Το ξύρισμα της ημέρας: 30.01.2011-05.02.2011

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Βαγγελη το μαχαιρι σε αυτο το κοστος αποκλειεται κατα την γνωμη μου να ειναι ετοιμο . Τα κοψιματα εγιναν
απο υπερβολικη πιεση και λαθος τεχνικη . Στο πανω χειλος μεχρι να μαθει καποιος πρεπει να το ξυριζει
απο την μυτη προσ το χειλος και τμηματικα (δηλαδη θα περασει το μαχαιρι περιπου 5 φορες ).
Εαν ξυρισεις το ανω χειλος απο την μυτη προς το αυτι ή το αναποδο τοτε κοπηκες (απο ελειψη εμπειριας )
αυτο μπορεις να το κανεις χρησιμοποιοντας το ακρο του μαχαιριου και με μια κλιση απο το μεσο του ανω χειλους εως το κατω μερος του ανω χειλους .
Το μαχαιρι σου θελει τροχισμα και μπορεις να το διαπιστωσεις εαν προσπαθησεις να ξυρισεις τις τριχες στην
πανω μερια της παλαμης , χωρις πιεση θα πρεπει να καθαρισει η περιοχη με την μια .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Άκου το Νίκο, έχει δίκιο σε όσα λέει.

Μία μικρή διευκρίνηση:
Ερήμην του λόγου λέμε «τρόχισμα». Δεν το εννοούμε! Το μαχαίρι δεν θέλει ποτέ τρόχισμα. Μα ποτέ! Θέλει μόνο ακόνισμα σε πέτρες, ποτέ τρόχισμα σε τροχό.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
hero
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
14
Has thanked: 73 times
Been thanked: 249 times

Slur σωστος τροχισμα=τροχος ακονισμα=ακονι .
Βαγγελη μην απογοητευεσαι εαν θελεις βρες εναν τροπο να μου το στειλεις και θα δω τι μπορω να κανω , ενοειτε αφιλοκερδως :megagrin

Υ.Γ Οσοι θελεται να ασχοληθειτε με μαχαιρι καντε τον κοπο να διαβασεται οσα εχουν γραφτει απο ολους μας
δειτε τα video που εχουμε βαλει καθως και οτι υπαρχει στο youtube .
Eνα μαχαιρι οσο ακριβο και να ειναι εαν δεν ειναι σωστο ειναι χειροτερο απο ενα ξυραφακι μετα απο 20 χρησεις η για να το πω αλλοιως ειναι σαν να ξυριζεσαι με εναν σουγια η κουζινομαχαιρο .
Πιστευω οτι πολλοι παρατησαν το αθλημα (ετοιμος ημουν και εγω καποτε ) επειδη αγοραζαν ενα μαχαιρι και
πιστεψαν οτι αυτος που τους το πουλησε ελεγε οτι ειναι ετοιμο .
Εγω να φανταστεις το εστειλα για ακονισμα και επεστρεψε σχεδον οπως το ειχα στειλει , δεν εκοβε με ευκολια ουτε εαν εβρησκε την τριχα με κοντρα στο δακτυλο .Ευτυχως για μενα βρεθηκε ενας γνωστης και μου εδωσε τα φωτα του .
Νίκος
"Αδύνατο να μάθεις τα φρονήματα, τη σκέψη, την ψυχή του κάθε ανθρώπου προτού πάρει στα χέρια του εξουσία." Σοφοκλης
Άβαταρ μέλους
vanm66
Λύκειο
Λύκειο
14
Has thanked: 231 times
Been thanked: 349 times

Νίκο, σ'ευχαριστώ. Θα σε βάλω στον κόπο :megagrin
Θα σου στείλω ΠΜ για τις λεπτομέρειες :danke
Βαγγέλης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”