Πως αποφασιζετε τι εξοπλισμο θα χρησιμοποιησετε στο επομενο ξυρισμα?

Άβαταρ μέλους
mgm
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
2
Has thanked: 6297 times
Been thanked: 4412 times

Το σαπούνι είναι είτε ότι καινούριο υπάρχει ή κάποιο που έχω καιρό να χρησιμοποιήσω. Πολλές φορές σε άσχετες στιγμές μεσα στη μέρα μου έρχεται η μυρωδιά ενός σαπουνιού ή σπλας και αυτό σίγουρα ετοιμάζει το σεταπ που θα ακολουθήσει. Η λεπίδα είναι κάτι πιο εύκολο γιατί είμαι στη διαδικασία δοκιμών. Έχω μια μεγάλη λίστα λεπίδων από τις οποίες επιλέγω μία και την δοκιμάζω με όλες της μηχανές μου και καταχωρώ το αποτέλεσμα σε ένα υπολογιστικό φύλλο με χρωματική διαβάθμιση και κάποιο σχόλιο που θα με βοηθάει να θυμηθώ τι έγινε. Θεωρητικά δεν αρκεί μόνο ένα ξύρισμα για να βγάλεις συμπέρασμα αλλά... τόσες λεπίδες τόσο λίγος χρόνος! :D
Τα σαπούνια μου είναι επί το πλείστον σετ οπότε το asl είναι έτοιμο. Πινέλο χρησιμοποιώ κυρίως το STF XL της Edwin Jagger και πότε πότε και κάποιο από τα άλλα για εναλλαγή.
How you do anything is how you do Everything.
Γιώργος
Άβαταρ μέλους
Drioannis
Νήπιο
Νήπιο
5
Has thanked: 41 times
Been thanked: 134 times

Spyros Delta έγραψε: 23 Ιουν 2024, 01:18 Σκεφτόμουν με τι θα ξυριστώ αύριο το πρωί και είπα να σας ρωτήσω πως επιλέγετε εσείς τον εξοπλισμό για το επόμενο ξύρισμα.

Εγώ έχω ένα excel - ημερολόγιο αγορών και ξυρισμάτων, όπου γράφω και όλο τον εξοπλισμό και τις εντυπώσεις μου από αυτόν.
Το ανοίγω και τα βλέπω όλα.

Πρώτα επιλέγω το ξυράφι και τη λεπίδα, μετά το σαπούνι και το άφτερ (και το balm ενίοτε), μετά το πινέλο ανάλογα το σαπούνι που επέλεξα (και το preshave ενίοτε) , και μετά τα αξεσουάρ που χρειάζομαι για τον εξοπλισμό (πχ βάσεις, κούπα μουλιάσματος κλπ)
Μετά βάζω τις επιλογές μου από το ράφι και τις πάω στο μπάνιο να με περιμένουν έτοιμες για χρήση το πρωί.

Παράγοντες για την επιλογή μου, είναι :
οι μέρες που έχω να ξυριστώ,
η κατάσταση του δέρματος,
ο καιρός,
τα αγαπημένα,
αν έχω αρκετό χρόνο ή βιάζομαι,
αν έχω αγοράσει κάτι που θέλω να δοκιμάσω,
αν έχω να χρησιμοποιήσω κάτι πολύ καιρό και το πεθύμησα.
Περίπου αυτές είναι οι προτεραιότητες και για εμένα στις επιλογές με τι θα ξυριστώ. Εγώ δεν έχω excel, πού χρόνος για τέτοια, αλλά το δέρμα μου, οι μέρες που έχω να ξυριστώ και η μύτη μου αποφασίζουν. Μερικές φορές έχω δει και κανένα βιντεάκι και μπορεί να αποκλίνω λίγο από αυτό που θέλω έτσι για να δω σε σχέση με τον συνξυριστή αν συμφωνώ. Γενικά από επιλογές...πολλές και μάλλον πάρα πολλές έχω και πάντα βρίσκω κάτι να προσθέσω. Θες μία νέα λεπίδα, νέο σαπούνι, νέο asl, asb κλπ. Πάρα πολλές επιλογές έχω συγκεντρώσει σε σαπούνια (όλο λέω φτάνουν και όλο κάτι προκύπτει) και όχι σε μηχανές, πινέλα κλπ. Πολλών ημερών γένια κλασσικά open comp (AresV2 ή R41) και τις υπόλοιπες Rockwell 6S.
Άβαταρ μέλους
Spyros Delta
Γυμνάσιο
Γυμνάσιο
1
Has thanked: 3763 times
Been thanked: 5631 times
Επικοινωνία:

Spyros Delta έγραψε: 23 Ιουν 2024, 01:18 Σκεφτομουν με τι θα ξυριστω αυριο το πρωι και ειπα να σας ρωτησω πως επιλεγετε εσεις τον εξοπλισμο για το επομενο ξυρισμα.

Εγω εχω ενα excel-ημερολογιο αγορων και ξυρισματων, οπου γραφω και ολο τον εξοπλισμο και τις εντυπωσεις μου απο αυτον.
Το ανοιγω και τα βλεπω ολα.

Πρωτα επιλεγω το ξυραφι και τη λεπιδα, μετα το σαπουνι και το αφτερ (και το balm ενιοτε), μετα το πινελο αναλογα το σαπουνι που επελεξα (και το preshave ενιοτε) , και μετα τα αξεσουαρ που χρειαζομαι για τον εξοπλισμο (πχ βασεις, κουπα μουλιασματος κλπ)
Μετα βγαζω τις επιλογες μου απο τα ραφια και τις παω στο μπανιο να με περιμενουν ετοιμες για χρηση το πρωι.

Παραγοντες για την επιλογη μου, ειναι :
οι μερες που εχω να ξυριστω,
η κατασταση του δερματος,
ο καιρος,
τα αγαπημενα,
αν εχω αρκετο χρονο ή βιαζομαι,
αν εχω αγορασει κατι που θελω να δοκιμασω,
αν εχω να χρησιμοποιησω κατι πολυ καιρο και το πεθυμησα.
Και φυσικα αυτα τα πραγματα αλλαζουν με τις εμπειριες.
Οι παραγοντες μενουν μεν ιδιοι, πλεον ομως δεν το κανω απο την προηγουμενη μερα, αλλα λιγο πριν ξυριστω.
Ημουν προφανως πολυ ανυπομονος.

Εχει αλλαξει επισης η σειρα. Πλεον επιλεγω πρωτα το αρωμα που θελω να εχει το ξυρισμα και αναλογα το σαπουνι Asl, asb edp κλπ
Βαση αυτου το πινελο και τα αξεσουαρ και στο τελος το ξυραφι και τη λεπιδα (που κατα 95% θα ειναι blackbird και personna lab blue).
Σημαντικο ρολο παιζουν και τα χρωματα πια,, ή το concept, εφοσον εχω περισσοτερες επιλογες και ειναι δυνατον να γινει.
Σιγουρα ομως δεν θα επιλεξω κατι εντελως αταιριαστο στο χρωμα. Με σωνουν επιλογες με μαυρο χρωμα (οπως και στο ντυσιμο :D ) και ασημί.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
Σπύρος Δέλτα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”