Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με το SOC 2band.
Το πρόβλημα λύθηκε, απο όταν άρχισα να μουλιαζω μόνο τις άκρες του θύσανου, και όχι ολόκληρο όπως παλαιότερα.
Yaqi 26mm Moka Express Two Band Problem
- Γιώργος Λ
- Γυμνάσιο
- 9
- Has thanked: 10306 times
- Been thanked: 10087 times
- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15377 times
- Been thanked: 15647 times
- Επικοινωνία:
Θεωρώ ότι μπορείς να πειραματιστείς με : α) λιγότερο μούλιασμα του πινέλου, β) περισσότερο φόρτωμα από το σαπούνι και γ) κινήσεις "βαψίματος" με το πινέλο. Λογικά, το πινέλο δεν έχει κάποιο "κατασκευαστικό"πρόβλημα..
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11698 times
- Been thanked: 15319 times
Με Ταμπάκ κ Λα Τόχα μια χαρά δεν είναι; Είχα παρόμοιο θέμα με άλλο πινέλο σε ένα Προρασο πράσινο που είχα να χρησιμοποιήσω καιρό. Δεν φόρτωνε με τίποτα κ εννοείται ούτε αφρό έκανε. Αλλά λες πως σου κάνει το ίδιο με το Ρειζοροκ που είναι φρέσκο.
Μπάμπης
- mitsos
- Λύκειο
- 9
- Has thanked: 4009 times
- Been thanked: 6277 times
Εμένα είναι από τα καλύτερα που έχω. Εξαιρετικό σε όλα του. Μία πιθανή αιτία για το πρόβλημα που περιγράφεται είναι η πιθανή ύπαρξη ουσίας πχ σε pre shave η οποία "κοβει" τον αφρό μην αφήνοντάς τον να φουσκώσει και να αυξήσει όγκο. Αυτό το έχω δειθ σε άλλο πινέλο όταν στην όλη διαδικασία πρόσθεσα και λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου. Ενώ με άλλα λάδια δεν υπήρχε πρόβλημα στην αφροποίηση. Επίσης μετά από ένα pre που έβαλα παλιά (εδώ και πολύ καιρό δεν χρησιμοποιώ) και το οποίο ούτε που θυμάμαι τι ήταν. Γενικά ίσως κάποια ουσία που πιθανόν να υπάρχει στο δέρμα από κάποιο πχ άρωμα κλπ. Σπάνια περίπτωση αλλά υπαρκτή σαν πιθανότητα, Δεν νομίζω πάντως ότι με νορμάλ συνθήκες ζωϊκές τρίχες μπορούν να συμπεριφερθούν έτσι.
"Aut viam inveniam aut faciam "
- AlexFocus
- Γυμνάσιο
- 14
- Has thanked: 14069 times
- Been thanked: 8969 times
Δεν μπορω να πω οτι ειμαι ειδικος αλλα ειχα διαβασει στο forum μας οτι το καθαρισμα πινελου με σαμπουαν (π.χ. Johnson baby shampoo) δεν ενδεικνυται γιατι φτιαχνει γυρω απο τις φυσικες τριχες μια λπαροτητα που δεν τη θελουμε γιατι δυσκολευει τον αφρισμο.
Ford Focus MkII f/l 2008
- john1970
- Δημοτικό
- 5
- Has thanked: 1034 times
- Been thanked: 4020 times
Pre shave το μονο που χρησιμοποιω ειναι το Παπουτσανης γλυκερινης,και οχι παντα. Τα πινελα τα πλενω ολα με τον ιδιο τροπο,και δεν εχω προβλημα εκτος απο αυτο.
Το εχω πλυνει με διαφορα σαμπουαν μαλλιων,και σαπουνια σωματος,μεχρι και φαρμακευτικο σαμπουαν Ampitasol. Kατι το κραταει να δουλεψει σωστα σε ολα τα σαπουνια. Παρατηρησα οτι μετα απο καθε στεγνωμα οι τριχες κολλανε μεταξυ τους και γινεται στις ακρες πολυ σκληρο. Μολις περασω το χερι οπως ειναι στεγνο πανω απο τον θυσανο ξεκολλανε και μαλακωνει.
Το εχω πλυνει με διαφορα σαμπουαν μαλλιων,και σαπουνια σωματος,μεχρι και φαρμακευτικο σαμπουαν Ampitasol. Kατι το κραταει να δουλεψει σωστα σε ολα τα σαπουνια. Παρατηρησα οτι μετα απο καθε στεγνωμα οι τριχες κολλανε μεταξυ τους και γινεται στις ακρες πολυ σκληρο. Μολις περασω το χερι οπως ειναι στεγνο πανω απο τον θυσανο ξεκολλανε και μαλακωνει.
Τα μόνα που έχεις στη ζωή σου είναι η τιμή σου και ο αυτοσεβασμός σου! Αν τα χάσεις, αν τα πετάξεις από πάνω σου ή τα ξεπουλήσεις, τότε δεν έχεις τίποτα πια…
- gchalk
- Νήπιο
- 5
- Has thanked: 959 times
- Been thanked: 1380 times
Πάντως και σε εμένα το πινέλο αυτό έχει τα θέματά του στο φόρτωμα από σκληρά κυρίως σαπούνια, επίσης κάποιες από τις εικόνες που είδα αλλά και το γεγονός ότι μετά το στέγνωμα κολλάνε οι τρίχες είναι κάτι το οποίο το κάνει και το δικό μου συστηματικά. Άρα κάτι παίζει με την επεξεργασία της τρίχας γιατί εγώ πχ δεν έχω χρησιμοποιήσει preshave ποτέ με αυτό το πινέλο. Γενικά πάντως το χρησιμοποιώ μόνο με κρέμες ή πολύ μαλακά σαπούνια για όλους αυτούς τους λόγους.
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11698 times
- Been thanked: 15319 times
Ποτέ δε χρησιμοποιώ σαμπουάν ή μαλακτικές γτ βαριέμαι να διαβάζω συστατικά. Το ότι κάποια ουσία, όπως οι σιλικόνη ας πούμε, προστατεύει την τρίχα, δεν σημαίνει καθόλου πως βοηθάει την τρίχα του πινέλου για τη δουλειά που το θέλουμε. Αυτό φαίνεται σαν να έχει αδιαβροχοποιηθεί κ για αυτό δεν κολλάνε οι τρίχες μεταξύ τους ενώ είναι βρεγμένο. Δοκίμασε να το πλύνεις με φέρι για τα πιάτα, που διαλύει τα λίπη στη στιγμή, όπως έλεγε η διαφήμιση. Δυο τρεις σταγόνες φέρι σε μια κούπα κ συνέχεια σβούρισμα για κάνα πεντάλεπτο με βρεγμένο κ στειμμένο πινέλο. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέτεις κ λίγο νερό, αλλά όχι να αραιώσει πολύ η σαπουνάδα. Μετά καλό ξέβγαλμα. Ίσως να χρειαστεί επανάληψη. Που θα πάει πιστεύω πως θα στρώσει...
Μπάμπης
- Bill the butcher
- Γυμνάσιο
- 5
- Has thanked: 7683 times
- Been thanked: 8234 times
Μόλις μας αποκάλυψες το στοιχείο που λύνει τον γρίφο σχετικά με το πινέλο Γιάννη.
Αυτό που περιέγραψες παραπάνω, έχει να κάνει με την παρατεταμένη επεξεργασία του θυσανου στο τελείωμα του(μύτες)
Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται όταν είναι στεγνό το πινέλο. Στην ουσία ο θυσανος έχει καεί. Ενδεχομένως να είναι μια παρτίδα που παρέμεινε περισσότερη ώρα στο διαλυτικό υγρό.
Είναι λεπτά τα όρια σε αυτή την την διαδικασία.
Κάνε έναν κόπο σε παρακαλώ και την επόμενη φορά που θα φορτώσεις , μπες με στεγνό καλά τιναγμενο πινέλο . Πίεσε λίγο παραπάνω τον θυσανο στο μπολ, ώστε να περάσει σαπούνι μέσα στον θυσανο.
Αν δεν δουλέψει στο face lathering, δοκίμασε να το χτυπήσεις σε μπολ.
Ξεκινα το φόρτωμα με απαλό splay στο μπολ σου και πίεσε προοδευτικά. Πρίν ξεκινήσεις το latherαρισμα βεβαιώσου ότι έχεις φορτώσει αρκετά.
Οι θυσανοι με τέτοιες μύτες τείνουν να συγκρατούν στο τελείωμα τους περισσότερο νερό απ' όσο νομίζουμε.
Μόλις πέσει νερό στην εξίσωση , προκαλεί αυτήν την συνοχή στις λεπτές άκρες και σχηματίζουν κομμάτια (σύνολα από τρίχες).
Στην ουσία το περισσο νερό και η αδυναμία την τριχών να διαχωριστούν μεταξύ τους , "σπάει" το σαπούνι εκ προοιμίου.
Καλή τύχη

- Algebar
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 17543 times
- Been thanked: 19423 times
Έκανα μία δοκιμή σήμερα και φόρτωσα MWF από το μπωλ με μία μέτρια ποσότητα σαπουνιού και το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς όπως στις φωτό του Γιάννη, αδύναμος ΄και υδαρής αφρός. Στη συνέχεια φόρτωσα μπαμπάτσικα όπως κάνω συνήθως και ο αφρός έγινε ΑΑΑ. Το συμπέρασμά μου είναι ότι το πινέλο λόγω μεγάλου μεγέθους θέλει μπόλικο σαπούνι αλλιώς δεν αποδίδει. Στη φωτό το αποτέλεσμα μετά από face lather (πίεσα λίγο τη βάση του θύσανου για να φανεί λίγο περισσότερο ο αφρός).

Γιάννης