Απορία ως προς την δημιουργία αφρού

hiddenite
Νήπιο
Νήπιο
3
Has thanked: 21 times
Been thanked: 109 times

Βλέπω ότι η μέθοδος του Τάσου παραπάνω είναι αρκετά διαδομένη.
Το σαπούνι όμως αφού πρώτα του ρίξουμε το νερό μεσα και το αφαιρέσουμε αργότερα δεν θα χάσει τις ιδιαιτερότητές του με τον καιρό; Έχω διαβάσει ότι το γυρνάμε ανάποδα στο τέλος αλλά και 10 σταγόνες να ρίξουμε που λέει ο λόγος πάλι νομίζω ότι θα "χαλάσει" όσο να ναι.
Νομίζω ότι η τεχνική με την αφαίρεση ελάχιστης ποσότητας με κάποιο κουταλάκι θα με κερδίσει.
mbakurin

Όπως έχω ξαναγράψει, θεωρώ ευθαρσώς κολοκύθια τη μέθοδο του μπλούμινγκ, πολύ απλά γιατί ακόμα και τα πιο δύσκολα σαπούνια κάνουν καλό αφρό με το σωστό πινέλο, out of the box. Αν δυσκολεύεσαι με τον αφρό, το πρόβλημά σου είναι 80% πινέλο και 20% τεχνική αφρισμού στο πρόσωπο (ή σε μπωλ, αδιάφορο). Δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση, παίρνεις αυτό το πινέλο από Ελλάδα, αν βιάζεσαι, ή από εδώ αν προτίθεσαι να περιμένεις κάνα μήνα για να γλιτώσεις 8-11 ευρώ.

Με αυτό το θύσανο πετυχαίνω πάντα καλό αφρό με όλα τα σαπούνια που έχω δοκιμάσει (άνω των 30) χωρίς να κάνω blooming, το σταυρό μου, ή οποιαδήποτε άλλη διαδικασία πέρα από το να τρίψω βρεγμένο πινέλο στο στεγνό σαπούνι. Δεν είμαι και 20 χρόνια στο χόμπυ, κλείνω 1 σε ένα δίμηνο. Αν εγώ το κάνω, μπορεί ο οποιοσδήποτε. :)
hiddenite
Νήπιο
Νήπιο
3

Όλα καλά μέχρι εδώ φίλε μου. Αφού λοιπόν τελειώσεις το ξύρισμα σου, μέσα στο μπολ του σαπουνιού μένει όσο να ναι μικροποσότητα αφρού. Με αυτή τι κάνεις; Την μαζεύεις με ένα χαρτί ή την αφήνεις έτσι όπως είναι μέχρι το επόμενο ξύρισμα;
mbakurin

Δεν κάνω πλέον ποτέ bowl lathering. Όταν έκανα, ξέπλενα καλά το όποιο υπόλειμμα μετά από κάθε ξύρισμα και έπλενα το μπωλ στο πλυντήριο πιάτων κάθε 3-4 ξυρίσματα.
hiddenite
Νήπιο
Νήπιο
3

Εννοώ στο μπολ - συσκευασία - βαζακι, δεν ξέρω που το έχεις το σαπούνι, που φτιάχνεις επί τόπου τον αφρό όχι σε άλλο άδειο μπολ ξυρίσματος.
Kostas Mylo
Νήπιο
Νήπιο
3
Has thanked: 4 times
Been thanked: 72 times

hiddenite έγραψε: 30 Ιαν 2022, 18:50 Όλα καλά μέχρι εδώ φίλε μου. Αφού λοιπόν τελειώσεις το ξύρισμα σου, μέσα στο μπολ του σαπουνιού μένει όσο να ναι μικροποσότητα αφρού. Με αυτή τι κάνεις; Την μαζεύεις με ένα χαρτί ή την αφήνεις έτσι όπως είναι μέχρι το επόμενο ξύρισμα;
Αυτην την απορια την ειχα και εγω παντα. Εγω αυτο που κανω, οταν χρησιμοποιω σκληρο σαπουνι και φορτωνω το πινελο κατευθειαν απ το μπωλ του σαπουνιου, μετα ξεπλενω με νερο με πολυ χαμηλη πιεση τον αφρο πανω απ το σαπουνι στο μπωλ. Δεν ξερω αν ειναι σωστο ή οχι, παντως αυτο κανω.
Άβαταρ μέλους
foxtrot
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 31170 times
Been thanked: 32663 times

Σωστό είναι, αν και δεν υπάρχουν στην περίπτωση αυτή σωστά ή λάθη. Ότι βολεύει τον καθένα.
Ας μην ξεχνάμε ότι ένα σαπούνι είναι αναλώσιμο είδος και δεν πρόκειται να κρατήσει αιώνια.
Με εξαίρεση τα triple milled. Ο αδελφός μου χρησιμοποεί ακόμη ένα Cade της L’Occitane που του έδωσα κάποια στιγμή., αγορασμένο το 2004.
Γιάννης
hiddenite
Νήπιο
Νήπιο
3

Συμφωνώ αλλά αν υπάρχει η δυνατότητα γιατί να μην το προσέξουμε έτσι ώστε η ποιότητα, οι ιδιότητες,η μυρωδιά και οτι άλλο γίνεται να διατηρηθούν λίγο περισσότερο..
Άβαταρ μέλους
Apostolos K
Λύκειο
Λύκειο
4
Has thanked: 10452 times
Been thanked: 8877 times

Αν το θες αυτο που ειναι λογικο τοτε κανε αφρο σε ξεχωριστο μπολ. Εγω ημουν οπαδος του face lathering αλλα εξαιτιας της αγορας ενος εξαιρετικου μπολ αλλαξα συνηθειες και διαπιστωσα οτι τελικα στο μπολ κανεις καλυτερη μαρεγκα.
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30304 times
Been thanked: 41496 times

Φυσικά και κάνεις καλύτερο lather στο μπολ. Άλλο θέμα τι προτιμά ο καθένας.

Όσο περισσότερο το σβουρίξεις τόσο πιο σφιχτό και απολαυστικό γίνεται. Και μην ξεχνάτε οι πιο νέοι στο άθλημα, το παραδοσιακό ξύρισμα είναι τελετή και ψυχοθεραπεία, θέλει χρόνο.

Όποιος βιάζεται, κρεμούλα, λίγο άπλωμα στο πρόσωπο και τέλειωσε σε 5-6 λεπτά.
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ερωτήσεις αρχαρίων”