Cella

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Giannis
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 1038 times
Been thanked: 1249 times

Δημήτρης έγραψε:Αντώνη προσωπικά το Cella προτιμάω, το proraso δεν ξερω γιατί, δεν το συμπάθησα ιδιαίτερα ποτέ!
Συμφωνώ απόλυτα, το cella πέρασε στην τριάδα των σαπουνιών που χρησιμοποιώ μαζί με το tabac και το mitchell΄s wool fat. Το proraso δεν μου άρεσε ποτέ.
if you have a great shave you have a great day
Άβαταρ μέλους
Loizos
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Και 'γω αυτά προτιμώ (+ valobra)
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 156 times
Been thanked: 181 times

Λοΐζο πως το βλέπεις σε σχέση με το Valobra, δεν μοιαζουν πάρα πολύ;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Loizos
Νήπιο
Νήπιο
14
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Ναι μοιάζουν αρκετά, έχουν παρόμοιο άρωμα, και είναι και τα 2 πολύ πολύ καλά σαπούνια. Θα διαφωνήσω όμως στο ότι είναι το ίδιο σαπούνι. Έχουν κάποιες μικροδιαφορές. Αν είχα να διαλέξω ένα από τα 2 (που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται κανείς και τα 2 καθ'ότι μοιάζουν πολύ) θα διάλεγα το cella που είναι στη μισή τιμή.
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Ειναι 2 εντελως διαφορετικα σαπουνια... Το Valobra ειναι ΙΜΗΟ ανωτερο του Cella, αν και πρεπει να παραδεχτω οτι εχω μονο Cella απο το μπλοκ του κιλου. Ειναι γενικα αποδεκτο ομως οτι τα ιταλικα μαλακα σαπουνια ειναι αλαθητα και ο καθενας μπορει να εχει ενα πολυ καλο αποτελεσμα.

Οι γερμανοι χρησιμοποιουν μια λεξη - idiotensicher - η οποια δυστυχως δεν μπορει να μεταφερθει μονολεκτικα στα ελληνικα. Ας πουμε οτι εννοει "ασφαλες και για χαζους", προσπαθοντας να εξηγησει δλδ οτι κατι ειναι καλο και αποτελεσματικο για ολους. Το "αλαθητος" πιστευω οτι ειναι η πιο καλη μεταφραση (που με εδωσε το google translator, παραδεχομαι - αφου εχω εξηγησει οτι μερικες φορες εχω προβλημα αποδοσης στα ελληνικα..)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Stefanos έγραψε: Οι γερμανοι χρησιμοποιουν μια λεξη - idiotensicher - η οποια δυστυχως δεν μπορει να μεταφερθει μονολεκτικα στα ελληνικα. Ας πουμε οτι εννοει "ασφαλες και για χαζους", προσπαθοντας να εξηγησει δλδ οτι κατι ειναι καλο και αποτελεσματικο για ολους. Το "αλαθητος" πιστευω οτι ειναι η πιο καλη μεταφραση (που με εδωσε το google translator, παραδεχομαι - αφου εχω εξηγησει οτι μερικες φορες εχω προβλημα αποδοσης στα ελληνικα..)
Η λεξη ειναι καθαρα Ελληνικη και ειναι "ιδιωτης"
Ετσι ονομαζαν στην αρχαια Αθηνα οποιον δεν ηθελε να εχει συμμετοχη στα κοινα και να ειναι μονος του
Τοτε ελεγαν οτι "ιδιωτευει" κατι πολυ υποτιμητικο δηλαδη ο ακοινωνητος που αυτο αργοτερα στα αγγλικα εγινε "idiot" δηλαδη ο χαζος ας το πουμε.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Σωστη η παρατηρηση και δεν αμφισβητω την ορθοτητα, αντιθετως το ηξερα. Περισσοτερο το ανεφερα απο την συγχρονη σκοπια και ερμηνια - αποδοση της λεξης "Idiot" (βλακας, χαζος). Με την εννοια δλδ: "μεχρι και ενας που δεν του κοβει (βλακας) μπορει να κανει κρεμα". Τονιζει την ευκολια για τη δημιουργια δλδ.
Οπως για παραδειγμα με τη λεξη "βαρβαρος" που η εννοια της σημερα δεν εχει καμμια σχεση με την εννοια στην Αρχαια Ελλαδα. Και ας μην ξεχναμε οτι σε τοπικο επιπεδο παιζει η ιδια λεξη να σημαινει κατι αλλο (ζητα γύρο καλαμακι στην Τουμπα.. :hystericalbs1 ).
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Δορυφέρων
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 46 times
Been thanked: 148 times

Loizos έγραψε:Ναι μοιάζουν αρκετά, έχουν παρόμοιο άρωμα,
Θα διαφωνήσω όμως στο ότι είναι το ίδιο σαπούνι. Έχουν κάποιες μικροδιαφορές.

Αν είχα να διαλέξω ένα από τα 2 (που έτσι κι αλλιώς δεν χρειάζεται κανείς και τα 2 καθ'ότι μοιάζουν πολύ) θα διάλεγα το cella που είναι στη μισή τιμή.
Δεν μου αρεσε η "οψη" και η υφη του Valobra
Θα προτιμουσα τελικα οτι και εσυ
Ξυριστικα βρηκα ενα κλικ καλυτερο το Cella αν και με την σειρα του ειναι πιο πισω απο το Figaro.
«ΟΥΚ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ΤΟΙΣ ΕΛΛΗΣΙ ΠΡΟΣΚΥΝΕΕΙΝ»

Blog: http://ksyrisma-shaving.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
paratairosexthros
Λύκειο
Λύκειο
13
Has thanked: 3384 times
Been thanked: 5292 times

Το κιλό έχει διαφορετική σύνθεση από το κόκκινο μπολάκι?(tallow..);Επίσης έχουν άλλες διαφορές ή μιλάμε για
το ίδιο πράγμα με άλλη συσκευασία?
Τα πάντα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά.Αλλά,και πάλι,θα είχαν απολύτως την ίδια σημασία.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ίδιο προϊόν, άλλη συσκευασία.
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Κρέμες και σαπούνια ξυρίσματος”