Τι έφταιξε και αφήσαμε το Π.Ξ.;

mbakurin

Πάνω στο σχόλιο του ανωτέρω για τις κρέμες:

Εμένα μου έχει κάνει εντύπωση και η ευκολία-ανωτερότητα της κρέμας και του στικ σαπουνιού έναντι των γκαζοαφρών, δηλαδή οκ, πες είσαι λίγο τεμπέλης, λίγο δε σου αρέσει η φετιχοποίηση του παρελθόντος, δεν την παλεύεις με μπολάκια και νεράκια-κουταλάκια και σαπουνάκια και ξεπλύματα, το σαπούνι δεν είναι για σένα. Αλλά στικ σαπούνι και ειδικά κρέμα ξυρίσματος, είναι το τέλειο value. Αποφεύγονται προωθητικά αέρια, κάποια έξτρα χημικά στο ίδιο το προϊόν, οικολογικοποιείται το ξύρισμα, χωρίς να αυξηθεί καθόλου ο κόπος και ο χρόνος (ίσως λίγα δευτερόλεπτα; ). Με αυτό έχω πραγματικά απορήσει, ήταν τόσο σημαντικά αυτα τα δευτερόλεπτα κάποτε ώστε να παρατηθούν ΑΚΟΜΑ και οι κρέμες; :D
spyros210
Νήπιο
Νήπιο
12
Has thanked: 65 times
Been thanked: 366 times

Πιστεύω κι όλας όταν αρχίσαμε να φτάνουμε στην ηλικία που έπρεπε πια να αρχίζουμε να ξυριζομαστε ,πέρα απ' τις εκάστοτε μοδες ,θέλαμε να δούμε αν μας ταιριάζουν και τα μούσια-γενια.εγω προσωπικά τα έβλεπα με τρόμο για το δέρμα που είχε περάσει ακμή τα πολυλεπιδα και τους αφρούς -τζελ.Οποτε ψαχτηκα ,βρήκα και το forum τότε και άρχισα δειλά δειλά.Αλλα λόγω ότι δεν υπήρχε η αγορά και το ενδιαφέρον που υπάρχει τώρα άφησα γένια . Βέβαια ,στο μεσοδιάστημα του στρατού στάθηκα βράχος με Gillette blue 2 με prosar ,la toja stick , Palmolive ,ένα πινελακι της πλάκας και avene balm(κάποια εξ αυτών τα χάρισα σε καινούργια σειρά μπας και τον γλιτώσω απ' τις χημειες)
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
10
Has thanked: 7475 times
Been thanked: 10251 times

Να πω κι εγω my 2 cents. Στην Ελλαδα των 70ς υπήρχε έντονη η νοοτροπία: το ξένο/μοντέρνο είναι το καλύτερο και πρέπει να "εκσυγχρονιστούμε ως πτωχή πλην όμως τιμία Ελλάς". Ακόμα και σημερα υπάρχει αυτή η νοοτροπία, σε μικρότερο βαθμό θέλω να πιστεύω. Τα αίτια γι αυτό είναι ιστορικά κοινωνικά και πολιτικά και πανε αιώνες πίσω, το αποτελεσμα όμως οσον αφορά στο ξύρισμα ήταν να επικρατήσουν οι έτοιμοι αφροί και τα μονολέπιδα BiC που, τι ειρωνία, παράγονταν στην Ελλάδα! Ακολουθήσαμε δηλαδή ένα "Ευρωπαϊκό πρότυπο" made in Greece! :roll: :doh: Βέβαια το τι βρίσκεις στα σουπερ μαρκετ αλλά και τα μικρότερα μαγαζιά παίζει καθοριστικό ρόλο, το μάρκετιγκ δηλαδή.

Τον πατέρα μου δεν τον θυμαμαι με DE παρά μόνο με Gillette GII και Contour και έτοιμους αφρους κι εγώ ξεκίνησα με ηλεκτρική :character-kenny: και μετα πηγα σε απλό BiC > Shick Tracer για να ψιλοκαταλήξω στα BiC Metal στα φοιτητικά χρόνια και στο στρατό και κάπου εκεί ήρθε η Sensor οπότε φτου κι απ την αρχή Sensor> Mach3> Fusion μεχρις ότου ψαχτώ online και ανακαλύψω το Badger & Blade και το Mens Ony gr αρχικά και μετα τα υπόλοιπα φόρα και βίντεο για το Π.Ξ. Πάντως ακόμα και την εποχη τωn πλαστικών ψαχνόμουν, άλλαζα μηχανές ζελ aftershave κλπ άρα υπήρχε από τότε το μικρόβιο! Είμαι καλά Γιατρέ μου?
any shave you can walk away from, is a good shave!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα”