Το ξυρισμα στο στρατο

Απάντηση
dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 18 times
Been thanked: 16 times

newinhere έγραψε:Αυτά που (απ'ότι ακούω) στα πετάνε γιατί μπορείς λέει να βγάλεις την μεταλλική μπάρα και ν'αυτοκτονήσεις; :shocking :dash
Kαλά αυτό ποιος στο είπε; Αν είναι έτσι θα γίνουμε κλαρισνογαμπροί στο στραύτευμα :D . Μέχρι και στα ΚΨΜ έχουνε bic και πουλάνε.

Το ξύρισμα πρέπει να είναι κόντρα στο στρατό;
Άβαταρ μέλους
Fotakas
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
14
Has thanked: 1363 times
Been thanked: 4912 times

^^^
Εξαρτάται βέβαια και απο το που θα υπηρετήσεις, αλλά το νόημα είναι να φαίνεσαι ξυρισμένος στην πρωινή αναφορά.
Εξαίρεση αποτελεί η Προεδρική Φρουρά οπου επιβάλλεται το κόντρα ξύρισμα πριν απο κάθε "νούμερο".
Όσο κι αν κανείς προσέχει, όσο κι αν το κυνηγά
Πάντα πάντα θα 'ναι αργά, δεύτερη ζωή δεν έχει.

(Ο.Ε.)
dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14

To "φαίνεσαι" δε σημαίνει απαραίτητα κόντρα αλλά από την άλλη φαίνεσαι καλύτερα ξυρισμένος αν εισαι και κοντρα....χμμμ...

Καλά ειδικές δυνάμεις, στρατονομίες, προεδρικές φρουρές εκεί ίσως το επιβάλλουν το κόντρα. Μιλάμε για κατάταξη στο πεζικό απλά.
Άβαταρ μέλους
Wazzaa
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 795 times
Been thanked: 1062 times

Αυτό που κατάλαβα εγώ από τον στρατό στην θητεία μου, είναι ένα.
Ότι ήμουνα Μ.Ε.Κ.Σ.Σ. (Μονάδα Επισκευών Και Συντήρησης Στρατοπέδων)
Αυτό αισθανόμουνα εγώ.
Κωνσταντίνος

Όσο πιο πολλά ενδιαφέροντα έχει ένας άνθρωπος τόσο πιο πολύ καλυτερεύει και τον εαυτό του.

Μου αρέσει να φροντίζω ότι αγαπάω.
Κωνσταντίνος 2015
macho
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 16341 times
Been thanked: 17335 times

oταν πηγα εγω φανταρος,μετα απο κανα μηνα παρουσιαστηκα στην Σ.Α.ΤΘ.(σχολη. αξ/κων. τεθ/νων).περα απο τα καθημερινα καψωνια,ασκησεις,μαθηματα,πορειες,στιβους μαχης,βολες κτλ. ειχαμε καθε μερα 4 αναφορες(πρωι,μεσημερι,απογευμα και βραδυ)που μας ελεγχαν με το μικροσκοπιο αν ημασταν καθαροι,γυαλισμενοι,σιδερωμενοι και φυσικα το κυριοτερο ξυρισμενοι.αν καποιος εκανε το λαθος και δεν ηταν ξυρισμενος(κοντρα) ,τοτε την πληρωναμε ολοι με αμετρητα push up και τρεξιμο.οποτε οπως καταλαβαινεται και χρονο για να ξυριζομασταν βρισκαμε και τα ξυριστικα μας τα προσεχαμε καλυτερα και απο τα ματια μας.οταν πηγα στην μοναδα,φυσικα εμενα εξω(μαζι με αλλους 2 σειρες μου)και ξυριζομουν 2 φορες την ημερα και σαν ανθρωπος αλλα παρολα αυτα και εκει(συνορα) το επιπεδο πειθαρχιας ηταν αρκετα υψηλο και δεν ειχες ορεξη για χαζομαρες.στις ασκησεις δε, που δεν ειχαμε την πολυτελεια του ζεστου νερου(και στα συνορα κανει πολυ,πολυ κρυο),μεσα στα χιονια ξυριζομασταν μονο με ξυραφακι και νερο.ουτε κρεμες,ουτε σαπουνια και φυσικα ουτε after shave lotions η balms.
dimitris7
Νήπιο
Νήπιο
14

Γράφτε και χρονολογίες παιδιά με τα περιστατικά σας.

Τα τελευταία χρόνια είναι σχεδόν μεμονωμένα περιστατικά οι αναφορές για καψώνια και περίεργα πραγματα στο στρατό. Ο πατέρας μου για παράδειγμα είχε κάνει 24 μήνες. 'Εφαγε τρελό πήξιμο/καψώνι και τα πάντα όλα και περασε σχετικά καλύτερα από άλλους γιατί έτυχε και σε σχετικά καλές μονάδες. Όλα αυτά κάπου το 1975-1980. Για τους περισσότερους τότε ο στρατός ήταν εφιάλτης απλά κανείς δεν έλεγε τπτ, ούτε γκρίνιαζε.

Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και χύμα εντελώς ο στρατός. Φίλος μου πήγε Λήμνο πριν 2 χρόνια και έφαγε καλά... Εμπλοκές, υπηρεσίες, αναφορές, 6 μέσα 1 έξω κλπ. Απολύθηκε με όπλο σκοπάνθρωπος και δεν μιλάμε και για κάνα @@ρα χαρακτήρα να δημιουργεί προβλήματα, νορμάλ παιδί. Από την άλλη αλλος γνωστός βύσμα ήρθε Αθήνα και στο κέντρο είχε παέι σε ένα εντελώς χύμα κέντρο που μόνο φωτογραφίες δε βγάζανε με τους ανώτερους. Ο ίδιος λέει ότι δεν ένιωσε ούτε λεπτό ότι έκανε στρατό... Ειναι και η τύχη στη μέση...

Τώρα επί του θέματος. Δοκίμασα τα sensor. Κατά τη γνώμη μου κατά τη γνώμη μου από τα gillette blue τα οποία προσφέρουν βαθύτερο ξύρισμα κατά τη γνώμη μου. Επίσης δε τα βρηκα εύκολα και είναι και αρκετά ακριβά! Παιζουν πιο πολύ τα mach 3 και τα fusion απ όσο είδα.
desperado
Λύκειο
Λύκειο
11
Has thanked: 3820 times
Been thanked: 4324 times

Για να γελάσουμε λίγο, γιατί για γέλια είναι ο στρατός, θυμάμαι τον αδερφό μου που μου έλεγε οτι όταν στο στρατόπεδο που ήταν στη Λήμνο (το 1988) κοβόταν το νερό, εκείνος ξυριζόταν με ... Sprite... :omg
Θοδωρής

"Keep your friends close, but your enemies closer" - The Godfather
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
12
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Και το 89-90 τα ιδια ισχυαν Θοδωρη - σε καθε σχοινακι, ανταρτοπολεμο, πελεκυ, Παρμενιωνα οταν ερχοταν η ωρα της αναφορας αποτελεσματος για καποιο ανεξηγητο λογο μας ηθελαν ξυρισμενους - οποτε οι sprite και οι μπλε ΗΒΗ εδιναν και επαιρναν. Σε μια περιπτωση ξυριστηκαμε 10 ατομα απο μια γουρνα με λασπονερο... Το συνηθες παντως ηταν το στεγνο ξυρισμα - οντας παρατηρητης στα βουνα ειχα μονιμα γενια και οταν επαιρνα χαμπαρι τη καταδρομικη του κλιμακιου, μονο για ενα στεγνο 3λεπτο με Bic υπηρχε χρονος.

Γενικα βρισκω χασιμο χρονου και οικονομικο ρισκο το να κουβαλας μεταλλικες μηχανες και στικ και πινελο στο στρατευμα - ειπα και προηγουμενα οτι με ενα Bic 1 μια κρεμα brushless και ενα balm εισαι καλυμμενος. Βεβαια τα πραγματα εχουν αλλαξει πολυ και ισως να ειμαι υπερβολικος.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antonis
Διαχειριστής
Διαχειριστής
13
Has thanked: 29526 times
Been thanked: 29732 times

Καταρχήν ας επανέρθουμε στο θέμα μας, το θέμα αφορά το ξύρισμα στον στρατό. Όπως έχω ξαναπεί και παλαιότερα και θα συμφωνήσω με τον Ηρακλή, το ξύρισμα στον στρατό πρέπει να είναι γρήγορο και θεωρώ πολυτέλεια τα safety και τα πινέλα με τα σαπούνια εκεί μέσα. Το διάστημα της θητείας πλέον είναι πολύ μικρό, οπότε και μπορεί κάποιος σχετικά σύντομα να ξαναασχοληθεί με το αγαπημένο μας χόμπυ.

Προσωπικά επιμένω, απλό bic και αφρό κατά την ταπεινή μου άποψη και όχι πολυτελή setup.
Άβαταρ μέλους
newinhere
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
11
Has thanked: 62 times
Been thanked: 180 times

Εγώ πάντως σκέφτομαι να υλοποιήσω την ιδέα του herco όταν έρθει η ώρα... Τώρα μένει να βρω μια καλή brushless... :bigsmilie
Νομίζω έχω S.A.D.
“I have come here to chew bubblegum and kick ass…and I’m all out of bubblegum.”
Μην κοιτάς το τι· αλλά το γιατί!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”