Ακόνισμα DE λεπίδων;;;
[youtube][/youtube]
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Οπτικες οδηγιες ξυρισματος!
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29513 times
- Been thanked: 29728 times
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Εχει ηλικιας απο πριν τον Β' παγκοσμιο στο ebay τετοιες συσκευες μα δεν εχω ασχοληθει σκοπιμως
Πολλη φασαρια και το αποτελεσμα οχι εγγυημενο
Παντως ετσι για το χομπυ ισως αξιζει αν ασχοληθει κανεις.
Πολλη φασαρια και το αποτελεσμα οχι εγγυημενο
Παντως ετσι για το χομπυ ισως αξιζει αν ασχοληθει κανεις.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Νεκρομάντης
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 148 times
- Been thanked: 41 times
Το καλύτερο βίντεο ξυρίσματος που έχω δει μέχρι στιγμής!!!
Έχω τι πρόβλημα ότι οι τρίχες στον λαιμό μου έχουν φορά από το καρύδι προς τα αυτιά (με ελαφρά ανοδική κλίση) και λόγο μήκους της φαλτσέτας δεν μπορώ να την κινήσω παράλληλα με τον λαιμό (πράγμα που έκανα με safety). Ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του τύπου από το SRP, κατάφερα να κάνω το βαθύτερο (μέχρι στιγμής) ξύρισμα... Σίγουρα η τεχνική μου σηκώνει βελτίωση, αλλά πιστεύω ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να επιτύχω το τέλειο.
Απολαύστε το βίντεο (2 μέρη):
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Έχω τι πρόβλημα ότι οι τρίχες στον λαιμό μου έχουν φορά από το καρύδι προς τα αυτιά (με ελαφρά ανοδική κλίση) και λόγο μήκους της φαλτσέτας δεν μπορώ να την κινήσω παράλληλα με τον λαιμό (πράγμα που έκανα με safety). Ακολουθώντας κατά γράμμα τις οδηγίες του τύπου από το SRP, κατάφερα να κάνω το βαθύτερο (μέχρι στιγμής) ξύρισμα... Σίγουρα η τεχνική μου σηκώνει βελτίωση, αλλά πιστεύω ότι είναι πλέον θέμα χρόνου να επιτύχω το τέλειο.
Απολαύστε το βίντεο (2 μέρη):
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Μανώλης
"the blind are leading the blind are leading the blind"
"the blind are leading the blind are leading the blind"
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
Πολύ καλός, φάνηκε ότι το γνώριζε το άθλημα. Έχω μια απορία. Εσείς που ξυρίζεστε με straight, είναι ανάγκη να κάνετε τόσα πολλά περάσματα; Ειδικά στην περιοχή του λαιμού έχασα το μέτρημα.
- Fotakas
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 1363 times
- Been thanked: 4912 times
Το είχα δει και παλαιότερα το βίντεο. Εντύπωση μου προκάλεσε και το πινέλο που χρησιμοποιεί. Θυμίζει λίγο... μπαντανόβουρτσα :lachtot .
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.
(Ο.Ε.)
- Δορυφέρων
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 46 times
- Been thanked: 148 times
Με παραξενεψε που δεν βρεχει το προσωπο πριν περασει πινελο
Επισης στο θεμα αφρου δεν επιμενει,ενα περασμα κανει μονο ισα να πλωθει λιγο ο αφρος
Σε τετοια πινελα αρεσκονται οι αμερικανοι,εγω απο θεμα θυσανου-μηκος λαβης ουτε να τα δω που λενε.
Επισης στο θεμα αφρου δεν επιμενει,ενα περασμα κανει μονο ισα να πλωθει λιγο ο αφρος
Σε τετοια πινελα αρεσκονται οι αμερικανοι,εγω απο θεμα θυσανου-μηκος λαβης ουτε να τα δω που λενε.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»
- y.v
- Δημοτικό
- 13
- Has thanked: 927 times
- Been thanked: 1832 times
Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου το ξύρισμα...
Ανύπαρκτο τέντωμα.
Στο άνω χείλος χρησιμοποιούσε το ξυραφι τόσο κάθετα που νόμιζα ότι θα ξύνει παρά θα κόβει.
Τό ιδιο ξύσιμο και στο δεύτερο βίντεο στην κόντρα στο λαιμό (εκεί χρειάζεται ακόμα πιό μικρή γωνία για να πιάσουμε όσο το δυνατόν πιό κάθετα τις τρίχες).
Αυτός εκτός των άλλων σε κάθε δεύτερο ξύρισμα θα πρέπει να ξαναακονίζει το ξυράφι.
To ότι δεν ήταν καλό το ξύρισμα φαίνεται και από την σκιά των τριχών η οποία με ένα καλό ξύρισμα δεν θα υπήρχε.
Ανύπαρκτο τέντωμα.
Στο άνω χείλος χρησιμοποιούσε το ξυραφι τόσο κάθετα που νόμιζα ότι θα ξύνει παρά θα κόβει.
Τό ιδιο ξύσιμο και στο δεύτερο βίντεο στην κόντρα στο λαιμό (εκεί χρειάζεται ακόμα πιό μικρή γωνία για να πιάσουμε όσο το δυνατόν πιό κάθετα τις τρίχες).
Αυτός εκτός των άλλων σε κάθε δεύτερο ξύρισμα θα πρέπει να ξαναακονίζει το ξυράφι.
To ότι δεν ήταν καλό το ξύρισμα φαίνεται και από την σκιά των τριχών η οποία με ένα καλό ξύρισμα δεν θα υπήρχε.
Γιάννης B.
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον y.v!Ήθελα να γράψω ακριβώς τα ίδια αλλά είχα δουλειά και με πρόλαβε ο Γιάννης.Όντως στο δεύτερο βίντεο που κάνει κόντρα πέρασμα φαίνεται καθαρά πόσο κάθετα έχει το ξυράφι αν και όλα τα περάσματα να παρατηρήσεις έχεις πολλές φορές κάθετα πολύ το ξυράφι!
Τα περάσματα δεν έχει να κάνει μόνο απο το μαχαίρι αλλά απο αυτόν που το χειρίζεται και τη φορά των γενιών που έχει κάποιος.Εγώ αρχικά έκανα πάντα 4 περάσματα , ακόμη και στο τέταρτο άκουγες να κελαηδάει το ξυράφι αλλά τα γένια έχουν φορά προς όλες τις κατευθύνεις!Τώρα κάνω τρια και συμπληρώνω σε μερικά τμήματα που χρειάζονται λεπτομέρεια και ειδική φορά περάσματος.Προσπαθ;v και ψάχνομαι να βρώ τρόπους ώστε να κάνω 2-3 καθαρά περάσματα και αυτό θέλει όπως έχω ξαναπεί να δεις προσεκτικά που πηγαίνουνε οι τρίχες, μετά το ξύρισμα τι απέμεινε και προς τα που τείνουνε οι τρίχες ώστε να δράσεις κατάλληλα στο επόμενο ξύρισμα καθώς και τη γωνία του ξυραφιού μου η του DE!
Τα περάσματα δεν έχει να κάνει μόνο απο το μαχαίρι αλλά απο αυτόν που το χειρίζεται και τη φορά των γενιών που έχει κάποιος.Εγώ αρχικά έκανα πάντα 4 περάσματα , ακόμη και στο τέταρτο άκουγες να κελαηδάει το ξυράφι αλλά τα γένια έχουν φορά προς όλες τις κατευθύνεις!Τώρα κάνω τρια και συμπληρώνω σε μερικά τμήματα που χρειάζονται λεπτομέρεια και ειδική φορά περάσματος.Προσπαθ;v και ψάχνομαι να βρώ τρόπους ώστε να κάνω 2-3 καθαρά περάσματα και αυτό θέλει όπως έχω ξαναπεί να δεις προσεκτικά που πηγαίνουνε οι τρίχες, μετά το ξύρισμα τι απέμεινε και προς τα που τείνουνε οι τρίχες ώστε να δράσεις κατάλληλα στο επόμενο ξύρισμα καθώς και τη γωνία του ξυραφιού μου η του DE!
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
Παίδες το αποτέλεσμα πάντως ήταν εξαιρετικό, οπότε νομίζω ότι γενικά ήταν καλός. Ηλία εσύ που το έχεις με το straight, τόσες περασιές από μια περιοχή δεν προκαλούν ερεθισμούς;
Συμφωνώ κι εγώ, τό'χω δει το βιντεάκι καιρό τώρα αλλά δεν με πείθει ο τύπος, καλή προσπάθεια αλλά από 'κει και πέρα...y.v έγραψε:Εμένα δεν μου άρεσε καθόλου το ξύρισμα...
Ανύπαρκτο τέντωμα.