Ερεθισμός & απορίες.

geo
Νήπιο
Νήπιο
15
Has thanked: 28 times
Been thanked: 39 times

Τοτε να ξυριζεσαι καθε 3-4 μερες, Αν απο την αλλη θες η πρεπει να ξυριζεσαι καθε μερα, θα πρεπει να το υποστεις για ενα διαστημα (τον ερεθισμο) μεχρι να το συνηθισει η επιδερμιδα σου!! καποια στιγμη δεν θα βγαινουν κοκκινιλες. Και εγω το εχω παθει αυτο,μεχρι που η επιδερμιδα συνηθισε το καθημερινο ξυρισμα!! Παντως δεν ειναι θεμα after shave!! αν δεν βαζεις χειροτερα θα ειναι!!
Τωρα αυτα που λεω ειναι απο την εμπειρια. Βεβαια αν δεις οτι χειροτερευει, καλα θα ειναι να επισκευθεις καποιο δερματολογο!! Αν και και απο την φωτο δεν φαινεται κατι σοβαρο!!
Άβαταρ μέλους
Blade Runner
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 508 times
Been thanked: 379 times

σε ευχαριστώ για την απάντηση

δεν είμαι σίγουρος αν ισχύει αυτό που λες
ότι η επιδερμίδα συνηθίζει
και δεν θα ήθελα να το ρισκάρω

επίσης δεν είπα ότι δεν θα βάζω AS
απλά θα βάζω χωρίς οινόπνευμα
Άβαταρ μέλους
Roadrunner
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 3611 times
Been thanked: 4505 times

Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ, πάντως, πήγαινε έτσι κι αλλιώς σε έναν δερματολόγο να του περιγράψεις τι συμβαίνει και να σε δει, ως ο πλέον ειδικός. Ο,τι και να σου πούμε εμείς, είναι υποθέσεις που προκύπτουν από τη δικιά μας εμπειρία (που μπορεί να μην έχει καμία σχέση με τη δική σου).
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Blade Runner (δεν γνωρίζω και το όνομα σου) από ότι γράφεις μέχρι στιγμής,διαπίστωσα τα εξής:

1. Έχουμε το ίδιο πρόβλημα,και τον ίδιο τύπο δέρματος...
2. Όταν στο παραπάνω post μου σου είπα να κάνεις αποχή για λίγες μέρες,δεν εννοούσα 2-3 μέρες,αλλά μέχρι να σου φύγουν όλα τα σημάδια από το πρόσωπο,μπορεί να κάνει και 15 μέρες...οφείλεις να το σεβαστής αυτό,αφού μιλάμε για έξαρση ερεθισμού.(δεν θα ξυριστείς με τίποτα θα αφήσεις γένια)μόνο έτσι θα περάσει,και θα μπορείς να ξαναρχίσεις πάλι...(συμβουλή δερματολόγου)
3. Το δέρμα σου, και όλων των ανθρώπων μας μιλάει,αλλά εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι,σου λέει εεεε κάτι με ενοχλεί δεν το βλέπεις; το να έχει ένας άνθρωπος πονοκέφαλο για πολλές μέρες,κάτι συμβαίνει,και σου χτυπά καμπανάκι,το ίδιο γίνεται και με το δέρμα σου.
4. Όσες συμβουλές και να σου προτείνουν,τα παιδιά εδώ μπορεί να είναι πολύ σωστές,αλλά θα μιλούν για το δικό τους δέρμα,και όχι το δικό σου,με το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχεις.
5. Για να σου δώσω να καταλάβεις καλύτερα,οι γιατροί-δερματολόγοι ξεχώρισαν σε κατηγορίες τα δέρματα για μια δική τους ευκολία,στο να κάνουν στο τέλος σωστότερη διάγνωση,εμείς οι δύο πχ έχουμε ίδιο τύπο δέρματος,αλλά αυτό δεν πάει να πει ότι τα δέρματα μας αντιδρούν το ίδιο...ξηρό εσύ και εγώ το ίδιο, ευαίσθητο εσύ και εγώ το ίδιο,μέχρι εκεί πάει το πράγμα,από εκεί και πέρα αλλάζουν όλα,η συμπεριφορά του κάθε δέρματος είναι τελείως διαφορετική στον καθένα μας,αυτό πρέπει να το θυμάσαι.
6. Σε αυτόν τον τύπο δέρματος που έχουμε,ταιριάζει η ενυδάτωση,και τα ASB η και ASL με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ,το τελευταίο προϋποθέτει, να έχει προηγηθεί άριστο ξύρισμα,και η χρήση του lotion να γίνει splash,ακόμη και το ASB που θα ακολουθήσει να γίνει και σε αυτό χρήση splash.
7. Δεν είμαι γιατρός η ειδικός,για να μην υπάρχει και καμία παρεξήγηση,θα το πω απλά, ο παθών είναι και μαθών.

Στο τέλος εγώ θα σου πω, ότι μπορεί να σε πειράζουν πολλά πράγματα,και να μην πηγαίνει το μυαλό σου καν σε αυτά,μπορεί πχ όπως είπε και πολύ σωστά ο Πέτρος ποιο πάνω,να σε ενοχλεί,το τσίμπημα του πινέλου,(Εμένα με ενοχλεί και γέμιζα μικρές κοκκινίλες)η κακή ποιότητα της τρίχας του πινέλου,μπορεί να σε αλλεργικός σε κάποια πράγματα,και να μην το γνωρίζεις,και οι κοκκινίλες αυτές να είναι αλλεργικές αντιδράσεις.

ΥΓ:1 Μην απογοητεύεσαι εγώ είχα περισσότερα προβλήματα από εσένα,που τα περισσότερα τα έλυσα... :megagrin
ΥΓ:2 Βρες τώρα που θα κάνεις αποχή από το ξύρισμα,μια καλή ενυδατική κρέμα,με καλά όσο γίνεται συστατικά,αφού θα είναι ο σύντροφός σου από εδώ και εμπρός,ακόμα και τις μέρες που δεν ξυρίζεσαι.
ΥΓ:3 Συμφωνώ απόλυτα μα το 444 και τα Thayers χωρίς οινόπνευμα,στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να καταλάβεις τι φταίει,άσε το proraso για ποιο μετά.
ΥΓ:4 Θα σου έλεγα να επισκεφτείς έναν δερματολόγο καλό,και έναν αλλεργιολόγο,εάν δεν έχεις πάει ακόμα...
ΥΓ:5 Είχα ένα ερεθισμό αριστερά ποιο κάτω από το αυτί,έναν μήνα,δεν έβγαινε με τίποτα,τι κρέμες τι ενυδατικές,τίποτα,το αποτέλεσμα είμαι 15 μέρες αξύριστος με γένια και τώρα το δέρμα είναι οκ,να φανταστείς αγόρασα καινούργια DE και περιμένω επί 15 μέρες,για την δοκιμάσω,δεν ξέρω αν σου λέει κάτι αυτό...Υπομονή και επιμονή και οι δυο είναι αρετές... :megagrin

(Ένα σώμα μας δόθηκε,και με αυτό θα περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας)
!!!...Πάντα φιλικά Αντώνης...!!!
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
Blade Runner
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 508 times
Been thanked: 379 times

Αντώνη σε ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σου!

Αποφάσισα να μην ξυριστώ μέχρι το τέλος του έτους
για να ηρεμήσει τελείως το δέρμα μου.

Μέχρι τότε καλή ενυδάτωση.

Δεν κατάλαβα εκεί που γράφεις για splash.

Το proraso balm που έγρψα είναι χωρίς αλκοόλ,
θα περιμένω να μου έρθουν τα thayers επίσης χωρίς αλκοόλ
και ίσως χρησιμοποιήω μελλοντικά και το lucky tiger.

Τάσος.
Άβαταρ μέλους
Tony
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
11
Has thanked: 23190 times
Been thanked: 13866 times

Τάσο καλημέρα και καλή εβδομάδα... :megagrin
Blade Runner έγραψε: Αποφάσισα να μην ξυριστώ μέχρι το τέλος του έτους
για να ηρεμήσει τελείως το δέρμα μου.
Εγώ θα σου έλεγα να μην στεναχωριέσαι,και να μην απελπίζεσαι,είναι ότι χειρότερο,δεν χρειάζεται να βάζεις όρια για το πότε θα ξαναξυριστής,διότι σήμερα έχουμε 15 του μήνα,και έχεις ακόμα μπροστά σου 15 μέρες,με την σωστή καθημερινή ενυδάτωση,μπορεί το δέρμα σου να είναι καλά σε 4-5 ημέρες,αυτό δεν το ξέρει κανείς,παρά μόνο το δέρμα σου.

Η φωτογραφία που έβαλες,δεν είναι τίποτα μπροστά στον ερεθισμό που είχα στο πρώτο ξύρισμα,αν με έβλεπες θα τρόμαζες,εγώ όμως δεν το πήρα σοβαρά το πράγμα,γιατί έκανα λαθάκια,σε 4 μέρες το δέρμα μου ήταν έτοιμο,και ξανά άρχισα να ξυρίζομαι κανονικά.
Blade Runner έγραψε:Δεν κατάλαβα εκεί που γράφεις για splash.
Σου είπα για το proraso για ποιο μετά,λόγω των συστατικών που έχει,βάλε στην αρχή thayers η και το 444 για να είσαι σίγουρος ότι δεν σε ενοχλεί κάποιο ύποπτο συστατικό... ;)

Το splash είναι ο τρόπος που εφαρμόζεις το AS, η ακόμα και την κρέμα ενυδάτωσης,αν είναι πολύ λιπαρή,όταν λέμε splash εννοούμε με υγρό πρόσωπο,όχι βρεγμένο να τρέχουν τα νερά,απλά λίγο νερό στο πρόσωπο, και μετά εφαρμόζεις το AS.

Σου εύχομαι καλή ανάρρωση, και υπομονή,δεν είναι και το τέλος του κόσμου,όλοι εδώ μέσα έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στο ξύρισμα,ειδικά στην αρχή που δεν ξέρεις και πολλά πράγματα,εάν δεν κατάλαβες κάτι από αυτά που σου γράφω,η έχεις οποιαδήποτε απορία,μην ντρέπεσαι ρώτα ότι θέλεις... :megagrin

Πάντα φιλικά Αντώνης
Αντώνης

Αἰτεῖτε, καὶ δοθήσεται ὑμῖν, ζητεῖτε, καὶ εὑρήσετε, κρούετε, καὶ ἀνοιγήσεται ὑμῖν·
πᾶς γὰρ ὁ αἰτῶν λαμβάνει καὶ ὁ ζητῶν εὑρίσκει καὶ τῷ κρούοντι ἀνοιχθήσεται.
Άβαταρ μέλους
sakis64
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 94 times
Been thanked: 274 times

Γεια σε όλους τους ηρωικούς συνφορουμίτες!!
Πάνω που νόμισα ότι το ψιλοέμαθα αυτό το ξυράφι αρχίσαν πάλι οι...σφαγές...Μιλάω για το Sledgehammer της Μέρκιουρ..
Σήμερα μετά από πρωινό ντους,καλή ενυδάτωση με πινέλο και σαπούνι Proraso στο άσπρο κουτί,καλό πινέλιασμα 2 χέρια στο δεύτερο με έσφαξε..Καλά που είχα στυπτικό στικ και το έβαλα στις 6 εστίες αίματος που άνοιξε,τη μία δε, χωρίς να πονέσει καθόλου το άτιμο...
Η λεπίδα ήταν η Wilkinson Sword Platinum...Υπόψη το αίσθημα φλόγωσης ή καύσου όπως θέλετε πείτε το στο δέρμα τώρα που σας γράφω φαίνεται να έφυγε οριστικά...Μετά από 4,5 ώρες δηλαδή...Και αφού έβαλα balm δύο φορές το οποίο με άλλα συστημικά ξυράφια είναι βάλσαμο πραγματικό!
Απορώ τί με "τραβάει" και ξαναπιάνω τα παραδοσιακά ξυράφια...Φλερτάρω πολύ στο να ξαναρχίσω τα "συστημικά" ξυράφια... 8 )
Άβαταρ μέλους
BABIS
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
15
Has thanked: 3 times
Been thanked: 211 times

Δοκίμασε να βάλεις pre-shave cream proraso , να μην κάνεις κόντρα, να μην κάνεις πολλά περάσματα
και να μη βάζεις asl με οινόπνευμα. Και να αποφύγεις ζεστά νερά.
Άβαταρ μέλους
sakis64
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 94 times
Been thanked: 274 times

1) Eυχαριστώ πολύ για την απάντησή σου για πολλοστή φορά
2)ΑSL με οινόπνευμα δεν συνηθίζω να βάζω το Balsam είναι 0% σε οινόπνευμα ΝΙVEA..
Ζεστό νερό είχα στην Preshave διαδικασία δηλαδή στο ντους και μετά στο ξύρισμα κανονικά χλιαρό..Απλά αγόρασα πρόσφατα και Personna Platinum να τα δοκιμάσω στο "τέρας" Sledgehammer..
Αλλά ώρες ώρες σκέφτομαι έχω ξοδέψει αρκετά σε όλα αυτά και έχω στην καλύτερη των περιπτώσεων ίδιο αποτέλεσμα με έναν "κοινό φραγκοφωνιά" που ξυρίζεται με ό,τι πιο τσίπικο βρει..Και δεν κακίζω κανεναν απλά κάνω απολογισμό των τελευταίων 2,5 χρόνων σε σχέση με αυτή την απλή καθημερινή σχεδόν διαδικασία μας.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ισως να εχασα καποιο επεισοδιο, αλλα ποιο μοντελο αποκαλεις "Sledgehammer"? Εγω θα ελεγα να δοκιμασεις καμμια λεπιδα (της προκοπης) οπως Astra, Personna κλπ κλπ
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”