Το ξύρισμα της ημέρας - Νοέμβριος 2018
- Akist
- Γυμνάσιο

- 8
- Has thanked: 4193 times
- Been thanked: 2858 times
Και για το Sandpiper , τι άρωμα έχει; με ποιο μοιάζει ;

Θα πάρω πενταλέπιδο αν το φτιάξουν σαν του avatar μου ...
- Tzimisce
- Εξειδίκευση

- 8
- Has thanked: 8223 times
- Been thanked: 10090 times
- Επικοινωνία:
@Akist είναι κλώνος του La Nuit de l'Homme του YSL.
Από τη μία λες ότι έχεις σαπούνια για τα επόμενα 62 χρόνια και μόλις δεις Stirling που δεν ξέρεις φερμάρεις!
Από τη μία λες ότι έχεις σαπούνια για τα επόμενα 62 χρόνια και μόλις δεις Stirling που δεν ξέρεις φερμάρεις!
Μιχάλης
- foxtrot
- Συντονιστής

- 11
- Has thanked: 32704 times
- Been thanked: 34521 times
Το συγκεκριμένο είναι manchurian 27/51 αν δεν κάνω λάθος.
Φοβερό backbone, πυκνός θύσανος, κρατάει πολύ νερό, κυριολεκτικά δολοφόνος σαπουνιών. Στην αρχή κρατούσε αφρό, αλλά σιγά σιγά έστρωσε..
Βέβαια, καλό είναι να φορτώνεις με τα "επάνω" 2/3 του θυσάνου, γιατί παρόλο το στρώσιμο έχει τάση να κρατάει στην βάση του αφρό.
Λόγω του χαμηλού loft κάνει καλό splay.
Δεν ενδείκνυται γιά όσους τους ενοχλεί το τσίμπημα (σκληρά tips).
VFM (γύρω στα 60 ευρώ πριν 2 χρόνια) γιά τα δικά μου μέτρα και σταθμά.
@Akist και εγώ τώρα μαθαίνω από τον @Tzimisce ότι είναι κλώνος του La Nuit de l'Homme του YSL.
Μυρίζει ευχάριστα σαν μιά ελαφριά κολώνια.
Γιάννης
- captain_hx
- Εξειδίκευση

- 11
- Has thanked: 16281 times
- Been thanked: 16451 times
- Επικοινωνία:
Καλησπέρα σας,

- Muster Shavette
- Gillette 7 Oclock Black Ninja
- RazoRock Plissoft
- NSS Traditional English Rose
- Swiss Pitralon (δείγμα)
- __Nikolas
- Λύκειο

- 10
- Has thanked: 7476 times
- Been thanked: 10287 times
- PS Alighiero Campostrini φυτικο σαπουνι ελαιολαδου με Μελι
- Cyril Salter Indian Sandalwood sc
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Blue3 #1
- ASΒ Pino Silvestre
- ASL Pino SIlvestre
H Pino κανονικα θα επρεπε να ειναι η μαρκα που θα κυριαρχουσε στα Ελληνικα σουπερ μαρκετ Γιατρε μου στα ξυριστικα!
- Cyril Salter Indian Sandalwood sc
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette Blue3 #1
- ASΒ Pino Silvestre
- ASL Pino SIlvestre
H Pino κανονικα θα επρεπε να ειναι η μαρκα που θα κυριαρχουσε στα Ελληνικα σουπερ μαρκετ Γιατρε μου στα ξυριστικα!
any shave you can walk away from, is a good shave!
- tasos72
- Λύκειο

- 9
- Has thanked: 13923 times
- Been thanked: 17012 times
B&M "Seville"
Omega Premium 6550
Merkur Progress
Bic Chrome platinum (1)
Clubman Whiskey Wood
Η κιτρινη Bic , είναι πολυ κοφτερή αλλα και τραχιά , τουλάχιστον στο 1ο ξυρισμα. Εχω μήνες ίσως κ χρόνια να την χρησιμοποιησω, δεν έχανα και τίποτα τόσο καιρό..
Το πινέλο εξακολουθεί να καταπίνει την σαπουνάδα, να δούμε πότε θα χορτάσει !
Για το σαπούνι βέβαια, λίγο - πολύ είναι γνωστό, ότι αναφέρεται (κ είναι) σαν ένα απο τα κορυφαία.

Omega Premium 6550
Merkur Progress
Bic Chrome platinum (1)
Clubman Whiskey Wood
Η κιτρινη Bic , είναι πολυ κοφτερή αλλα και τραχιά , τουλάχιστον στο 1ο ξυρισμα. Εχω μήνες ίσως κ χρόνια να την χρησιμοποιησω, δεν έχανα και τίποτα τόσο καιρό..
Το πινέλο εξακολουθεί να καταπίνει την σαπουνάδα, να δούμε πότε θα χορτάσει !
Για το σαπούνι βέβαια, λίγο - πολύ είναι γνωστό, ότι αναφέρεται (κ είναι) σαν ένα απο τα κορυφαία.

-
Ilias-G
- Δημοτικό

- 8
- Has thanked: 5684 times
- Been thanked: 3923 times
Καλημέρα σε όλους!
Πριν λίγο.
- Papoutsanis aromatics Tabac
- Proraso olio di sandalo & burro de karite sc
- Omega S-10018
- Wilkinson classic
- SuperMax super platinum
- Brut Attraction Totale
Καλό Σ/Κ.
Πριν λίγο.
- Papoutsanis aromatics Tabac
- Proraso olio di sandalo & burro de karite sc
- Omega S-10018
- Wilkinson classic
- SuperMax super platinum
- Brut Attraction Totale
Καλό Σ/Κ.
- Tzimisce
- Εξειδίκευση

- 8
- Has thanked: 8223 times
- Been thanked: 10090 times
- Επικοινωνία:
Πρώτη της Kai και της Chiseled face σήμερα.
Στην αρχή όμως δίνει την αίσθηση ενός αναιμικού αφρού, που θέλει λίγη δουλίτσα για να "έρθει".
Σε άρωμα, είναι σαν πράσινο τσάι με λεμόνι, με κάποια νότα τριαντάφυλλου στο τελείωμα.
Προστασία και ολισθηρότητα άνω του μετρίου, χωρίς όμως να δικαιολογεί το hype του και χωρίς να φαίνεται στον αφρό που δημιουργεί.
Στα 15$ τα 4oz, η τιμή του είναι αρκετά καλή, αλλά δεν είναι και κάτι που θα τρέξεις να πάρεις.
H Kai τώρα...
Έχω ακούσει ότι χτυπάει στα ίσια την Feather και για αυτό την έβαλα στην 34C να την δοκιμάσω.
Ok, πολύ καλή λεπίδα, αλλά φαίνεται να έχει την ιδιαιτερότητα της Astra, που στο πρώτο ξύρισμα φαίνεται τραχιά.
Εδώ, στο πρώτο πέρασμα μου φάνηκε τραχιά και να τραβάει λίγο, μετά ήρθε στα ίσια της και μου χάρισε ένα ωραίο BBS στα 4 περάσματα.
Χωρίς ερεθισμούς και nicks, νιώθω σαν να μην ξυρίστηκα, είναι μία λεπίδα που μου κάθισε καλά.
Εκεί βέβαια βοηθάει και το Pitralon, που τι να λέμε, απλά από τα κορυφαία ASL, ήρθε να δώσει και το τριαντάφυλλο που έλειπε από την Chiseled Face.
Στο καπάκι και μία νίκη από τα K8 4-2 με 5 γκολ δικά μας (το ένα ο τερματοφύλακας μας με βολέ σε λάθος τέρμα) για να κλείσει το Σαββατιάτικο πρωινό ωραία.
Pre Ach Britto
Chiseled face Easy Street
AOS Silvertip
Merkur 34C
Kai SS
Pitralon ASL
Το σαπούνι θα έλεγα ότι πάει πιο πολύ προς την κρέμα σε υφή. Πολύ μαλακό, πρέπει να φορτώνει πολύ εύκολα (το έχω σε δείγμα, αλλά παραείναι κρεμοειδές για να έχει κάποια δυσκολία) και αφρίζει ακόμη πιο εύκολα.Chiseled face Easy Street
AOS Silvertip
Merkur 34C
Kai SS
Pitralon ASL
Στην αρχή όμως δίνει την αίσθηση ενός αναιμικού αφρού, που θέλει λίγη δουλίτσα για να "έρθει".
Σε άρωμα, είναι σαν πράσινο τσάι με λεμόνι, με κάποια νότα τριαντάφυλλου στο τελείωμα.
Προστασία και ολισθηρότητα άνω του μετρίου, χωρίς όμως να δικαιολογεί το hype του και χωρίς να φαίνεται στον αφρό που δημιουργεί.
Στα 15$ τα 4oz, η τιμή του είναι αρκετά καλή, αλλά δεν είναι και κάτι που θα τρέξεις να πάρεις.
H Kai τώρα...
Έχω ακούσει ότι χτυπάει στα ίσια την Feather και για αυτό την έβαλα στην 34C να την δοκιμάσω.
Ok, πολύ καλή λεπίδα, αλλά φαίνεται να έχει την ιδιαιτερότητα της Astra, που στο πρώτο ξύρισμα φαίνεται τραχιά.
Εδώ, στο πρώτο πέρασμα μου φάνηκε τραχιά και να τραβάει λίγο, μετά ήρθε στα ίσια της και μου χάρισε ένα ωραίο BBS στα 4 περάσματα.
Χωρίς ερεθισμούς και nicks, νιώθω σαν να μην ξυρίστηκα, είναι μία λεπίδα που μου κάθισε καλά.
Εκεί βέβαια βοηθάει και το Pitralon, που τι να λέμε, απλά από τα κορυφαία ASL, ήρθε να δώσει και το τριαντάφυλλο που έλειπε από την Chiseled Face.
Στο καπάκι και μία νίκη από τα K8 4-2 με 5 γκολ δικά μας (το ένα ο τερματοφύλακας μας με βολέ σε λάθος τέρμα) για να κλείσει το Σαββατιάτικο πρωινό ωραία.
Μιχάλης
-
μιχαλησ @
- Νήπιο

- 7
- Has thanked: 467 times
- Been thanked: 422 times
Martin de Candre σαπουνι
μηχανεσ 2 Merkur 34 και Feather Artist Club SS
πινελα 2 OMEGA 48 με σαπουνι μασαλιας για καθαρισμο και OMEGA 6736 για Martin de Candre
ενα χερι με Merkur και ενα με Feather
μετα Floid The Genuine After shave και Myrsol και στο τελοσ βαζω ενα After shave φαρμακειου no name που περιεχει αλοη και μεντα
και μετα λεμε ποτε θα ξαναμεγαλωσει η τριχα για ξουρα ξανα
μηχανεσ 2 Merkur 34 και Feather Artist Club SS
πινελα 2 OMEGA 48 με σαπουνι μασαλιας για καθαρισμο και OMEGA 6736 για Martin de Candre
ενα χερι με Merkur και ενα με Feather
μετα Floid The Genuine After shave και Myrsol και στο τελοσ βαζω ενα After shave φαρμακειου no name που περιεχει αλοη και μεντα
και μετα λεμε ποτε θα ξαναμεγαλωσει η τριχα για ξουρα ξανα
- Antonis
- Καθηγητής Ξυρίσματος

- 14
- Has thanked: 30359 times
- Been thanked: 30841 times
Εκτός θέματος
Μιχάλη τα κείμενα χωρίς σημεία στίξης είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαβαστούν.