Την καλησπέρα μου στους κυρίους!!!
Σημερινό σεταπ με
PreShave SV Lemon Sage Hands Face soap
Simpson's B46 Best Badger
AreffaSoaps The Unforgiven
Yaqi Sentinel w/ Gillette 7o'clock Black blade
Omega Alum block
Savon Mystere Unscented asb
Τελικά το πινέλο αυτό, όσο κι αν το αγαπάω και μου αρέσει, δεν με βολεύει με τίποτε... Υπερβολικά μικρή λαβή, και 8 στις 10 φορές τελειώνω με κράμπες στα δάκτυλα...
Η μηχανη στην πρώτη της χρήση, και σε γένια 1-2 ημερών, ήταν αρχόντισσα... Δοκιμάστηκε, όπως και κάθε νέα μηχανή που παίρνω, με την μαύρη Gillette... Δαγκώνει αρκετά εύκολα, αλλά με λίγο παραπάνω προσοχή παίρνεις απίστευτο ξύρισμα... Δεν ξέρω πως είναι η Wolfman, δεν νομίζω να την αγοράσω ποτέ, αλλά η Σεντινελ είναι πραγματικά και υπέροχη και αποτελεσματική...
Για έναν φίλο που είχε απορία, πως πιάνει το ξυραφάκι χωρίς posts στο base plate, έχω βγάλει φώτο όπου φαίνεται και η έκθεση της λεπίδας...
Το σαπούνι, απλά καταπληκτικό σε όλα του... Με λίπος αρκούδας αυτή τη φορά (είναι νομιμότατο στις ανατολικές χώρες), είναι κάτι ανάμεσα σε κρέμα και σαπούνι, θέλει λίγο νεράκι παραπάνω για να σε αποζημιώσει...
Σίγουρα θέλεις δίπλα σου και αλουμ μπλοκ, για το τέντωμα της επιδερμίδας. Ίσως από τα πιο γλιστερά σαπουνια που έχω δοκιμάσει...
Η μυρωδιά ίσως φανεί λίγο περίεργη... Θρήσκο δεν με λες με τίποτε, αλλά λατρεύω να πηγαίνω σε παλιές εκκλησίες, αββαεια, νεκροταφεία, κλπ κλπ... Ειδικά στην Αγγλία, ήταν από τις αγαπημένες μου εξορμησεις... Οποτεδήποτε έβρισκα χρόνο, έμπαινα και καθόμουν (απίστευτο το συναίσθημα)... Η πρώτη μυρωδιά που σου έρχεται είναι το παλαιό του ξύλου και του μαρμάρου, ποτισμένο από μυρωδιές κεριών... Την ίδια μυρωδια έχω πάρει και στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνης πριν την Ασπροβάλτα, στον παλιό δρόμο Θεσσαλονίκης - Καβαλας...
Νομίζω πως τα σαπούνια της Ουκρανής αρτιζανας πέρα από το vfm, έχουν και εντελώς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που δεν τα βρίσκεις αλλού... Υπέροχο το κλασσικό της tallow σαπουνακι, καταπληκτικό το σαπουνακι με λίπος ασβου (credits to
@Vavous ) όπως και αυτό με το λίπος αρκούδας!!!