Σάββατο απόγευμα:
Timeless Titanium dual comb, 0.95 &
Astra Superior Platinum (#1)
Edwin Jagger 287 XL synth
Cyril R. Salter
Speick Active
Πήρα ρίσκο με το συγκεκριμένο και ιδιαίτερα ακριβό
Timeless, το blade gap που έχει θεωρείται ιδιαίτερα επιθετικό ειδικά στην open comb πλευρά. Βέβαια δεν είναι όλο το παιχνίδι στο blade gap, το ξέρουμε αυτό. Να πούμε πέντε πράγματα λοιπόν γι'αυτό το πάρα πολύ καλό εργαλείο, που είναι έτσι στημένο ώστε να κάνει σ'έναν όπως ο υπογράφων (που προτιμά safety razors μέτριας επιθετικότητας) αλλά επίσης και σε έναν που θέλει κάθε 2 ή 3 μέρες να βάζει λεπίδα Feather και να ξυρίζεται με την open comb πλευρά.
Προσεκτικά επιλεγμένο βάρος (75 γραμμάρια), άριστα μελετημένη ισορροπία, καταπληκτική σε σχεδίαση αλλά και κράτημα λαβή, λειτουργική και ασφαλής για αλλαγές λεπίδας κεφαλή. Ως safety razor θέλει ελάχιστη πίεση στο πρόσωπο, προσφέρει απουσία ερεθισμών (για τον υπογράφων σε δέρμα που είναι τοπικά ευαίσθητο). Κάνει ήρεμο/ήπιο αλλά καθαρό θόρυβο, έχω βίντεο τριών λεπτών που δείχνω συνοπτικά τα 2 τελευταία περάσματα και το ηχητικό feedback είναι καθαρό.
Τρία πολύ δυνατά του χαρκτηρηστικά: Η ιδιαίτερα λειτουργική σχεδίαση του top cap με τα scallops, που δουλεύουν πραγματικά πάρα πολύ καλά. Επίσης, η σχεδίαση του εσωτερικού τμήματος του base plate της κεφαλής, που προσφέρει εύκολο και γρήγορο καθαρισμό του lather που μαζεύεται σε κάθε πέρασμα. Τέλος, το προσεκτικά υπολογισμένο 'πλαινό γύρισμα' της solid bar αλλά και open comb πλευράς, κατασκευασμένο έτσι ώστε να μην φέρει τις όποιες ατέλειες των Gillette LC, για παράδειγμα (λ.χ. πιθανότητα να στραβώσει κάποιο δόντι, έλλειψη ολικής στήριξης των δοντιών, κλπ.)
Μπορεί το Timeless Titanium 0.95mm blade gap dual comb να μην δίνει το πιό γλυκό ξύρισμα που υπάρχει, αλλά εγώ σήμερα με δυόμιση ημερών γένια και δυόμιση περάσματα καθάρισα χωρίς κανέναν ερεθισμό ή κόψιμο. Είχα και το .68 blade gap solid bar ss αλλά αυτό εδώ είναι πολύ καλύτερο. Υψηλός βαθμός ασφαλείας, μεγάλο εύρος γωνίας επαφής στο πρόσωπο, αποτέλεσμα, εργονομία, ευχαρίστηση. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου.