Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2018

Απάντηση
thanos9999
Δημοτικό
Δημοτικό
8
Has thanked: 3975 times
Been thanked: 5668 times
It’s my birthday

Καλησπέρα εχθές το βραδυ

Preshave σαπούνι olive care
Ss savon mystere aqua di Titania
Sb YaQi 24mm 2band
De Lord l6
Bic chrome platinum #1
Asl cien x bolt

Απο τις σχετικά λίγες λεπιδες που εχω δοκιμασει μου φαίνεται πως οι bic με την lord δένουν πολύ ωραία στο πρόσωπο μου ( θελω να δοκιμασω και polsilver και perma sharp δεν τις βρισκω εδω μονο με παραγγελία καποια στιγμη )
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antonis την 09 Οκτ 2018, 17:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Σε παρακαλώ, αφαίρεσε την υπογραφή του tapatalk. Φιλικά, Αντώνης.
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29518 times
Been thanked: 29729 times

Καλησπέρα!

- T&H Apsley sc
- Dovo Silvertip
- Merkur Futur @6.5
- Personna Platinum [2]
- 444
- Italian Barber Amici asl

Άλλο ένα πολύ όμορφο λεμονάτο ξύρισμα!
Άβαταρ μέλους
alexn
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13184 times
Been thanked: 13448 times

Καλησπέρα σας,σήμερα το πρωί
Ω97
Ηaslinger Φύκια (τo Nibelungenlied)
Gillette bl beauty@4@3+Gillette sb@4 (αυτές τις ρυθμίσεις τις βρίσκω ιδανικές)
Korres k+g
Herbs of Bulgaria levanda
Το Δαχτυλίδι του Νίμπελουνγκ σάπων εξακολουθεί και με εντυπωσιάζει
μια βόλτα του νότιου διαφθορέα έκατσε να σταθούν δίπλα δίπλα το Κent inf silv με το Sagrada,ντράπηκα και παραγγέλθει πάραυτα το δεύτερο.
Στη συνέχεια σε μια ξυριστοτσάρκα(εδώ στην ξυριστομάνα Καλλιθέα) ο κύριος βρήκε ένα μικρο διαμάντι,ας το αποκαλύψει ο ίδιος. :dt
Καλό βράδυ φίλοι μου,
ΥΓ θα περιμένω να μιλήσει,αν δεν.... 8)
Αλέξανδρος.
Άριστον υγιαίνειν, δεύτερον δε κάλλος, τρίτον δε πλούτος.
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
7
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2858 times

Καλησπέρα ,

ΞΤΗ
Κυριακή 07-10-2018 Μεσημέρι

SV Stella Alpina 4.2
Zenith Boar
Soluna cc
Wilkinson Sword #3
Splash
Korres K&G balm
Felce Azzurra asl

Εικόνα

Με την Soluna δεν τα έχουμε πάει καθόλου καλά , θεωρητικά θα έπρεπε να είναι mild μηχανή αλλά τελικά είναι δύστροπη και απότομη . Ίσως είναι μεγάλη η διαφορά βάρους σε σχέση με ότι έχω μάθει . Μου χάρισε 2 καλά κοψιματάκια και σταμάτησα το ξύρισμα στο 2 πέρασμα. Για Κυριακή καλά είμαστε.
Η "Στέλλα των Άλπεων" είναι πάρα πολύ καλό σαπούνι και έχει ένα από τα καλύτερα γλιστρήματα που έχω συναντήσει σε φυτικά σαπούνια. Τέλειος αφρός και μυρωδιά που σε πηγαίνει κατευθείαν σε ψηλά χιονισμένα βουνά.
Προσπαθώ να βρω κοντινό asl αλλά δύσκολα - κάπως τα βρίσκει με το Felce αλλά τελικά τα αρώματα του Varesino έχουν μεγάλη πολυπλοκότητα και αν κολλήσεις με το σαπούνι μάλλον θα πρέπει να το κάνεις match με το after shave του. Αν δεν ήταν η soluna θα έλεγα πως θα ήταν στο τοπ 10 των ξυρισμάτων μου.

Θα συμφωνήσω με το Μιχάλη @Tzimisce πως είναι από τα σαπούνια που δεν μπορείς να τα δουλέψεις σερί , τα αρώματα μάλλον θα σε κουράσουν με την πολυπλοκότητά τους. Διαφωνώ όμως στην έκφραση "κλαμπάτο άρωμα" . Εδώ μιλάμε για άρωμα κλασικής ιταλικής κολόνιας , και όχι για mainstream αρώματα που βάζαμε όλοι το ίδιο κάποτε στα κλαμπάκια. (no offence Μιχάλη) :)

Το SV είναι ντίβα. Με νάζια. Αφιερωμένο.

Δευτέρα 08-10-2018 Πρωινό

Wickham's 1912 "Magnum"
Ω 10087 Boar
Gillette Superspeed Black Handle
Polsilver SI #2
Alpa 378 asl

Εικόνα

Τα wickham's είναι πάρα πολύ καλά σαπούνια και στη μύτη μου το Magnum από τα καλύτερα. Γλυκό ζεστό άρωμα leather , λεμόνι , ροδόνερο , μόσχος . Αρρενωπό στο τέρμα - ίσως μόνο για χειμώνα.
Η Gillette είναι mild - δεν παίρνω ρίσκα μετά το κυριακάτικο με τη soluna. Δύο περάσματα να καθαρίσουμε - δεν θέλω και παραπάνω.

Ο Magnum P.I. καλός είναι - (αλλά όσον αφορά Χαβάη) προτιμώ τον McGarrett. Book em Danno! :mrgreen:

Καλά ξυρίσματα σε όλους !
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
mantilas
Δημοτικό
Δημοτικό
9
Has thanked: 242 times
Been thanked: 715 times

Parker 24c
Polsilver
Omega 10018
Sir irisch moos shaving soap
Alpa 378
Αυτη η μηχανη μετέτρεψε το ξυρισμα σε μεγάλη απόλαυση.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Καλησπέρα σας,

~ Merkur Progress - 51
~ Personna - Tungsten 74 ❷①
~ APShave - SilkSmoke 28mm
~ Dapper Dragon - Pomegranate
~ Fine - American Blend asl+asb

Υγιαίνετε & Ευημερείτε.!
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
vsmirnios
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
9
Has thanked: 6226 times
Been thanked: 5389 times

Εικόνα
καλησπέρα στην παρέα, το αποψινό ξύρισμα είναι αφιερωμένο στο πρώτο ξυράφι που κατάφερα και ακόνισα. Που παρότι no name Γαλλικό έχει στην πλάτη του 37 ξυρίσματα χωρίς φρεσκάρισμα μόνο καμβά και λουρί.
Ps ντους.
Ss MWF.
Sb badger.
Sr French 5/8.
Asb kores.
Καλό βράδυ κύριοι.
Ordo ab chao
stergios

Καλησπερα τα παιδια!

+John Engstrom frameback sr.
+Elite razor badger 2 band white Manchurian sb.
+ Varesino-L'Occitane manna di Sicillia ss.
+ Pitralon classic asl.
+ Stirling Gentleman asb.
Εικόνα

Ξυραφι κ βαρεζινο χλωμο το βλεπω για επαναληψη. Τριτη φορα με φαλτσετα. Συνολικα καμια 5-6. Εκτος αρωματος, το σαπουνι δε μ εντυπωσιασε καθολου για ακομη μια φορα. Θα κανω κ αλλα ξυρισματα κ θα δω.

Την Pitralon κοντεψε να τη λουστει ο σκορος. Το καλοκαίρι που τη μυρισα, ειπα πως το φοραω αυτο το πραμα?! Βαρυ κ αποπνικτικο. Το αρωμα πευκο και musk και ισως μια υποψια λεμονιου στο τελος. Ειναι αρμονικα δεμενο. Αρσενικο αρωμα με μπριο. Παλιας κοπης αλλα οχι της οκας. Περιποιητικο! Απο κεινα που σου φερνουν ανακατες απροσδιοριστες αναμνησεις.

Το πινελο εχει τοσο backbone που καθεσαι πανω του. Ταυτόχρονα κανει απίστευτο μασαζ, αρκετα καλο flow κ πυκνο κ gelly tips. Λιγο μικρουλα μου πεφτει η λαβη, μα so what. Πανω απο 10 ξυρισματα δεν εχει. Φαντάζομαι θα βελτιωθει κ αλλο. Αν αναλογιστουμε οτι ειναι ρυθμισμενο χαμηλα στα 51mm υψος με 24mm διαμετρο και white Manchurian 2 band... Ειναι αφρος! :)

Το balsam της Stirling απλωνεται πολυ ευκολα, κρεμωδες, θες λιγο αλλιως...τη λαδωσες! Αρωμα γλυκο, ζεστο, ερωτικο. Καπνος, βανιλια, musk & amber. Διαρκεια κ ενταση ταμαμ. Δικαιωνει το ονομα του. Εδεσε περιεργα με την Pitralon.

Παω να βαλω ενα κρασακι κ να απλωσω την αριδα μου επιτελους. Εχει ωραια νυχτα. Οσοι μπορειτε απολαυστε τη! Οσοι δε μπορειτε, περαστικα. Εχει ο θεος...
Άβαταρ μέλους
the_greek_shaver
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 3378 times
Been thanked: 2640 times
Επικοινωνία:

Τελευταίο ξύρισμα του razorock emperor. Μου κράτησε 10 μήνες και κάμποσα ξυρίσματα. Εις άλλα πολλά!

Αυτές οι λεπίδες δεν ξέρω πως σας κάθονται αλλά είναι μέτριες και μόνο για την qshave μου σε μεγάλες ρυθμίσεις βολεύουν. Σε μηχανές που τις πάνε λεπίδες κοφτερές και αποτελεσματικές μου προκαλούν ερεθισμό και κοκκινίλες.

Razorock Emperor / Omega by Proraso
Gillette slim (7) / Gillette Wilkinson sword (1)
Razorock Emperor

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Iapetos
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 1122 times
Been thanked: 781 times

Καλησπερα σε ολους!
Χαιρομαι που μπορω να ξαναγραψω, καθως πηρα πληκτρολογιο...

Σε ενα περασμα απο τον διαδρομο του σουπερ μαρκετ με τα ξυριστικα τσιμπησα το τελευταιο πακετο που ειχε μεινει:
Με τα ξυραφακια Bic Monolama, οπως εχω ξαναγραψει, εχω κανει τα καλυτερα ξυρισματα (τωρα αυτο σημαινει οτι θα μου ταιριαζε μια closed comb ή ειναι ασυναρτητο, δεν γνωριζω).
Ειχα πολλους μηνες να δοκιμασω κατι διαφορετικο (πλην της GEM παντα) οποτε γιατι οχι;
Κατ'αρχας να αναφερω οτι δεν ξυριζομαι το πρωι (δεν αντεχω). Το τελετουργικο γινεται το βραδυ που με χαλαρωνει και μου παιρνει την κουραση της ημερας.
Ωστοσο, αλλο το βαθος του ξυρισματος με σαβεττα και αλλο με απλο πλαστικο ξυραφακι που θα ειχαν εμφανιστει τα "αγκαθακια".
Σημερα λοιπον το πρωι με τη φλοιδα, την οποια αφαιρεσα απο το MWF του pass around προεβην σε μια βαρια διαπιστωση:
Πριν Σαπουνι μελι - γαλα ( μασαζ)
Ομεγα 10018
ΜWF
Bic Monolama
ASL NIVEA Cool Kick

Δεν εχω δοκιμασει πολλα σαπουνια: Prorasο, Cella, Tabac original, ToBS sandal, Muhle, μου ερχονται στο μυαλο απο τα γνωστα. Περισσοτερο εχω δουλεψει με κρεμες αλλα το MWF μου προσεφερε σε 2 φορες το καλυτερο αποτελεσμα. (1η φορα με την SE του pass around)
Ειναι πραγματικα το αποτελεσματικοτερο που εχω δοκιμασει.
Γιώργος
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”