Λοιπόν ήρθε η ώρα να γράψω κι εγώ σ αυτό το νήμα! Αγορασμένη την Δευτέρα που μας πέρασε περίμενα πως και πώς να περάσει η εβδομάδα και να έρθει το Σάββατο (μια φορά τη βδομάδα ξυρίζομαι έτσι κι αλλιώς ..άντε δυο) ώστε να μπορέσω με την ησυχία μου να τη δοκιμάσω και να κάνω το πρώτο ξύρισμα μαζί της!!
Αγορασμένη από εδώ είναι
αυτή ακριβώς !
Λογικά είναι η μετά το 2013 (δηλαδή η πιο νέα κεφαλή της σειράς που είναι 3 από ότι έχω καταλάβει!) και η πιο ήπια της σειράς, η φλώρικη δηλαδή!
Αποτελέσματα πρώτου ξυρίσματος με μια πρόταση. Πορνό (που λέει και κάποιος γνωστός μου, ε Στέφανε?!!). ΤΟ καλύτερο ξύρισμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου ως τώρα...
Και εξηγούμε με περιγραφή και εντυπώσεις...
Καταρχήν να πω πως εδώ και περίπου μια πενταετία είχα και ξυριζόμουν με την Merkur Progress (στο 4 το πρώτο πέρασμα και στο 2-2.5 το δεύτερο)
Οπότε οπλίζω την R41 με μια καινούργια feather...την κοιτάω με κοιτάει...
Λέω εντάξει ξέρω οτι είσαι άγρια θα σε πάω με το μαλακό..
Βάζω για αρχή ένα λαδάκι presave
αυτό , δεν είχα ξαναδοκιμάσει από αυτό, καλό φάνηκε το πόση δουλειά έκανε δεν μπόρεσα να καταλάβω (Ίσως την πρώτη φορά να μην έπρεπε να το χρησιμοποιήσω για να δω διαφορά!)
Στη συνέχεια κάνω το Tabac σαπουνάκι μια καλή κρέμα και περνάω, την απλώνω στο πρόσωπο. Πιάνω την r41 και την ακουμπάω στο μάγουλο και κάνω δοκιμαστικές μικρές κινήσει να βρώ τη γωνία. Τη βρίσκεις εύκολα δεν διαφέρει με την progress πολύ σε γωνία.
Αφού έχω κάνει τη μισή πλευρά την έχω καταλάβει αρκετά και της έχω πάρει τον αέρα.
Η μηχανή παιδιά είναι απίθανη. Στο πέρασμα της απλά μαζεύει τα πάντα. νιώθεις το ξυραφάκι στο πρόσωπο σου ολόκληρο νομίζεις! Πολύ πιο ολόκληρο απο την progress και στο 5.
απίστευτη αίσθηση όταν σε ακουμπάει και το "χτένι" απο κάτω. Νιώθεις σίγουρα πως είναι μια μηχανή που δε συγχωράει, αλλά το περίεργο είναι οτι δεν με προβλημάτισε σε καμία στιγμή. Δηλαδή δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά νιώθεις και άνετα αλλά και ένα φόβο. Χωρίς ξαναλέω να με προβληματίσει σε κανένα σημείο.
Τελειώνοντας το πρώτο πέρασμα ξεπλένω και ακουμπιέμαι να νιώσω καλύτερα τι εχει κάνει! Απίστευτο. Με το πρώτο πέρασμα δεν εχω ξαναξυριστεί έτσι. Φορτώνω πινέλο και πάω για το δεύτερο, απο αυτί προς μύτη, το δεύτερο είναι πιο γρήγορο μιας και την εχω καταλάβει αρκετά πλέον. Μετά το δεύτερο αν δεν είσαι και ψύρας μπορείς απλά να σταματήσεις εκεί και εχεις ένα τέλειο ξύρισμα. Όμως λέω ε όχι..... θα πάμε και μία κόντρα!
Φορτώνω λοιπόν πινέλο και πάω για την κόντρα, τελειώνει και αυτή γρήγορα και εύκολα. Ξεπλένω με κρύο νεράκι και μετά περνάω και ένα
τέτοιο.
Βάζω και to
after shave
Παιδιά πιάνω το πρόσωπο μου και πραγματικά δεν το πιστεύω. Το καλύτερο ξύρισμα που έχω κάνει πραγματικά μέχρι σήμερα.
Η μηχανή ναι είναι πιο επιθετική απο την progress και απο ότι καταλαβαίνω είναι απο τις πιο επιθετικές γενικά. Αυτό το καταλαβαίνεις απο την πρώτη στιγμή που την ακουμπάς στο πρόσωπο σου.
Για μένα όμως που εχω σκληρά γένια και που ξυρίζομαι μια αντε δυο φορές τη βδομάδα η επιθετικότητας της μάλλον μου έδωσε και καλύτερο ξύρισμα. Επίσης να σημειώσω από κοψίματα κοκκινίλες τίποτα. Ερεθισμός μπορώ να πω λιγότερος απο την progress. Μάλλον το οτι είναι πιο επιθετική δούλεψε πως με ξύρισε πιο εύκολα.
Μπορώ να πω πως η progress θα μπει για αρκετό καιρό από ότι φαίνεται στο πίσω μέρος του ντουλαπιού!
Τωρα σκέφτομαι επίσης στα πλαίσια της δοκιμής να χαλαλήσω ξυραφάκια και μιας και ξεκίνησα τη δοκιμή με feather, το επόμενο να είναι με άλλο ξυραφάκι και σαν δοκιμή να τα δοκιμάζω καινούργια και μια φορά το καθένα. Μαζί με την μηχανή εχω πάρει και Derby premium, bic chrome platinum, polsilver και kai. Αν έχετε καμιά πρόταση για την σειρά ακούω!!!
Συγνώμη για το μακρινάρι αλλά έχω ενθουσιαστεί από ότι έχετε καταλάβει. και που να δείτε πόση ώρα έκανα να το γράψω...γιατί το έγραφα με το ένα χέρι γιατί με το άλλο χαϊδεύω το μάγουλο!!!!
Υ.Γ Επίσης κάτι που μου έκανε εντύπωση. Αν σε ένα σημείο που εχεις περάσει τα εχει πάρει πολύ καλά, αν το ξαναπεράσεις απο πάνω, νιώθεις οτι δεν σε ακουμπάει τίποτα, νιώθεις σαν να μην έχεις λεπίδα μέσα. Αυτό δεν γινόταν τόσο έντονα με την progress. Οπότε θεωρώ πως ίσως γι αυτό είχα λιγότερο ερεθισμό.