Zingari Man
- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15377 times
- Been thanked: 15647 times
- Επικοινωνία:
Προτείνω και το Watchman ως set, δροσίζει, ενυδατώνει και αφήνει ένα υδάτινο post shave....αξίζει μια δοκιμή... απόψεις..
- Constantin
- Γυμνάσιο
- 4
- Has thanked: 6881 times
- Been thanked: 8984 times
Όταν μύρισα πρώτη φορά το "The Watchman" από άβρεχτη αχρησιμοποίητη συσκευασία και όχι από κάποιο δείγμα..
στριφογυρνώντας το καπάκι και πλησιάζοντας το ανοικτό σαπούνι στο πρόσωπο..
ένιωσα ότι βρίσκομαι σε βαθιά σκοτεινά νερά στην θάλασσα.. βυθισμένος στην άβυσσο..
@babkoug η όποιος άλλος συνξηριστής είχε αρωματική εμπειρία μπορεί να δώσει info από τις εντυπώσεις του!
Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα για ποιόν ακριβώς λόγο διατίθεται ως ακριβότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα tallowed..
Να μοιραστώ και μια αρωματική πληροφορία για το "Navigator" ..
είναι η μοσχομυριστή.. πολύ ηπιότερη και θαλασσινή εκδοχή του Watchman..
Όμως δεν το έχω στην κατοχή μου ακόμα..
και το σημαντικότερο.. δεν το έχω βρέξει..
για να αναδυθεί.. η να βυθιστεί..
αυτό το οποίο έχει μελετηθεί και χρησιμοποιηθεί συστατικά..
αποδίδει αυτό το οποίο υπόσχεται & περιγράφει..
πιστά και σε μεγάλο βαθμό αρωματικά αληθινά..
Η βελούδινη βρεφική απαλότητα που μου δίνουν τα σαπούνια της zingari man μετά το καθάρισμα σε πρόσωπο και κεφάλι είναι πάντα παρών.

στριφογυρνώντας το καπάκι και πλησιάζοντας το ανοικτό σαπούνι στο πρόσωπο..
ένιωσα ότι βρίσκομαι σε βαθιά σκοτεινά νερά στην θάλασσα.. βυθισμένος στην άβυσσο..
@babkoug η όποιος άλλος συνξηριστής είχε αρωματική εμπειρία μπορεί να δώσει info από τις εντυπώσεις του!
Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα για ποιόν ακριβώς λόγο διατίθεται ως ακριβότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα tallowed..
Να μοιραστώ και μια αρωματική πληροφορία για το "Navigator" ..
είναι η μοσχομυριστή.. πολύ ηπιότερη και θαλασσινή εκδοχή του Watchman..
Όμως δεν το έχω στην κατοχή μου ακόμα..
και το σημαντικότερο.. δεν το έχω βρέξει..
για να αναδυθεί.. η να βυθιστεί..
αυτό το οποίο έχει μελετηθεί και χρησιμοποιηθεί συστατικά..
αποδίδει αυτό το οποίο υπόσχεται & περιγράφει..
πιστά και σε μεγάλο βαθμό αρωματικά αληθινά..
Η βελούδινη βρεφική απαλότητα που μου δίνουν τα σαπούνια της zingari man μετά το καθάρισμα σε πρόσωπο και κεφάλι είναι πάντα παρών.

𝕴𝖓 𝕾𝖎𝖒𝖕𝖘𝖔𝖓 𝖂𝖊 𝕿𝖗𝖚𝖘𝖙
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11658 times
- Been thanked: 15273 times
Το έχω γράψει και σε κάποιο ξύρισμα της ημέρας πως το Watchman ναι μεν έχει θαλασσινό άρωμα αλλά όχι όπως το έχει πιθανώς κάποιος στο μυαλό του. Δε μιλάμε δηλαδή για θαλασσινή αύρα στο γλυκό καλοκαιράκι. Μάλλον με τέτοια αίσθηση βγαίνεις από τη θάλασσα μετά από κάποιο ναυάγιο φτύνοντας αλμυρό νερό και φύκια ενώ είσαι γατζωμένος από κάποιο ξύλο που επιπλέει, ευχαριστώντας ή βλαστημώντας τον θεό για την τύχη ή ατυχία σου. Προσωπικά με εξιτάρει σαν άρωμα, ίσως και επειδή τα έχω σκάσει, αλλά με την καμία δεν είναι σέιφ επιλογή... Ούτε εγώ έχω καταλάβει @Constantin τον λόγο που είναι ακριβότερο, ίσως να έχουν συμπεριλάβει και το τάμα στην Τήνο. Πέρα από το ζήτημα του αρώματος, δεν είναι τόσο εύκολο στον αφρισμό όπως και πολλά αρτιζάνικα, έχει αρκετά καλές ιδιότητες με δυνατότερη το ποστ... Γνώμη μου ναούμ.
Μπάμπης
- Constantin
- Γυμνάσιο
- 4
- Has thanked: 6881 times
- Been thanked: 8984 times
babkoug έγραψε: ↑26 Σεπ 2023, 10:12 το Watchman ναι μεν έχει θαλασσινό άρωμα αλλά όχι όπως το έχει πιθανώς κάποιος στο μυαλό του.
Δε μιλάμε δηλαδή για θαλασσινή αύρα στο γλυκό καλοκαιράκι.
Μάλλον με τέτοια αίσθηση βγαίνεις από τη θάλασσα μετά από κάποιο ναυάγιο
φτύνοντας αλμυρό νερό και φύκια ενώ είσαι γατζωμένος από κάποιο ξύλο που επιπλέει..

Κύριοι ο Μπάμπης περιγράφει με εκπληκτική ευστοχία!! δαύτο!!
Λέει αλήθεια!! σοβαρολογώντας..
Κάποιες λέξεις γύρω μας τείνουν να γίνουν ταμπού με αυτά που βιώνουν συνάνθρωποι μας..
είτε από τη μανία της φύσης είτε από την δική μας παρέμβαση στους νόμους της!
Ένιωσα ότι πνιγόμουν..
απλά μυρίζοντας το.
Ευχαριστούμε @babkoug
𝕴𝖓 𝕾𝖎𝖒𝖕𝖘𝖔𝖓 𝖂𝖊 𝕿𝖗𝖚𝖘𝖙
- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15377 times
- Been thanked: 15647 times
- Επικοινωνία:
Συμφωνώ με τους προλαλήσαντες...το watchman, αναδίδει ένα έντονο υδάτινο άρωμα, θαλασσινό με νότες από φύκια και πέλαγος, όσοι έχουν την εμπειρία από παραμονή σε ιστιοπλοϊκό ίσως να μπαίνουν στο νόημα, σε αντίθεση με το tempest από wholly kaw και το sbandavapori από Joserra τα οποία αφήνουν μια πιο γλυκιά καθ γήινη αρωματική αίσθηση... απόψεις...
- Χάρης
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 137 times
2ο ξυρισμα με the traditionalist και πλεον μπορω να πω οτι προκειται για ενα πολυ δυνατο σαπουνι δυσκολα θα ξεχωρισει καποιος αν ειναι tallow η vegan,το σανδαλοξυλο δεν μου ερχοταν τοσο οσο το musk αλλα οκ,αφρισμος αριστος και πλουσιος κρεμωδης και γυαλιστερος οπως ακριβως μ αρεσει το ζηταγε το νερακι του οποτε μην το φοβηθειτε,η γλυστρα υποδειγματικη που θα την ζηλευαν οι συμμετεχοντες του holiday on ice το ποστ παρα πολυ καλο(γλυτωνω και τους περιεργους με λιστες συστατικων) αν ειχε φωνη η rocca μου πιστευω θα με ευχαριστουσε,ειναι ενα κλικ πανω απο sego(για μενα) ομως και λιγο πιο ακριβο απο sego, αν αξιζει; για μενα ενα μεγαλο ναι
Tallowας απο κουνια
- NYC1920
- Λύκειο
- 6
- Has thanked: 11742 times
- Been thanked: 9447 times
Ποιους περίεργους γλιτώνεις λές ;
Έτσι νομίζεις φίλτατε !
Ingredients: Stearic acid, Glycerin, Aqua (Water), Cocos Nucifera (Milk) fruit extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Potassium Hydroxide, Ricinus Communis (Castor) Seed oil, Parfum (fragrance), Garcinia Indica (Kokum) seed butter, Cocos Nucifera (Coconut) oil, Hydrogenated (Palm) Flakes Kernel oil, Elaeis Guineensis (Palm) oil, Raphanus Sativus (Radish) Seed oil, Sodium lactate, Shea Butter (and) Glyceryl Rosinate (and) Olive oil unsaponifiables, Sodium hydroxide, Simmondsia Chinensis (Jojoba)oil, Avena Sativa (Oat) Kernel oil, Benzyl Alcohol.
Άριστα συστατικά ,προσεκτικά διαλεγμένα .
Δίχως σιλικόνες,πολυουρεθάνες,ακρυλικά
και ορυκτέλαια .Αυτό μάλιστα!
Το καλό post shave ( σύμφωνα με Χάρη ) δικαιολογείται απόλυτα από πλήθος ,συμβατών με το ανθρώπινο δέρμα , φυτικών ελαίων και εκχυλισμάτων με εξακριβωμένη
καλλυντική ,αντιγηραντική αλλά και θεραπευτική δράση, η οποία προσφέρει εις βάθος ενυδάτωση ,περιποίηση αλλά και ανάπλαση του δέρματος .
Και το σημαντικότερο : η όποια ευχάριστη μεταξυριστική αίσθηση φροντίδας είναι αληθής και ουχί επίπλαστη .
Τα τελευταία είναι απρόβλεπτα και τυχόν μη συμβατοί
συνδυασμοί τους ενδέχεται να προξενήσουν από απλή
αλλεργική αντίδραση έως και βαρύτατες μορφές δερματίτιδας.
Ακόμα και η βενζυλική αλκοόλη, που χρησιμοποιείται
ως συντηρητικό ,είναι καλώς ανεκτή .
Το γεγονός πως περιέχει συντηρητικό εξασφαλίζει και
την τυχόν μακρά αποθήκευση του προϊόντος ,ακόμη και
μετά από το άνοιγμα της συσκευασίας του και την χρήση του.Επίσης αποτρέπει το σχηματισμό μυκήτων ή αποικισμού του προϊόντος από πιθανόν ανεπιθύμητα
βακτήρια .
Σοφή επιλογή συστατικών από τη δημιουργό του σάπωνα,
που προϊδεάζει για την υψηλή τεχνογνωσία που κατέχει
στο αντικείμενο .
Η ανυπαρξία αντιοξειδωτικών παραγόντων δεν είναι ανησυχητική ,
καθώς ελλείψει ζωικού λίπους κρίνεται ως μη απαραίτητη.
Χρειάζεται σημαντικά μεγαλύτερος χρόνος για να οξειδωθούν ( ταγγίσουν) τα έλαια και λίπη φυτικής προελεύσεως.Μέχρι τότε-θεωρητικά τουλάχιστον -το σαπούνι θα έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως.
Έτσι νομίζεις φίλτατε !
Ingredients: Stearic acid, Glycerin, Aqua (Water), Cocos Nucifera (Milk) fruit extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Potassium Hydroxide, Ricinus Communis (Castor) Seed oil, Parfum (fragrance), Garcinia Indica (Kokum) seed butter, Cocos Nucifera (Coconut) oil, Hydrogenated (Palm) Flakes Kernel oil, Elaeis Guineensis (Palm) oil, Raphanus Sativus (Radish) Seed oil, Sodium lactate, Shea Butter (and) Glyceryl Rosinate (and) Olive oil unsaponifiables, Sodium hydroxide, Simmondsia Chinensis (Jojoba)oil, Avena Sativa (Oat) Kernel oil, Benzyl Alcohol.
Άριστα συστατικά ,προσεκτικά διαλεγμένα .
Δίχως σιλικόνες,πολυουρεθάνες,ακρυλικά
και ορυκτέλαια .Αυτό μάλιστα!
Το καλό post shave ( σύμφωνα με Χάρη ) δικαιολογείται απόλυτα από πλήθος ,συμβατών με το ανθρώπινο δέρμα , φυτικών ελαίων και εκχυλισμάτων με εξακριβωμένη
καλλυντική ,αντιγηραντική αλλά και θεραπευτική δράση, η οποία προσφέρει εις βάθος ενυδάτωση ,περιποίηση αλλά και ανάπλαση του δέρματος .
Και το σημαντικότερο : η όποια ευχάριστη μεταξυριστική αίσθηση φροντίδας είναι αληθής και ουχί επίπλαστη .
Το εν λόγω σαπούνι περιέχει άρωμα και όχι αιθέρια έλαια .Προσωπικά η γνώμη μου είναι πως καλύτερα άρωμα έναντι των αιθέριων ελαίων.Ο "περίεργος με τις λίστες συστατικών" εργάζεται ,πονεί και κοπιάζει για να γνωρίζει ο ίδιος ,αλλά και έτεροι συνξυριστές τι αξίζει και "είναι καλό" και να προστατέψει τον εαυτό του ,αλλά και έτερους συνξυριστές από πάσης φύσεως "κακοτοπιές" και "περιπέτειες".
Αρεστοί φυσικά δεν είμαστε σε όλους και έχουμε μάθει από λιθοβολισμούς,ως πρωτομάρτυρες άλλωστε.
Τα τελευταία είναι απρόβλεπτα και τυχόν μη συμβατοί
συνδυασμοί τους ενδέχεται να προξενήσουν από απλή
αλλεργική αντίδραση έως και βαρύτατες μορφές δερματίτιδας.
Ακόμα και η βενζυλική αλκοόλη, που χρησιμοποιείται
ως συντηρητικό ,είναι καλώς ανεκτή .
Το γεγονός πως περιέχει συντηρητικό εξασφαλίζει και
την τυχόν μακρά αποθήκευση του προϊόντος ,ακόμη και
μετά από το άνοιγμα της συσκευασίας του και την χρήση του.Επίσης αποτρέπει το σχηματισμό μυκήτων ή αποικισμού του προϊόντος από πιθανόν ανεπιθύμητα
βακτήρια .
Σοφή επιλογή συστατικών από τη δημιουργό του σάπωνα,
που προϊδεάζει για την υψηλή τεχνογνωσία που κατέχει
στο αντικείμενο .
Η ανυπαρξία αντιοξειδωτικών παραγόντων δεν είναι ανησυχητική ,
καθώς ελλείψει ζωικού λίπους κρίνεται ως μη απαραίτητη.
Χρειάζεται σημαντικά μεγαλύτερος χρόνος για να οξειδωθούν ( ταγγίσουν) τα έλαια και λίπη φυτικής προελεύσεως.Μέχρι τότε-θεωρητικά τουλάχιστον -το σαπούνι θα έχει χρησιμοποιηθεί πλήρως.
- Χάρης
- Νήπιο
- 2
- Has thanked: 89 times
- Been thanked: 137 times
Η αυτογνωσία είναι ένα βήμα προς την αυτοβελτίωση!!!!
Προστέθηκε μετά από 16 λεπτά 35 δευτερόλεπτα:
Κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι η ποσοτητα που χρησιμοποιησα ηταν σχετικα μικρη λιγο μεγαλυτερη απο ενα στραγαλι και το μπωλ ενω αρχικα φανηκε να κανει την γνωστη γιαουρτιλα με το νερο που εβαζα σιγα σιγα εγινε μια εκρηξη γυαλιστερης κρεμας
Προστέθηκε μετά από 16 λεπτά 35 δευτερόλεπτα:
Κατι που ξεχασα να αναφερω ειναι οτι η ποσοτητα που χρησιμοποιησα ηταν σχετικα μικρη λιγο μεγαλυτερη απο ενα στραγαλι και το μπωλ ενω αρχικα φανηκε να κανει την γνωστη γιαουρτιλα με το νερο που εβαζα σιγα σιγα εγινε μια εκρηξη γυαλιστερης κρεμας
Tallowας απο κουνια