Πίπες

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αυτή η συζήτηση είναι μόνο για άτομα άνω των 18 ετών.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Stefanos
Καθηγητής Ξυρίσματος
Καθηγητής Ξυρίσματος
15
Has thanked: 212 times
Been thanked: 1193 times
Επικοινωνία:

Τα μηχανακια ειναι για οσους εχουν αγκυλωση στα δαχτυλα ή για οσους εχουν περιορισμενη κινητικοτητα... :beah2

Προτιμοτερο το μηλο (το οποιο ειναι τυλιγμενο σε ζελατινα τροφιμων με μερικες τρυπιτσες απο οδοντογλυφιδα) απο το νερο. Ελεγχεται καλυτερα η υγρασια

vanm66 έγραψε: [...] Να ξέρεις λοιπόν ότι θα χρειαστείς αρκετές. Κι αυτό γιατί μετά από κάθε κάπνισμα, η κάθε μία πρέπει να "ξεκουραστεί" δηλ. να στεγνώσουν τα κατάλοιπα του καπνού μέσα στο μπωλ αλλά και να επανέλθει το ξύλο.[...]
Οχι μονο γιαυτο.. Το ξυλο (ή ο αφρος - στα γερμανικα το λενε Meeresschaum φυσικα και δεν ειναι θαλασσινος αφρος αλλα δεν ξερω πως λεγεται το πετρωμα στα ελληνικα :beah2 ) τραβανε τα ιδιαιτερα αρωματα του καθε καπνου. Ετσι σε μια πιπα που βαζεις καπνο με κερασι δεν μπορεις να βαλεις με Bay Rum ή βανιλια. Γευστικα το εχεις σκοτωσει. Κατα τ'αλλα ο Βαγγελης πιστευω καλυψε ενα σημαντικο μερος. Και οπως και στο ξυρισμα, ετσι και στο καπνισμα πιπας ενα πραγμα ειναι σημαντικο: Υπομονη, υπομονη, υπομονη, υπομονη! Αν βιαστεις, μπορει να την καταστρεψεις. Αν εχεις υπομονη θα το απολαυσεις το αποτελεσμα. Συνηθως καθε πιπα θελει περιπου 4-5 μηνες χρησης μεχρι να γινει οπως πρεπει.. Και ποτε βεβαια σε συνεχη χρηση. Οποτε τωρα ξερεις...

Καποιοι τη βουτανε και σε παλιο καλο κονιακ ενδιαμεσα και ενοσω ακομη ζεστη. Ο λογος ειναι προφανης. Εχω διαβασει πολυ καλα σχολια, αλλα ειναι θεμα γουστου και πανω απολα εμπειριας.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
eliakiss
Δημοτικό
Δημοτικό
14
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Stefanos έγραψε:Κατα τ'αλλα ο Βαγγελης πιστευω καλυψε ενα σημαντικο μερος.
Να υποθέσω ότι οι δικές μου πληροφορίες δεν βοήθησαν καθόλου; :shocking :megagrin
Clean face, clean heart...

Ηλίας
Άβαταρ μέλους
aemilius
Νήπιο
Νήπιο
14

Παίδες πήγα και αγόρασα σήμερα...
είχα δει ένα μαγαζάκι (πιο πολύ περίπτερο) αλλα με πολύ ψαγμένα πραγματάκια μέσα πήγα ρώτησα είχε από 15- 130 ευρώ πίπες από διαφορες εταιρίες....
Ο τύπος που το είχε ήταν εξυπηρετικότατος, μου άνοιξε την βιτρίνα που τις έχει, εξήγησε τα υπέρ και τα κατά, μου έδειξε πως τις κρατάνε και με άφησε να διαλέξω με την ησυχία μου ποίες μου ταίριαζαν στο χέρι και στο μάτι, μετά αφού διάλεξα τρεις, τις πήρε με πήγε και της δοκίμασα δω μου κάθονται στο στομα, αφού λοιπόν κατέληξα στην πίπα που με βολεύει το μέγιστο, μου έδειξε πως την ετοιμάζω πως την καθαρίζω πως να χρησιμοποιώ το εργαλείο, μου είπε πως να την στρώσω σωστά, μετά πήγαμε στους καπνούς, μου περιέγραψε τι αρώματα έχει ο κάθε καπνός, με ρώτησε τι προτιμώ, είχε 5-6 τύπους μέσα στο μαγαζί.
Για να μην τα πολυλογώ έκατσα καμια ώρα να μου δείξει (ήταν καπνιστής πίπας και αυτός) και στο τέλος μου έδωσε και την κάρτα του μαγαζιού με το όνομα του και της γυναικας του σε περίπτωση που έχω καμια απορία...

Δείτε λοιπόν τι αγόρασα

Εικόνα

Αυτα ολα μαζι(αναπτιρας πιπας, καπνος skandinavik exotic, φιλτρα stanwell, πολυεργαλειο καθαρισμου και 100 "σκινακια") μου τα αφησε 80Ε η πιπα ειναι pipex απο ρεικι και κοστιζε 45Ε (στο tobacco store στο ιντερνετ την εχει 44Ε, οποτε και καλες τιμες , για ελλαδα ειχε)

Εικόνα

Το κομπολοι ειναι μοσχοκαρυδο, δικο μου, το εβαλα για ντεκορ....

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Σας ευχαριστώ όλους και για το ενδιαφέρον και για την βοήθεια !!!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aemilius την 27 Ιαν 2011, 17:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εικόνα Κάποια στιγμή θα μάθω ορθογραφία και τότε, θα δείτε τι θα πάθετε...
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11686 times
Been thanked: 11854 times
Επικοινωνία:

Συγνώμη για το o/t αλλά έχεις ένα πάρα πολύ ωραίο ντεκόρ!
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
aemilius
Νήπιο
Νήπιο
14

andreas έγραψε:Συγνώμη για το o/t αλλά έχεις ένα πάρα πολύ ωραίο ντεκόρ!
Ειναι η μεγαλη μου αγαπη! 22 μοσχοκάρυδα δεμενα μεταξυ τους... Εχει παντα ενα ελαφρύ αρωμα λιβανιου και οσο το κρατας και το παιζεις ζεσταίνεται μυρίζει ακομη περισσότερο και αρωματιζει και τα χέρια σου...
Άβαταρ μέλους
andreas
Διαχειριστής
Διαχειριστής
16
Has thanked: 11686 times
Been thanked: 11854 times
Επικοινωνία:

Ασχολείσαι και με το κομπολόι;
Αν ναι, εδώ μπορείς να μας γράψεις λίγα πραγματάκια.
ἐξ ὄνυχος τὸν λέοντα
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Αιμίλιε μεγιά, εύχομαι να ελαττώσεις τουλάχιστον το τσιγάρο, καθώς η πίπα είναι καλύτερη, θα πω(και όχι πιο υγιεινή όπως έχω ακούσει) :megagrin
Μάικ έγραψε:αν σ'αρέσει ο καπνός της πίπας, στρίβεται κιόλας.
έτσι κάνω κι εγώ, ή με το χέρι, ή με το κλασικό στριφτήρι που είναι φορητό.
Μάικ σίγουρα στρίβεις καπνό πίπας; ο καπνός του στριφτού τσιγάρου είναι άλλος, πιο δεμένος. Της πίπας είναι τριμμένος. :confused
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Άβαταρ μέλους
aemilius
Νήπιο
Νήπιο
14

Σε ευχαριστω

Live news

Μολις διαβασα το ποστ σου εστριψα ενα και το καπνιζω...
αν και πιο χοντροκομενος καπνιζεται και δινει κανονικα τα αρωματα του αλλα ειναι σχετικα βαρυς για να το εισπευσεισ στα πνευμονια (οθτε στην πιπα τον κατεβαζεις συνεχεια) και χανεισ ενα ποσοστο απο την ευχαριστηση των καπνων του στριφτου....
Άβαταρ μέλους
Byronas
Νήπιο
Νήπιο
14
Been thanked: 1 time

Τώρα το είδα αυτό, ας γράψω κάποια πράγματα γιατί τουλάχιστον με αυτό το hobby δεν είμαι noobas :bigsmilie

Γενικά στην αγορά τα τελευταία 90+ χρόνια κυριαρχούν οι πίπες από ρεΐκι λόγω των ιδιοτήτων του σαν υλικό και φυσικά για marketing (οι Αγγλικές πίπες των αρχών του 20ου αιώνα). Υπάρχουν με φίλτρο ή χωρίς. Το φίλτρο εμφανίστηκε στη δεκαετία του '60 (την ίδια εποχή που εμφανίστηκε και στα τσιγάρα). Υπάρχουν πολλά είδη, τα κυριότερα είναι: ενεργού άνθρακα ή balsa. Οι φιλτράτες πίπες δεν είναι ευρείας κυκλοφορίας στις περισσότερες χώρες (με μεγάλη εξαίρεση την Γερμανία όπου στην αγορά κινούνται κυρίως τέτοιες).

Σημαντικό πράγμα όταν αγοράζεις μια πίπα από ρεΐκι είναι να μην έχει στοκαρίσματα. Αυτό είναι πιο εύκολο να το διαπιστώσεις στις πίπες με λείο φινίρισμα παρά στις σκαλιστές. Αν η πίπα έχει στοκάρισμα, αυξάνει περισσότερο η θερμοκρασία της στο συγκεκριμένο σημείο και μπορεί κάποια στιγμή να ραγίσει/σπάσει. Στοκάρισμα μπορεί να έχει και στο εσωτερικό της πολλές φορές (ακόμη πιο επικίνδυνο)

Εικόνα

Άλλο σημαντικό πράγμα είναι η πίπα να είναι τρυπημένη καλά. Χρησιμοποίσησε έναν μικρό φακό για να δεις το shank ή επειδή η πίπα είναι κυρτή, πέρασε ένα μάκτρο (αυτό το "σκοινάκι" που λες) από το επιστόμιο μέχρι να το δεις να ξεπροβάλει στον πάτο του bowl.

Μην βάλεις υγρά στο εσωτερικό bowl! Είχα κάνει το λάθος στην πρώτη μου πίπα να την αλείψω με μίγμα από μέλι και στάχτη, γιατί άκουσα πως έτσι θα φτιάξει καλό "cake" (το οποίο είναι κάρβουνο στο εσωτερικά τοιχώματα του bowl το οποίο σχηματίζεται με τα πρώτα καπνίσματα και προστατεύει το ρεΐκι από το κάψιμο) κι άστα να πάνε. Ό,τι καπνό κάπνιζα είχε και νότες μελιού στην γεύση και σιγά-σιγά το μέλι ανέβαινε στα τοιχώματα κι έπρεπε να σκουπίζω το χείλος του bowl. Μετά από 2 μήνες δεν άντεχα άλλο, έτριψα το κέικ, έδιωξα τα κατάλοιπα με την μέθοδο "αλάτι και οινόπνευμα" και την ξαναέστρωσα από την αρχή.

Επίσης, αυτό που λέει Στέφανος ότι δεν πρέπει να καπνίζεις στην ίδια πίπα καπνούς με διαφορετικά αρώματα ισχύει μεν, αλλά οι καπνοί που αφήνουν έντονο "φάντασμα" στην πίπα είναι συνήθως αρωματικοί και κάποιοι άλλοι που έχουν υποστεί αρκετή χημική επεξεργασία που δεν πιστεύω πως θα ήθελες να καπνίζεις.

Με τις Pipex δεν έχω εμπειρία, αλλά δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα. Και στο λέω αυτό γιατί μπορεί να απογοητευτείς στην αρχή όχι επειδή θα έχεις βγάλει συμπέρασμα ότι "το κάπνισμα πίπας δεν σου αρέσει", αλλά επειδή η πίπα που καπνίζεις δεν καπνίζει καλά. Σύντομα θα χρειαστείς να πάρεις κι άλλη πίπα για να της ξεκουράζεις (ή να τις εναλλάζεις όπως λέμε, να δημιουργήσεις "rotation") κι η επόμενή σου αγορά θα είναι σίγουρα καλύτερη όσο αρχίζεις να το ψάχνεις, να ρωτάς και να πειραματίζεσαι.

Κάθε αρχή και δύσκολη! Ό,τι απορίες έχεις, ρώτα άφοβα εδώ για να μαζευτεί υλικό. Δεν θα μπορούσα σε καμία περίπτωση να στα πω όλα σε ένα post!

Κάτι τελευταίο: πόσο έκανε τα καθένα από τα υπόλοιπα αφού πλήρωσες για όλα 35 €; Σαν πολλά μου φαίνονται...

***Επίσης, θα δεις ότι υπάρχουν πολλοί στον χώρο που θα το παίξουν αυθεντίες και ψαγμένοι με την δικαιολογία ότι "ξέρουν καλύτερα". Μην πέσεις στην παγίδα να πιστεύεις ό,τι λένε χωρίς να το κρίνεις πρώτα εσύ ο ίδιος.
"There is nothing more deceptive than an obvious fact," he answered, laughing.
Άβαταρ μέλους
Apostolos
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
16
Has thanked: 1394 times
Been thanked: 653 times
Επικοινωνία:

Να ρωτήσω εγώ κάτι γενικό?

Ο καπνός της πίπας κατεβαίνει κάτω? Γιατί έχω ακούσει ότι τον γευόμαστε στο στόμα. Δηλαδή εγώ που έκοψα το τσιγάρο λόγω προβλήματος στο στομάχι θα μπορούσα να καπνίσω πίπα?
Νow Τhat Υou Αre Α Μan, Shave Like One.
or
Grow A Beard
(growing a beard doesn't mean you have to be ungroomed)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καπνός-Τσιγάρο-Ναργιλές”