Το ξύρισμα της ημέρας: Σεπτεμβρίος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Και... πριν από λίγο.
Έχουν έρθει τα "αφεντικά" από τη Γερμανία και πρέπει να είμαστε ευπρεπείς όλη την εβδομάδα.
Βέβαια, όχι ότι με χαλάει, αφού πλέον δεν έχω τον παραμικρό ερεθισμό και το απολαμβάνω μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία που θα τρέχουμε πανικόβλητοι. :D

Pre: Ach Britto
Soap: Savon Mystere Argos
Brush: Semogue OC 2Band
Razor: Merkur 34C
Blade: Polsilver (1)
ASL: Floid black

Και πάμε ανάποδα...
Το ASL άξιο, στα λεφτά του είναι κορυφή, σαν άρωμα (το black για να μην παρεξηγηθούμε) τέλειο, και σαν περιποίηση άψογο!
Την Merkur + polsilver την δοκίμασα πως παίζει στο καθημερινό ξύρισμα και μάλλον εκεί είναι το θέμα της. Στο ξύρισμα δύο ημερών είναι μια χαρά. Όταν θα έρθει η ώρα για καθημερινό, που τα γένια είναι σαν ατσαλόσυρμα, δεν...
Με την Polsilver σαφώς πολύ mild σε σχέση με την feather, αλλά λίγη.
Το πινέλο απολαυστικό.
Στο σαπούνι τώρα...
Αν και σαν σαπούνια, και τα δύο που μου έδωσε ο Δημήτρης και έστειλα σε pass around έχουν φοβερές ιδιότητες, προστασία, γλίστρημα, after, σε άρωμα δεν είναι αυτό που πήρα από το aqua di titania.
Κάααατι δεν πήγε καλά σε αυτή τη φουρνιά chef @kikos7!
Κατά το lathering πήρα ένα άρωμα πορτοκαλιού, αλλά μπερδεμένο με τη μυρωδιά του σαπουνιού και όχι τόσο δυνατό όσο το θέλω.
Valobra έφτιαξε ο μπαγάσας ο Μήτσος.
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
kikos7
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
10
Has thanked: 7181 times
Been thanked: 6589 times

Όντως κάτι πήγε πολύ στραβά... Το αντιλήφθηκα αφού είχα ενημερώσει το pass around, κατά τη συσκευασία. Το άρωμα τους είχε αλλοιωθεί. Δυστυχώς είχα αποθηκεύσει τα μπαστούνια των σαπουνιών όλο το καλοκαίρι στο πιο ζεστό δωμάτιο του σπιτιού...
Συγνώμη γι'αυτό από όσους τα δοκιμάσουν, αλλά θεώρησα καλύτερο να σου τα δώσω στο pass around έστω και με λίγο βουτυρένιο άρωμα, από να το ακυρώσω.
Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
vsmirnios
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
9
Has thanked: 6226 times
Been thanked: 5389 times

Εικόνα
Καλησπέρα στην παρέα, το σημερινό πρόγραμμα έχει.
Ps all natural soap.
Sc Lea.
Sb badger.
Sr German 5/8.
Asb Nivea.
Καλό βράδυ κύριοι.
Ordo ab chao
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Επικοινωνία:

kikos7 έγραψε: 10 Σεπ 2018, 19:37 Συγνώμη γι'αυτό από όσους τα δοκιμάσουν, αλλά θεώρησα καλύτερο να σου τα δώσω στο pass around έστω και με λίγο βουτυρένιο άρωμα, από να το ακυρώσω.
Δεν πειράζει.
Αφού θα βάλεις μαρμίτα αυτό το μήνα, μπουμπούνα το.
Σε ιδιότητες δεν έχασε πάντως. :)
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
the_greek_shaver
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 3378 times
Been thanked: 2640 times
Επικοινωνία:

Σήμερα δροσερό ξυρισματάκι με άρωμα cool water! Μα φυσικά εννοώ το νέο σαπούνι του Γιώργου @mengiorgos με προσθήκη ελαίου ελιάς. Να τονίσω ότι οι ετικέτες είναι κλάσεις ανώτερες από τις παλιές, είναι αδιάβροχες και μου άρεσε πολύ η προσθήκη της ημιδιάφανης ετικέτας στα πλάγια που τονίζει ότι είναι σαπούνι με ελαιόλαδο.

Ωραίο croap που μου φαίνεται ότι είναι λίγο καλύτερο σε ιδιότητες από την παλιά σύσταση που έχει μόνο λάδι καρύδας και γάλα βουβαλιού. Δυνατό άρωμα, δεν το τσιγκουνεύτηκε ο Γιώργος όταν το μαγείρευε, αλλά αυτό μπορεί και να αποτρέψει κάποιους που είτε δεν τους πολυπηγαίνει αυτό το συγκεκριμένο άρωμα είτε είναι λίγο πιο επιρρεπείς σε ερεθισμούς. Ικανοποιητικό και βελτιωμένο residual slickness και σου επιτρέπει να κάνεις μερικά περάσματα πάνω από το ίδιο σημείο χωρίς να χρειάζεται ξανά σαπουνάδα. Δεν ξέρω κατά πόσο διαφορετικά είναι σε ιδιότητες οι άλλες εκδόσεις που προσφέρει με άλλα έλαια ή βούτυρα.

Κερκίνη Olive shaving soap / APShave Silksmoke 24
Rockwell 6s (R5) / Polsilver (3)
Epsilon Blue Mediterranean

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30379 times
Been thanked: 41516 times

:text-+1: :ty Ιωακείμ
Καλό ποστ.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Επικοινωνία:

Καλή αρχή Ιωακείμ!
Άντε, έχεις δουλειά :)
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
the_greek_shaver
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 3378 times
Been thanked: 2640 times
Επικοινωνία:

:D 8)
Είχα ήδη κάμποσα να δοκιμάσω πριν ακόμα το pass around! Τον Ιούλιο παράγγειλα καμιά δεκαριά samples Le Pere Lucien και B&M και ακόμα δεν τα έχω ακουμπήσει. Αλλά δεν μπορώ να μην δοκιμάσω τα δικά μας σαπούνια από τον Γιώργο και τον Δημήτρη, γιατί αυτά πάντα θα μπαίνουν πρώτα πρώτα στην λίστα!

(θα ανέβει σύντομα και το βιντεο στο Youtube!)
Άβαταρ μέλους
GeorgeBest
Δημοτικό
Δημοτικό
7
Has thanked: 7895 times
Been thanked: 4992 times

Καλησπέρα σας

TOBS Lemon&Lime
OMEGA 10018
EJ DE89BA11BL
Persona platinum
STR8

Εικόνα

:D
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Akist
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
7
Has thanked: 4193 times
Been thanked: 2857 times

Dr.Takero έγραψε: 07 Σεπ 2018, 08:24
Προστέθηκε μετά από 9 λεπτά :
tasos72 έγραψε: 06 Σεπ 2018, 13:13 Απλα η R41 δεν παίζεται..
Άσε, αρχίζω και φοβάμαι.
Πούλησα τη δική μου στον @Akist και εδώ και καιρό έχει εξαφανιστεί από το forum. :roll:
Φοβάμαι μην έκοψε καμία καρωτίδα με το διαολόπραγμα!
(τώρα το είδα που "χτένιζα" τα ποστ - περίεργο δεν έλαβα ενημέρωση από την πλατφόρμα)
Αμέσως να μας βάλεις απουσία ρε Τάκη ... :mrgreen:

Τρέχω πολύ αυτό τον καιρό αλλά μπαίνω και παρακολουθώ το φόρουμ ... δεν έχω ανεβάσει ποστ στο ΞΤΗ γιατί το τελευταίο τρίμηνο έχω σταθεροποιήσει το setup και είναι επί της ουσίας η ίδια φωτό κάθε μέρα.
Απίθανα ξυρίσματα πήρα και με την R41 και με Fatip Piccolo - περίπου σαράντα ξυρίσματα η μία και τριάντα η άλλη. Είναι πολύ καλές μηχανές για το δικό μου πρόσωπο και μου δίνουν απροβλημάτιστα καθημερινά ξυρίσματα άλλοτε 2 περάσματα και άλλοτε 3 (+Atg). Χωρίς άγχος , κόπο και ερεθισμούς.

Κάποιες μέρες που ήθελα αλλαγή είχα ξύρισμα με Merkur progress , Gillette RFB και Gem 1912 SE. Καταπληκτικές μηχανές για μένα.

Επίσης και Gillette Rocket 500 HD και Soluna και τα κατάφερα να σφαχτώ λιγάκι και με τις δύο. :mrgreen:
Τα straight που έχω τα έχει φάει το ντουλάπι λόγω έλλειψης χρόνου.

Τώρα το καλοκαίρι σαπουνάκια δεν χρησιμοποίησα πολλά .... κυρίως απλές οικονομικές και δροσερές κρέμες (πχ Palmolive menthol, Ingram και μια μίξη από Palmolive Classic,Menthol και Prosar σε ένα βαζάκι που μου αρέσει με τις ζέστες) και συνθετικό πινέλο που ήταν πραγματική αποκάλυψη (έχω να πιάσω χοιρινό πινέλο από τον Ιούνιο -και αυτά στο ντουλάπι τα καημένα).

Balms δεν βάζω το καλοκαίρι εύκολα και είναι μόνιμα στο ψυγείο. Πάντως φοβερά αποτελεσματικό το myrsol emulsion που το χρησιμοποιώ καμιά φορά σαν pre shave (δεν μου αρέσει η λουλουδάτη έντονη μυρωδιά και δεν το βάζω after balm)

Να βάλω και μια φωτό με σημερινό ΞΤΗ "με άλλη ομάδα" να μην είμαι και off topic

ΞΤΗ - 11-09-2018

Myrsol emulsion (ως pre shave και μόνο στο τρίτο πέρασμα που ήταν Atg)
Schick Injector L1 + Schick Λεπίδα #3
SV - Manna Di Sicilia 4.0
Yaqi 26mm Synthetic
Αυτοσχέδιο Splash mentholated

Εικόνα

Καλά ξυρίσματα σε όλους!
Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”