NavalArchitect έγραψε:και (β) η δημιουργία καλής σαπουνάδας/αφρού με σωστό ποσοστό ενυδάτωσης αλλά και η παραμονή της για 1-2 λεπτά στο πρόσωπο προτού ξυριστώ (π.χ. όσο στροπάρω το ξυράφι στο λουρί)
Επι τη ευκαιρια να σε ρωτησω 2 πραγματα:
Οταν μετα πας να αρχισεις το ξυρισμα την "ξαναφρεσκαρεις" ή την αφηνεις ως ειχε;
Αυτο το 1-2' αναμονη το κανεις και πριν το 2ο ή 3ο περασμα με το ξυραφι ή μονο στο αρχικο;
Πρώτη ερώτηση: ναι, μερικές φορές, κι αφότου στροπάρω, ξαναπερνάω λίγω το πινέλο απ'το πρόσωπο - ο στόχος είναι να έχω σωστά ενυδατωμένη σαπουνάδα. Αν, για παράδειγμα, την δω να είναι λίγο στεγνωμένη, τότε ναι, ρίχνω μια-δυό σταγόνες νερό στο πινέλο και το περνάω για 10-15 δευτερόλεπτα.
Το κάνω αυτό γιατί το είδα στο βίντεο του Chimensch, και επειδή ξέρω πως αυτός την έχει ψάξει τη δουλειά.
Δεύτερη ερώτηση: όχι, το κάνω μόνο πριν το πρώτο πέρασμα. Μόλις τελειώσω το πρώτο πέρασμα, παλιά ακουμπούσα το ξυράφι (ή το DE) κάτω και έβρεχα με ζεστό νερό όλο το πρόσωπο. Τώρα κατευθείαν πιάνω το πινέλο και περνάω το δεύτερο χέρι σαπουνάδας στο πρόσωπο. Αυτό φυσικά στην περίπτωση που κάνω face lather (δηλαδή που φτιάχνω την σαπουνάδα κατευθείαν στο πρόσωπο).
Αν έκανα σαπουνάδα σε μπωλ, θα έπαιρνα το πινέλο, θα το βούταγα λιγάκι σε νερό (στο SWK scuttle που έχει κι ο slur ή αλλού), θα ανακάτευα λίγο να κάνω πάλι σαπουνάδα, και μετά κατευθείαν στο πρόσωπο για λίγο face lather και κατευθείαν το 2ο πέρασμα.
Τόσοι μήνες κι ακόμη δεν έχω πετύχει μια στάνταρντ και ασφαλή ρουτίνα στο να κάνω σωστή σαπουνάδα κάθε φορά. Αλλάζω σαπούνι και πινέλο σχεδόν σε κάθε ξύρισμα και αυτό δεν είναι καλό, δεν επιτρέπει να 'μάθω' καλά και γρήγορα τη συμπεριφορά και απόδοση ενός σαπουνιού.
Εγω για Pre-shave πλενω το προσωπο με ενα σαπουνι δικης μου παραγωγης. Οταν δεν εχει προηγηθει μπανιο. Μετα απλωνω τον αφρο με το σαπουνι που θα ξυριστω το αφηνω 1-2 λεπτα και ξεβγαζω. ( Παντα μου βγαίνει πολυς και επειδη δεν μου αρεσει να τον πεταω τον κανω pre ) Μετα ξανα απλωνω κανονικα αφρο και ξυριζομαι