Το ξύρισμα της ημέρας: 13.02.2011-19.02.2011

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
16
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Αλέξουρος έγραψε:[...] Υπάρχει χωρίς το ξύλινο μπολ σε καλύτερη τιμή;

Καπου 18,70 το παιρνω. Refill το παιρνω στα 8,20€ απο το καταστημα της C&E εδω.. Θελεις? :megagrin

Και τωρα επαναφορα στο θεμα μας, για τα σαπουνια αυτα εχουμε νηματα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Crabtree Nomad Soap
Ωμέγα 48 Pro
Dovo 101 6/8 , Strop σε Filarmonica
ASL Lucky Tiger

Για πρώτη φορά στη ζωή μου θα μπορούσα να σταματήσω στο πρώτο πέρασμα. Ήταν αποδεκτό. Αλλά έκανα και δεύτερο που με έφερε εκεί που με πάει το safety στα τρία. Έκανα και τρίτο όπου πέτυχα BBS χωρίς κόντρα. Μακράν το βαθύτερο ξύρισμα στη ζωή μου.

Στα αρνητικά ο χρόνος (μία ώρα και δέκα λεπτά), 2-3 επιπόλαια κομματάκια, αλλά με τα safety δεν κόβομαι καθόλου.

Αν το μάθεις το straight είναι άλλο πράγμα, αλλά είναι πολύ δύσκολο τελικά. Κάθε φορά το γλυστράω και καλύτερα. Έτσι αποδεικνύεται ότι όταν είσαι νέος κάνεις τόσα λάθη τεχνικής όπου δεν ξέρεις αν φταίει το ξυράφι ή εσύ.

Για όσους έχουν έυκολα γένια (μαλακά και αραιά) προτείνω για πρώτη φορά να το προχωρήσουν (αν το θέλουν). Για αυτούς με τα δύσκολα (σκληρά πυκνά) να είναι έτοιμοι για στάδιο μακράς εκμάθησης.
Στο θέμα του ευαίσθητου δέρματος μακράν καλύτερο και απο το Safety αν τεντώνεις καλά.

Το Lucky πλέον το βάζω με βαμβάκι όπως λέει στις οδηγίες, σαν hazel και νομίζω είναι καλύτερα!
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Απόστολε νομίζω ότι πλέον συμφωνούμε 100% και χαίρομαι πολύ για αυτό δεδομένου ότι η εμπειρία σου με μηχανές είναι σημαντική και τις γνωρίζεις πολύ καλά.
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

Γουρούνα Omega
Merkur 33c
Mitchell's Wool fat
Personna Platinum [3]
U by Ungaro after shave

Γέμισα το νιπτήρα με καυτο νερό, έβαλα το πινέλο να μουλιάζει και έβρεξα την επιφάνεια του σαπουνιού. Έβρεξα καλά το πρόσωπό μου με το πιο ζεστό νερό που άντεχα και έκανα ένα πρώτο face lathering , για να ακολουθήσει στιμένη πετσετα με καυτό νερό. Μετά από 2-3 λεπτά το σκούπισα και έκανα 4-5 περάσματα, στο πιο απολαυστικό ξύρισμα που έχω κάνει ποτέ!!! Κανένα απολύτως κόψιμο, κανένας απολύτως ερεθισμός.

Φωτογραφία
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Δημήτρης την 13 Φεβ 2011, 18:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Αλέξουρος
Δημοτικό
Δημοτικό
15
Has thanked: 3 times
Been thanked: 10 times

Μπράβο Απόστολε! Το forum τείνει να αποκτήσει πλειοψηφία ενεργών χρηστών που χρησιμοποιούν μαχαίρια, σε σχέση με εκείνους με τα ξυράφια ασφαλείας, ειδικά τώρα με την έλευση του Θωμά.

Είπες ότι με το πρώτο ξύρισμα πήρε σχεδόν τα πάντα, αλλά τελικά έκανες κι άλλα περάσματα, ξεπερνώντας τελικά τη μία ώρα. Αυτό με έβαλε σε σκέψεις σε συνδυασμό με τη δική μου εμπειρία.

Από τη μία μου αρέσει να ξυρίζομαι καλά και βαθιά. Από την άλλη όταν ξυρίζομαι πολύ βαθιά, θα πρέπει να περάσουν 2 μέρες για να ξαναξυριστώ, ενώ ανυπομονώ να επαναλάβω τη διαδικασία.

Ομοίως και με το χρόνο ξυρίσματος. Επειδή μου αρέσει η διαδικασία, το να τα πάρω όλα με ένα πέρασμα (δε συμβαίνει ποτέ αυτό, χρειάζομαι τουλάχιστον 2), αν και δίνει ικανοποίηση καλού ξυρίσματος, μειώνει το χρόνο ενασχόλησης. Βέβαια δε θα ήθελα να είμαι στο μπάνιο μία ώρα, αλλά ένα μισάωρο την ημέρα θα ήθελα να το περνάω στο ξύρισμα. :)

Το ξυράφι ασφαλείας μου έχει αφήσει φοβερό δέρμα σήμερα. :dance

@Calmato:
Δεν έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής τη ζεστή βρεγμένη πετσέτα. Αλλά με αυτά που λες, θα πρέπει να την τιμήσω.
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 26018 times
Been thanked: 7901 times

calmato έγραψε:Γουρούνα Omega
Merkur 33c
Personna Platinum [3]
U by Ungaro after shave
Και το σαπούνι? Το έφαγε η γάτα? :megagrin
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Slur
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
15
Has thanked: 35 times
Been thanked: 149 times

Cyril n’ Salter + χοίρος-χελώνα
Figaro + Ω-48
Walter Klophaus 6/8
Alum
Sienna

Μεγάλη ικανοποίηση! Εικόνα
εἶς ἐμοὶ μύριοι, ἐὰν ἄριστος ἦι
Άβαταρ μέλους
Δημήτρης
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
16
Has thanked: 156 times
Been thanked: 197 times

iogi έγραψε:Και το σαπούνι? Το έφαγε η γάτα? :megagrin
Το διόρθωσα!
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
iogi
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 26018 times
Been thanked: 7901 times

- Πολύ ζεστό νερό
- SB Omega 20102 boar
- SS MWF
- Dovo Prima Silver steel 5/8 + λουρί Dovo XL
- Bloc Osma
- ASL Alt Innsbrucκ

Λοιπόν... 30 περάσματα στο λουρί και ένα αρκετά ικανοποιητικό ξύρισμα, αν σκεφτούμε ότι είμαι ακόμα στην αρχή και ότι δεν κάνω ATG. Δυό-τρία κοψιματάκια σε σχετικά "ασφαλή" σημεία, εκεί που δεν προσέχεις δηλαδή, αλλά ανέλαβε δράση το άγιο Bloc Osma στο τέλος :megagrin

ΥΓ. Δεν είναι δυνατόν να μάθεις το straight razor αν περιορίζεσαι σε ένα ξύρισμα το Σαββατοκύριακο ή μια φορά στις δύο εβδομάδες (ΙΜΟ)Εικόνα
Γιάννης
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
17
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Ναι Γιάννη σε αυτό έχεις δίκιο, για αυτό και εγώ προσπαθώ να αυξήσω τα ξυρίσματα με μαχαίρι μέσα στην εβδομάδα. Απο την άλλης θέλει αρκετό χρόνο και συγκέντρωση και για κάθε μέρα είναι λίγο δύσκολο.Άσε που δεν θέλω να αφήσω και τις Safety.

Σιγά - σιγά...
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”