Επιμεταλλωση DE safety razor
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
- Has thanked: 4491 times
- Been thanked: 5445 times
Ευχαριστώ Μαρίνο. Οχι σκουριά δεν έχει καθόλου, απλά σε ενα εκτεταμένο τμήμα στην λαβή φαίνεται ο μπρούτζος, η υπόλοιπη μηχανή είναι σε πολύ καλή κατάσταση . Οπότε θα την πάω όπως είναι.
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- boltsis
- Εξειδίκευση
- 14
- Has thanked: 366 times
- Been thanked: 320 times
Μαρίνο και λοιποί αν έρθετε στη συνάντηση φέρτε τα εργαλεία που έχετε κάνει επιμετάλλωση!Θα φέρω και μερικά δικά μου που χρειάζονται , θα σας αγγαρέψω να ξέρετε :megagrin !
Dovo Silver Steel Prima, Joseph Allen & Sons Sheffield ,C.V Heljestrand Ringdove Νο55,Dubl Duck Satinedge,Thomas Turner & Co,Thiers-Issard Spartacus "dreadnought",Frederick Reynolds Sheffield
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
Mercur 34c, Merkur Futur Gold
Ηλίας
- marinos79
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 762 times
Σήμερα το μεσημέρι πέρασα από το επιμεταλλωτήριο του Κότεντου στην Λέκκα, γιά να παραλάβω δυό μηχανές, ενός μέλους του φόρουμ, και είδα μιά επιχρυσωμένη Gillette new open comb και μιά επινικελωμένη Gem. Και οι δύο είχαν γίνει χάρμα οφθαλμών.
Ανήκουν σε κάποιον από εδώ;
Αν ναι, καλοξύριστες!
Ανήκουν σε κάποιον από εδώ;
Αν ναι, καλοξύριστες!
- Iasonas
- Εξειδίκευση
- 12
- Has thanked: 830 times
- Been thanked: 2604 times
Δικες μου, θα παω να τις παρω αυριο!!!!! :dance5 :dance5 :dance5
Το Ιασονας με Ο
- yiannischris
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 12
- Has thanked: 8965 times
- Been thanked: 17780 times
Σ'ευχαριστώ πολύ Μαρίνο !!
Γιάννης
- marinos79
- Γυμνάσιο
- 12
- Has thanked: 190 times
- Been thanked: 762 times
Γιάννη, δεν κάνει τίποτα.
Ιάσονα, έχουν γίνει το κάτι άλλο! Είναι φανταστικές. Έχω μία ίδια Gillette, μπρούτζινη και την γυαλίζω με brasso, αλλά μου φαίνεται ότι θα την επιχρυσώσω.
Ιάσονα, έχουν γίνει το κάτι άλλο! Είναι φανταστικές. Έχω μία ίδια Gillette, μπρούτζινη και την γυαλίζω με brasso, αλλά μου φαίνεται ότι θα την επιχρυσώσω.
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Και η δική μου η Slim βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο .......Λίγο υπομονή μέχρι την παρουσίαση! 

Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- aris22
- Δάσκαλος Ξυρίσματος
- 13
Άντε να πούμε δυο πραγματάκια για το καινούργιο μου απόκτημα, μια Gillette slim adjustable γιατί ο συντοπίτης συντονιστής (ονόματα δεν λέμε... :bigsmilie ) έχει άγριες διαθέσεις.... :scream
Καταρχήν να πω οτι η μηχανή ηταν δώρο απο τον Δημήτρη (dimitris) την οποία μου έταξε κατά την συνάντηση μας οταν ημουν στην Αθήνα, και μου την έστειλε ταχυδρομικά οταν επέστρεψα Θεσσαλονίκη! :thanks Δημήτρη!!
Η μηχανη ηταν σε έψογη κατάσταση λειτουργικά αλλά και εμφανισιακά ηταν σε πάρα πολύ κατάσταση με εξαίρεση ενα εκτεταμένο τμήμα στην λαβή όπου είχε φύγει η επιμετάλλωση και φαινόταν ο μπρούτζος....Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά για το αν θα την έδινα για επιμετάλλωση , κάτι που έγινε τελικά διότι όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι είμαι "ψείρας" και κάθε φορά που θα ξυριζόμουν ή θα την έβλεπα θα πάθαινα κατιτίς...Και τελικά όπως αποδείχτηκε η επιλογή μου ηταν σωστή , ο κος Γιώργος έκανε πολύ καλή δουλειά!! :dance Αλλά να σημειώσω οτι το τελικό αποτέλεσμα επήλθε έπειτα απο 2 δεκάλεπτα βρασίματα με υγρό πιάτων , αλλά το κυριότερο, έπειτα απο αρκετό τρίψιμο της μηχανής με το Silvo. Οσο περισσότερο έτριβα την μηχανή τόσο περισσότερο γυάλιζε και η μαυρίλα που έβγαζε ελλατώνονταν . Πάντως αν συνέχιζα να τρίβω δεν ξέρω που θα έφθανε η γυαλάδα, ή πολύ περισσότερο αν την έτριβα με κάποιο Dremel......Πάντως το αποτέλεσμα με ικανοποίησε με το παραπάνω και έτσι σταμάτησα.Ακολούθησε το βάψιμο στα νούμερα της μηχανής με μαύρο σμάλτο (το οποίο αγόρασα απο κατάστημα με είδη χόμπι) με την μέθοδο που παρέθεσε ο Αλέξης και η μηχανή ηταν έτοιμη να πάρει την θέση της στο στάντ......Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες του πρίν οπότε θα αρκεστείτε στο μετά :bigsmilie

και εδω μετά το βάψιμο στα νούμερα...

Είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα , αλλά και απο το γεγονός οτι έχουμε και στην Θεσσαλονίκη πλέον άνθρωπο που δίνει ζωή στις μηχανές μας.....Μπράβο στον Αλέξη που τον ανακάλυψε!!
Υ.Γ. Να σημειώσω επίσης οτι την μηχανή δεν την δοκίμασα ακόμη.Εντυπώσεις μετά την δοκιμή ... :megagrin
Καταρχήν να πω οτι η μηχανή ηταν δώρο απο τον Δημήτρη (dimitris) την οποία μου έταξε κατά την συνάντηση μας οταν ημουν στην Αθήνα, και μου την έστειλε ταχυδρομικά οταν επέστρεψα Θεσσαλονίκη! :thanks Δημήτρη!!
Η μηχανη ηταν σε έψογη κατάσταση λειτουργικά αλλά και εμφανισιακά ηταν σε πάρα πολύ κατάσταση με εξαίρεση ενα εκτεταμένο τμήμα στην λαβή όπου είχε φύγει η επιμετάλλωση και φαινόταν ο μπρούτζος....Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά για το αν θα την έδινα για επιμετάλλωση , κάτι που έγινε τελικά διότι όπως θα γνωρίζετε οι περισσότεροι είμαι "ψείρας" και κάθε φορά που θα ξυριζόμουν ή θα την έβλεπα θα πάθαινα κατιτίς...Και τελικά όπως αποδείχτηκε η επιλογή μου ηταν σωστή , ο κος Γιώργος έκανε πολύ καλή δουλειά!! :dance Αλλά να σημειώσω οτι το τελικό αποτέλεσμα επήλθε έπειτα απο 2 δεκάλεπτα βρασίματα με υγρό πιάτων , αλλά το κυριότερο, έπειτα απο αρκετό τρίψιμο της μηχανής με το Silvo. Οσο περισσότερο έτριβα την μηχανή τόσο περισσότερο γυάλιζε και η μαυρίλα που έβγαζε ελλατώνονταν . Πάντως αν συνέχιζα να τρίβω δεν ξέρω που θα έφθανε η γυαλάδα, ή πολύ περισσότερο αν την έτριβα με κάποιο Dremel......Πάντως το αποτέλεσμα με ικανοποίησε με το παραπάνω και έτσι σταμάτησα.Ακολούθησε το βάψιμο στα νούμερα της μηχανής με μαύρο σμάλτο (το οποίο αγόρασα απο κατάστημα με είδη χόμπι) με την μέθοδο που παρέθεσε ο Αλέξης και η μηχανή ηταν έτοιμη να πάρει την θέση της στο στάντ......Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες του πρίν οπότε θα αρκεστείτε στο μετά :bigsmilie

και εδω μετά το βάψιμο στα νούμερα...

Είμαι ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα , αλλά και απο το γεγονός οτι έχουμε και στην Θεσσαλονίκη πλέον άνθρωπο που δίνει ζωή στις μηχανές μας.....Μπράβο στον Αλέξη που τον ανακάλυψε!!
Υ.Γ. Να σημειώσω επίσης οτι την μηχανή δεν την δοκίμασα ακόμη.Εντυπώσεις μετά την δοκιμή ... :megagrin
Άρης
Ζούν ανάμεσα μας........
Ζούν ανάμεσα μας........
- Antonis
- Διαχειριστής
- 13
- Has thanked: 29346 times
- Been thanked: 29487 times
Μπράβο Άρη, καλά ξυρίσματα σου εύχομαι. Θα σου πω περισσότερα το Σ/Κ από κοντά.
ΥΣ: Μην νομίζεις ότι ξέχασα τον "βρωμιάρη" σου (εννοώ τον ασβό). Ακόμα περιμένω το review... :gun :boing :scream :zensiert :smileyvault-banned :shoot :ban
ΥΣ: Μην νομίζεις ότι ξέχασα τον "βρωμιάρη" σου (εννοώ τον ασβό). Ακόμα περιμένω το review... :gun :boing :scream :zensiert :smileyvault-banned :shoot :ban