Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Απάντηση

Πώς ήταν η πρώτη σας εμπειρία με Safety razor;

Εξαιρετική, όλα πήγαν τέλεια
36
22%
Αρκετά καλή με κανα δυο προβληματάκια
75
46%
Μέτρια, κατάλαβα πως έχω δρόμο μπροστά μου
41
25%
Χάλια ήμουν έτοιμος να το παρατήσω
10
6%
Τόσο χάλια που το παράτησα
2
1%

Σύνολο ψήφων: 164
Άβαταρ μέλους
andreas_t
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 10 times
Been thanked: 8 times

Να μπώ, να μπώ! :lachtot :lachtot :lachtot
Άβαταρ μέλους
Petros.Mp
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 1131 times
Been thanked: 2139 times

Καλησπέρα σε όλους,

Σήμερα πήρα τον πρωτο εξοπλισμό μου! Βόλτα στο λιμάνι για επιλογη και κυρίως, να αγγιξώ, να μυρίσω και να δώ πως είναι. Μετά απο ώρα και αφού ο Γιώργος κατέβασε όλο το μαγαζι αποφάσισα safety mercur34, πινελο ασβου pure, Astra ξυράφι και κρέμα ξυρισματος musco real-απίθανη. Γυρίζω σπίτι, ειχα γενια 2 μερών λέω στον εαυτό μου τώρα είναι η ώρα, το πολυ πολυ να κοπω έχω φάει τα μούτρα πιτσιρικάς τόσες φορές. Μπανακι ,προετοιμασια κατάλληλη με πινελο και κρέμα. Την βάζω στο μπολακι μοσχομυριζε, άκουμπαω τον αφρό με τον ασβο και σιγά σιγά στο πρόσωπο μασαζ. Μετα απο κανά 3λεπτο λέω ήρθε η ώρα...ξυράφι γεμίζει τον Γερμανό και κανω μια δοκιμαστική στο χέρι να δώ πως κόβει και όντως κόβει απίστευτα. Προσεκτικά και σιγα στο μάγουλο την βάζω και ακούω τον πιο θαυμάσιο ήχο ξυρισματος....αισθάνομαι απίστευτα δεν μπορώ να περιγράψω πως καθάριζε το πρόσωπο μου, ηταν μοναδική εμπειρία για μένα...δεν το πίστευα!2 περάσματα συντηρητικά και μετα τελειώνω τον αφρο ξεβγαζω κοιτάζω στον καθρέπτη δέρμα φραπα πεντακάθαρο, βαθυ ξυρισμα, χαμογελαω τα κατάφερα ούτε ερεθισμοι, κοψιματα τίποτα. Μου πήρε 40 λεπτά αλλα το απόλαυσα!

Καλώς σας βρήκα και ευχαριστω ολους για τις συμβουλές!

Όπως έλεγε ο συγχωρεμενος παππούς μου η καθαριότητα είναι η μιση αρχοντιά παιδι μου...έτσι ακριβώς νιώθω μετα το απίστευτο ξυρισμα...Άρχοντας !!

Πέτρος
Πέτρος

Ὁ κόσμος μᾶς ἔλεγε τρελλούς. Ἡμεῖς, ἂν δὲν εἴμεθα τρελλοί, δὲν ἐκάναμεν τὴν ἐπανάστασιν.
Άβαταρ μέλους
νικος
Λύκειο
Λύκειο
12
Has thanked: 42 times
Been thanked: 241 times

:bravo Πετραν καλη συνεχεια σου ευχομαι. Ωρα να μπης και εσυ στον κυκλο που ελεγα παρα πανω και στο Αντρεα
Ολα ειναι δρομος
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29526 times
Been thanked: 29732 times

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά Πέτρο, σου εύχομαι καλά και άκοπα ξυρίσματα από εδώ και πέρα.
Άβαταρ μέλους
Πάνος
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 157 times
Been thanked: 426 times

Μπράβο Πέτρο.

Καλή συνέχεια.
Ταπεινοφροσύνη είναι η ντροπή που νοιώθεις όταν λες στους άλλους πόσο υπέροχος είσαι.
Άβαταρ μέλους
zouve
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Has thanked: 59 times
Been thanked: 111 times

ξανά ξυρίστηκα μετά από 6 ημέρες τι έκανα:
1. τα πήρα πρώτα με μια ηλεκτρική μηχανή ώστε να πάρω τα χοντρά
2. μετά έπλυνα 2 φορές το πρόσωπό μου με σαπούνι γλυκερίνης και ζεστό νερό
3. αφού έφτιαξα αφρό αυτή τη φορά δοκίμασα να το το φτιάξω στο πρόσωπό μου
4. έκανα δύο περάσματα κανονικά και 2 κόντρα αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το ξυράφι τα χάιδευε τα γένια δε τα ξύριζε με αποτέλεσμα να θέλω 25 περάσματα για να επιτύχω το αποτέλεσμα μιας gillete fusion όποτε τα παράτησα και πήρα ένα bic απλό ξυραφάκι και αμέσως έκανα δουλειά αλλιώς μέσα θα ήμουν ακόμα και θα ξυριζόμουν (όλο αυτό μου πήρε γύρω στα 45-50 λεπτά).

μάλλον κάτι κάνω λάθος δεν ξέρω αυτό που κατάλαβα είναι ότι το ξυράφι δεν έρχεται καλά σε επαφή με το δέρμα μου με αποτέλεσμα όταν κάνω περάσματα να μην κόβονται σωστά τα γένια μου (να σημειώσω ότι δεν άλλαξα ξυραφάκι χρησιμοποίησα το ίδιο της προηγούμενης φοράς). τι λέτε;

Το καλό της υπόθεσης είναι ότι δεν είχα ερεθισμούς όπως τη περασμένη φορά !!!!!
Άβαταρ μέλους
ch2700
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 672 times
Been thanked: 1639 times

Μηπως εχεις βιδωσει αναποδα την μηχανη? Ανοιξε την γωνια σου λιγο.
Nikos
Robert Williams 8/8, Robert Williams "Purist",Koyei 13/16, C.Mayers & Son 13/16, Friodur 5/8, T.R.Cadman "Bengall", Dubl duck "Special No 1" 6/8, Kropp 13/16, Dovo Best Quality 5/8
Άβαταρ μέλους
Αλέξης
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
12
Been thanked: 190 times

Φίλε zouve, θα σου μιλήσω ως αρχάριος κι εγώ στο safety, που τώρα προσπαθώ να βρώ την άκρη. αν θεωρήσουμε πως η προετοιμασία σου είναι επαρκής (που για εμένα προσωπικά είναι, αν βέβαια πέτυχες να κάνεις σωστό αφρό στο πρόσωπό σου και αν η ηλεκτρική δεν ερέθισε το δέρμα σου), τότε αυτό που σε αφήνει αξύριστο είναι η γωνία κοπής που χρησιμοποιείς.

Προσωπικά εγώ ακολούθησα ένα "κόλπο" που εδώ στο φόρουμ διάβασα (αλλά δεν βρίσκω το λίνκ για να στο δείξω) : ακουμπάς το safety με το κάλυμμα (τη καμπυλωτή πλευρα που καλύπτει τη λεπίδα) στο πρόσωπο και σιγά σιγά το φέρνεις σε γωνία κατεβάζοντάς το πολύ αργά μέχρι να βρεις τη γωνία στην οποία θα νιώσεις (και ίσως ακούσεις) την τρίχα να κόβεται.

Επίσης, εγώ προσωπικά σε πιο επιθετικό safety χρησιμοποίησα λίγη πίεση (σαφώς λιγότερη από ότι στα bic,ας πούμε το 1/5 αυτής με ένα μέσο safety). εννοώ ότι αν το νιώσεις ότι αρχίζει και κόβει όπως θες, λίιιιιιγη πίεση ίσως βοηθήσει στο αποτέλεσμα.

Όσο για την κόντρα, αφού βρεις τη γωνία που πρέπει με τον τρόπο που είπαμε πιο πάνω κάνε απλά περάσματα χωρίς να επιμένεις ιδιαίτερα σε ένα σημείο και χωρίς να φέρνεις τη λεπίδα κάθετα σε σχέση με το δέρμα σου (θα το ξύσει) ή πολύ παράλληλα (θα φύγουν φιλέτα).

Αν τα καταφέρεις αυτά, θα δεις πως τοι αποτέλεσμα είναι αν όχι πολύ καλύτερο, τουλάχιστον εφάμιλλο σε βάθος και άνεση με τα bic.

Ελπίζω οι πιο έμπειροι να σε διαφωτίσουν καλύτερα, αυτές είναι απλά συμβουλές που ακολουθώ κι εγώ ως αρχάριος.
Άβαταρ μέλους
dimitris
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
13
Has thanked: 149 times
Been thanked: 1807 times

zouve, άλλαξε λεπίδα και βρες τη σωστή γωνία!
Ερασιτέχνης σαπωνοποιός
Συχνές ερωτήσεις για το φόρουμ
Άβαταρ μέλους
zouve
Δημοτικό
Δημοτικό
12
Been thanked: 111 times

ναι, και εγώ αυτό πιστεύω είναι η γωνία μου λάθος
ξυραφάκια έχω τα Derby και σήμερα πήρα Wilkinson Classic ποια να δοκιμάσω τώρα;
αν μπορούσαμε να βρούμε το λινκ που λέει ο φίλος Αλέξης θα σας ήμουν ευγνώμων