Από τα λεγόμενα σου που γράφεις παραπάνω, η Cella δεν περιέχει tetrasodium edta,εκτός και αν έχεις την καινούργια Cella ,με την νέα φόρμουλα,ενώ η figaro crema da barba έχει...
Και οι δύο περιέχουν άρωμα αμύγδαλο,οπότε μπορεί και να σε βαράει το χημικό αμύγδαλο,μπορεί λέω,απλά μια εικασία κάνω.
Από την άλλη πάλι θα σου έλεγα,πριν δοκιμάσεις οποιοδήποτε προϊόν, και εκτός ξυρίσματος να κάνεις δοκιμή φυσικά προτού το βάλεις πάνω σου,αυτό σου το λέω,γιατί έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εσένα,και μου το έχει πει δερματολόγος,θα παίρνεις με το δάκτυλό σου μια μικρή ποσότητα,και θα βάζεις στο χέρι σου,στον καρπό,μια κουκκίδα,και άλλη μια από πάνω από τον καρπό,του χεριού σου,και θα περιμένεις με υπομονή να δεις τι θα γίνει,στο δικό μου δέρμα αντιδρά συνήθως αμέσως,αλλά το καλύτερο είναι τα 15 λεπτά,για να είσαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει αντίδραση.
Edit:Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τι σε πειράζει,αλλά και να βρεις ένα συστατικό που σε πειράζει,πάλι δεν λέει τίποτα,γιατί θα υπάρχουν και άλλα που θα σε πειράζουν,να σαι σίγουρος,το ψάχνω χρόνια,και η μόνη λύση για εμάς,είναι καθαρά όσο γίνεται βέβαια προϊόντα , αααα εμένα η Cella δεν με πειράζει καθόλου,η figaro έχει και peg επίσης, είναι και πολύ ποιο φορτωμένη από την Cella...

INCI:Συστατικά
Aqua, palmitic acid, cocos nucifera oil, stearic acid, potassium hydroxide, propylene glycol, myristic acid, PEG-150 distearate, glycerin, simmondsia chinensis seed oil, parfum, tetra sodium EDTA, theobroma cacao seed butter, menthol
Πρόσεξε τις επιλογές σου,και όλα θα πάνε καλά... :megagrin
Πάντα φιλικά Αντώνης