Alexander Simpson Trafalgar T3
- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15368 times
- Been thanked: 15629 times
- Επικοινωνία:
@Γιώργος Λ ...έχω το Τ3, αρκετό διάστημα / 5 μήνες, είμαι ικανοποιημένος. Προσπαθώ να το μουλιάζω, πριν το ξύρισμα, γιατί μου φαίνεται ότι έχει καλύτερη απόδοση. Επίσης, έχω παρατηρήσει οτι σε κινήσεις βαψίματος, έχει καλύτερη συμπεριφορά. Ίσως θέλει τον χρόνο του.
- Γιώργος Λ
- Γυμνάσιο
- 8
- Has thanked: 10306 times
- Been thanked: 10087 times
Ελπίζω με τον καιρό να στρώσει φίλε @gkarave .
Πάντως, εγώ αναφέρομαι στο T2.
Πάντως, εγώ αναφέρομαι στο T2.
- Konstantinos1973
- Νήπιο
- 4
- Has thanked: 510 times
- Been thanked: 246 times
Είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου πινέλου και το βασικό μου παράπονο είναι η μικρή - για τα γούστα μου - λαβή του.
- Giwrgis
- Δημοτικό
- 6
- Has thanked: 2412 times
- Been thanked: 2662 times
Πρώτη χρήση σήμερα του Τ3. Είναι στα περισσότερα σημεία ίδιο σε αίσθηση με τον SilkSmoke του Καναδού. Ίδιο backbone, ίδιο splay, ίδια αίσθηση στις άκρες του και ίδια συμπεριφορά στο φόρτωμα. Η πρώτη διαφορά που εντόπισα είναι η πυκνότητα που είναι περισσότερη στο Trafalgar το οποίο, όπως είναι λογικό, κρατάει περισσότερο νερό - κατ'επέκταση αυτού όμως 'κλέβει΄αρκετά πιο πολύ αφρό. Η δεύτερη διαφορά είναι η πιο απαλή αίσθηση που έχει σε κίνηση 'βαψίματος'. Προσωπικά θα το σέταρα ~2mm πιο ψηλά στην λαβή του και αντίστοιχα θα αφαιρούσα το ίδιο απο το πλάτος της. 

Embrace the steel..
- gkarave
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 15368 times
- Been thanked: 15629 times
- Επικοινωνία:
@Giwrgis ... τσέκαρέ το και στο face lathering... το βρίσκω υπέροχο... στις κινήσεις "λεπτομέρειας" κάτω από τη μυτρκαι στο σαγόνι, είναι εξίσου καλό !!! Προσωπικά, καθε φορά πριν το ξύρισμα το "μουλιάζω".. νομίζω βοηθάει...
- Giwrgis
- Δημοτικό
- 6
Γιώργο μου κατα 90% στα ξυρίσματά μου εφαρμόζω face lathering, όπως έκανα και στο συγκεκριμένο. Για να ακριβολογώ, επειδή δεν το ανέφερα, ο SilkSmoke μου αρέσει πολύ οπότε αντίστοιχα μου άρεσε και το Τ3. Η άμεση σύγκριση ήταν αισθητή απο τα πρώτα περάσματα του πινέλου στο πρόσωπο στο οποίο ξύπνησε την μνήμη συμπεριφοράς του αναφερόμενου θύσανου. Άρα, συνοψίζοντας πρόκειται για ένα πολύ καλό πινέλο το οποίο - προσωπικά - θεωρώ θα απέδιδε ακόμα καλύτερα με τις διορθώσεις που γράφω στο τέλος, συγκρινόμενο με το σετάρισμα που έχω κάνει εγώ 

Embrace the steel..
- babkoug
- Εξειδίκευση
- 9
- Has thanked: 11390 times
- Been thanked: 15030 times
Παρότι δεν προτείνεται, νομίζω πως δεν είναι παράλογο το μούλιασμα ενός συνθετικού πινέλου κατά περίπτωση. Μπορεί οι συνθετικές τρίχες να μην απορροφούν νερό, όμως αυτό όχι μόνο εγκλωβίζεται στον θύσανο, αλλά κ απελευθερώνεται ανάλογα, με βάση τα χαρακτηριστικά της δομής του, όπως πυκνότητα, πάχος τριχών, ποσο σφιχτός ειναι κλπ. Σχεδόν όλα τα μουλιάζω και δουλεύουν καλύτερα. Εξαίρεση Το Yaqi Mokka Synthetic που αν τον μουλιάσω ξερνάει συνέχεια νερό. Οπότε φαντάζομαι πώς και για αυτό ισχύει το παραπάνω σκεπτικό μου.
Μπάμπης
- Giwrgis
- Δημοτικό
- 6
Κανονικά θα σου έλεγα οτι το μούλιασμα του συνθετικού δεν προσφέρει τίποτα αλλά μετά το μούλιασμα (περίπου 3 ώρες) σε νερό με μαλακτικό μαλλιών και βλέπωντας τις ίνες να έχουν γίνει βελούδο άλλαξα γνώμη! 

Embrace the steel..
- andreop
- Λύκειο
- 4
- Has thanked: 14570 times
- Been thanked: 15939 times
Όντως βελούδινη αίσθηση στο πρόσωπο. Είχα καιρό να το χρησιμοποιήσω και διαβάζοντας τις αναρτήσεις σας το ξαναθυμήθηκα.
Παναγιώτης
- Giwrgis
- Δημοτικό
- 6
Καλός θύσανος, ωραίες τρίχες, απαλή αίσθηση αλλά προσωπικά θεωρώ ότι είναι λάθος σεταρισμένο και μου έβγαινε στην αίσθηση του splay & backbone. Όπως φαίνεται και στη φωτό είναι -1.7mm που είναι υπερβολικό. Ενδεικτικά, στην βάση της λαβής ο 26αρης κόμπος του είναι 31mm! Η συνέχεια όταν θα έχω χρόνο να τον καθαρίσω και να φτιάξω λαβή.

Σχετικά μεγάλο και το glue bump, στο βελάκι τελειώνει. Μόλις σεταριστει ψηλά ουσιαστικά θα μιλάμε για άλλο πινέλο

Σχετικά μεγάλο και το glue bump, στο βελάκι τελειώνει. Μόλις σεταριστει ψηλά ουσιαστικά θα μιλάμε για άλλο πινέλο

Embrace the steel..