck
Γιάννης
- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30840 times
Τρίτη 28/8 το πρωί:
-Taylor of Old Bond Street Sandalwood shaving cream
-Mühle R41
-Personna platinum (1)
-VP badger brush
-Tabac after shave lotion
Έχοντας γένια 3 ημερών, ήθελα ένα βαθύ ξύρισμα σήμερα. Όπλισα το "θηρίο" με μια personna, δοκιμή με την καινούργια κρέμα και ο σκοπός είχε επιτευχθεί. Βαθύ ξύρισμα, χωρίς κόπο, όμορφα και ωραία. Review για την κρέμα στο αντίστοιχο νήμα.
-Taylor of Old Bond Street Sandalwood shaving cream
-Mühle R41
-Personna platinum (1)
-VP badger brush
-Tabac after shave lotion
Έχοντας γένια 3 ημερών, ήθελα ένα βαθύ ξύρισμα σήμερα. Όπλισα το "θηρίο" με μια personna, δοκιμή με την καινούργια κρέμα και ο σκοπός είχε επιτευχθεί. Βαθύ ξύρισμα, χωρίς κόπο, όμορφα και ωραία. Review για την κρέμα στο αντίστοιχο νήμα.
- Πάνος
- Λύκειο

- 14
- Has thanked: 157 times
- Been thanked: 426 times
coccolino έγραψε:Πάνο μου, αν σε ταλαιπωρεί το ρημάδι το σαπούνι να σου στείλω ένα Tabac που έχω (4 ξυρίσματα έκανα) να μου στείλεις το Classic Male Grooming; Σκίζεται η καρδιά μου να σε βλέπω να ταλαιπωρείσαι :megagrin
Δεν καταθέτω τα όπλα Γιώργο....είναι να μην μουλαρώσω...θα τον σκίσω τον σκωτσέζο...
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30840 times
-
NavalArchitect
Άσε Αντώνη, έχεις δίκιο αλλά περνάμε πολυάσχολη εβδομάδα, όπως και η προηγούμενη. Το λιγότερο που σκέπτομαι είναι το ξύρισμα, και για να είμαι ειλικρινής σήμερα σηκώθηκα το πρωί κι είπα, "δεν με νοιάζει, δεν έχω χρόνο, βγάλε την ξυριστική να τελειώνουμε..."
Αύριο λέω να βγάλω το Progress ή το 34G αλλά γιά να δούμε - έχει πρωινή έγερση πάλι...
Σήμερα το απόγευμα βγήκαμε με έναν τέλος πάντων πολύ δύσκολο να κλείσεις να βγεις μαζί του, πρόεδρο μεγάλης εταιρίας, κλπ. Μας πήγαν σ'ένα εστιατόριο με τύπου Ιαπωνέζικο φαγητό. Σε κάποια φάση έφεραν (χωρίς προειδοποίηση φυσικά) ζωντανά χταπόδια, μικρά, σε πιάτο κεραμεικό, σαν αυτά τα βαθιά πιάτα που τρώμε κορν-φλέικς το πρωί.
Τα πιάτα είχαν νερό μέσα και 2 ζωντανά μικρά χταποδάκια... Εννοείται ότι τα φάγαμε θέλαμε δε θέλαμε, ένα προς ένα... Μιλάμε το χταπόδι ήταν μέσα στο στόμα μου και γάτζωνε τα πλοκάμια του στα ούλα μου, στον ουρανίσκο, κλπ. Τι να σας λέω...
Αύριο λέω να βγάλω το Progress ή το 34G αλλά γιά να δούμε - έχει πρωινή έγερση πάλι...
Σήμερα το απόγευμα βγήκαμε με έναν τέλος πάντων πολύ δύσκολο να κλείσεις να βγεις μαζί του, πρόεδρο μεγάλης εταιρίας, κλπ. Μας πήγαν σ'ένα εστιατόριο με τύπου Ιαπωνέζικο φαγητό. Σε κάποια φάση έφεραν (χωρίς προειδοποίηση φυσικά) ζωντανά χταπόδια, μικρά, σε πιάτο κεραμεικό, σαν αυτά τα βαθιά πιάτα που τρώμε κορν-φλέικς το πρωί.
Τα πιάτα είχαν νερό μέσα και 2 ζωντανά μικρά χταποδάκια... Εννοείται ότι τα φάγαμε θέλαμε δε θέλαμε, ένα προς ένα... Μιλάμε το χταπόδι ήταν μέσα στο στόμα μου και γάτζωνε τα πλοκάμια του στα ούλα μου, στον ουρανίσκο, κλπ. Τι να σας λέω...