Κάνω ενα μικρό update, θέλοντας να πω πως όσο περνάει ο καιρος με την bb, τόσο πιο πολύ απολαμβάνω τα ξυρίσματα μου.
Η μηχανή είναι ποίημα!
Blackland Blackbird
-
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 16 times
- Been thanked: 371 times
Επιβεβαιώνω και γω τα όσα λέγονται για τον θρύλο. Ομολογώ ότι μου πήρε λίγο καιρό για να δαμάσω το θηρίο αλλά πλέον δύσκολα το αλλάζω και μάλιστα για καθημερινό ξύρισμα. Για την lite δε, δεν έχω και τις καλύτερες εντυπώσεις, έχω κάνει πολύ καλύτερα και εύκολα ξυρίσματα ακόμα και με merkur 34.
- BillDeHoulio
- Νήπιο
- 2
- Been thanked: 3 times
Καλησπέρα σε όλους. Ήθελα να ρωτήσω για εσάς που ξέρετε και έχετε πραγματοποιήσει αγορά από Αμερική. Ενδιαφέρομαι να παραγγείλω Blackbird απευθείας από Αμέρικα, μια που στην Ελλάδα δύσκολα την αποχωριζεστε οι κάτοχοι της. Με τελωνεία και δασμούς τι παίζει; Εκτός από ΦΠΑ και εκτελωνισμο στα ΕΛΤΑ, οι δασμοί πόσο περίπου είναι για αγορά 200+? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
- stakyr
- Γυμνάσιο
- 3
- Has thanked: 4095 times
- Been thanked: 3599 times
20 ευρω συν φπα (48 για τα 200)
Σταύρος

- BillDeHoulio
- Νήπιο
- 2
- Been thanked: 3 times
Ευχαριστώ Σταύρο. Δε συμφέρει. Ελπίζω να βρω εδώ κάτι. Να σαι καλά
- Spyros Delta
- Γυμνάσιο
- 1
- Has thanked: 3642 times
- Been thanked: 5395 times
- Επικοινωνία:
Εδώ και 15 μέρες έχω την Blackland Blackbird Titanium CC Polished CC 85mm λαβή και βάση Titanium Polished και δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάει το χέρι μου σε άλλη μηχανή για ξύρισμα.
Μερικά λόγια.
- Καταρχήν την πήρα Polished καθαρά για εμφανισιακούς λόγους. Μ'αρέσει γυαλισμένη.
Δεν έχω άλλη έκδοση για την συγκρίνω και να εκφέρω άποψη για το θέμα της γλύστρας. Το σίγουρο είναι ότι γλυστράει άψογα.
- Titanium γιατί δεν είχα καμία τέτοια.
- Closed comp γιατί από τα σχόλια συμπέρανα οτι δεν είχε κάποια εμφανή διαφορά στην αποτελεσματικότητα από την open και βάση σχολίων είχε λιγότερες πιθανότητες για ερεθισμούς στα δύσκολα σημεία.
- 85mm λαβή γιατί παρόλο που νόμιζα σαν νέος ότι οι μεγάλες λαβές θα μου ταίριαζαν, τελικά μετά από αρκετές εμπειρίες, κατάλαβα ότι εκεί στα 85mm είναι το καλύτερο μου και πιο εύκολα προσαρμόζομαι στις πιο κοντές, παρά στις πιο ψηλές.
Ήμουν λίγο σκεπτικός για τα εξής θέματα:
1. Το μικρό βάρος της Titanium (53γρ) σε σχέση με τις άλλες μηχανές μου και αν θα το συνηθίσω εύκολα.
2. Τη διαφορετική γωνία κλίσης που λέγεται ότι χρειάζεται στο ξύρισμα και αν θα το συνηθίσω εύκολα.
3. Αν θα ταιριάζει με την αγαπημένη λεπίδα ή θα πρέπει να αρχίσω τα πειράματα πάλι για να βρω κατάλληλη λεπίδα για την μηχανή αυτή.
4. Πόσο τελωνείο θα πληρώσω.
Οι απαντήσεις στις σκέψεις αυτές ήταν:
1. Σαν να ξυριζόμουν από πάντα με ελαφριές. Κανένα πρόβλημα. (Μάλλον γιατί θυμίζει στο βάρος, πιο πολύ τις πλαστικές μηχανές εμπορίου που ξυριζόμουν τόσα χρόνια). Τώρα σκέφτομαι πως θα είναι με τις βαριές μηχανές μου.
Εν τω μεταξύ το μικρό βάρος επιτρέπει και επιβάλει καμία φορά, να πιέσεις κιόλας.
2. Η πρώτη κατεβασιά που έκανα ήταν με την κλίση που έχω συνηθίσει και με τις άλλες μηχανές. Αμέσως κατάλαβα ότι αυτή η μηχανή έχει ... σχεδιαστεί για μένα. Δεν άλλαξα τίποτα στη γωνία που ξυριζόμουν.
3. Έβαλα την αγαπημένη astra μπλε και ήταν αυτό που ήθελα. Προσπαθώ να πάει το χέρι μου και σε καμία άλλη λεπίδα και δεν το έχω καταφέρει ακόμα, αλλά θα γίνει μόλις αρχίσω και συνηθίζω την ηδονή.
4. Ελάχιστα. Περισσότερα δεν γράφω.
UNBOXING

Εν δράσει

Μερικά λόγια.
- Καταρχήν την πήρα Polished καθαρά για εμφανισιακούς λόγους. Μ'αρέσει γυαλισμένη.
Δεν έχω άλλη έκδοση για την συγκρίνω και να εκφέρω άποψη για το θέμα της γλύστρας. Το σίγουρο είναι ότι γλυστράει άψογα.
- Titanium γιατί δεν είχα καμία τέτοια.
- Closed comp γιατί από τα σχόλια συμπέρανα οτι δεν είχε κάποια εμφανή διαφορά στην αποτελεσματικότητα από την open και βάση σχολίων είχε λιγότερες πιθανότητες για ερεθισμούς στα δύσκολα σημεία.
- 85mm λαβή γιατί παρόλο που νόμιζα σαν νέος ότι οι μεγάλες λαβές θα μου ταίριαζαν, τελικά μετά από αρκετές εμπειρίες, κατάλαβα ότι εκεί στα 85mm είναι το καλύτερο μου και πιο εύκολα προσαρμόζομαι στις πιο κοντές, παρά στις πιο ψηλές.
Ήμουν λίγο σκεπτικός για τα εξής θέματα:
1. Το μικρό βάρος της Titanium (53γρ) σε σχέση με τις άλλες μηχανές μου και αν θα το συνηθίσω εύκολα.
2. Τη διαφορετική γωνία κλίσης που λέγεται ότι χρειάζεται στο ξύρισμα και αν θα το συνηθίσω εύκολα.
3. Αν θα ταιριάζει με την αγαπημένη λεπίδα ή θα πρέπει να αρχίσω τα πειράματα πάλι για να βρω κατάλληλη λεπίδα για την μηχανή αυτή.
4. Πόσο τελωνείο θα πληρώσω.
Οι απαντήσεις στις σκέψεις αυτές ήταν:
1. Σαν να ξυριζόμουν από πάντα με ελαφριές. Κανένα πρόβλημα. (Μάλλον γιατί θυμίζει στο βάρος, πιο πολύ τις πλαστικές μηχανές εμπορίου που ξυριζόμουν τόσα χρόνια). Τώρα σκέφτομαι πως θα είναι με τις βαριές μηχανές μου.
Εν τω μεταξύ το μικρό βάρος επιτρέπει και επιβάλει καμία φορά, να πιέσεις κιόλας.
2. Η πρώτη κατεβασιά που έκανα ήταν με την κλίση που έχω συνηθίσει και με τις άλλες μηχανές. Αμέσως κατάλαβα ότι αυτή η μηχανή έχει ... σχεδιαστεί για μένα. Δεν άλλαξα τίποτα στη γωνία που ξυριζόμουν.
3. Έβαλα την αγαπημένη astra μπλε και ήταν αυτό που ήθελα. Προσπαθώ να πάει το χέρι μου και σε καμία άλλη λεπίδα και δεν το έχω καταφέρει ακόμα, αλλά θα γίνει μόλις αρχίσω και συνηθίζω την ηδονή.
4. Ελάχιστα. Περισσότερα δεν γράφω.
UNBOXING

Εν δράσει

Σπύρος Δέλτα.