Το ξύρισμα της ημέρας: Οκτώβριος 2018

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
__Nikolas
Λύκειο
Λύκειο
9
Has thanked: 7445 times
Been thanked: 10183 times

Καλό Μήνα!

- PS Aromatics Λεβαντα
- Palmolive Mentolo sc
- Muhle 81H3 Pure Badger
- Gilette blue3 #5
- ΑSL Grey Flannel
any shave you can walk away from, is a good shave!
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30219 times
Been thanked: 41451 times

Bonjour messieurs.

Gamechanger sur iKon
Astra Keramik Platinum
S.V. High Mountain
MdC rose
Myrsol Emulsion

Εικόνα

Μέσα στα 2000+ ποστ μου στο φόρουμ είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνονται και μπόλικες ανοησίες. Ιδιαίτερα τον καιρό που έγραφα ότι να' ναι χωρίς να σκέφτομαι πρώτα για ν' ανεβαίνει ο αριθμός των ποστ μου, και που με τον φανατισμό του νεοφώτιστου αγόραζα σωρηδόν πραμάτεια χωρίς να την δουλεύω οσο έπρεπε για να μάθω να την εκτιμάω. Αυτό βέβαια κατέστρεψε το πορτοφόλι μου και είχε αντίκτυπο στην υπόληψή μου, με ωφέλησε ωστόσο αφού είμαι πλέον σε θέση να γράφω την γνώμη μου σε διάφορα φόρα για ξυριστικά καλούδια μετά λόγου γνώσεως και όχι επί παντός επιστητού σταχυολογώντας σχόλια άλλων προκειμένου να μην ξεφεύγω από τις mainstream απόψεις.

Η ανωτέρω εισαγωγή έχει τον λόγο της: Revisit MdC. Ναι, ναι, άλλαξα γνώμη και για δαύτο.
Δεν έχει τις ιδιότητες ενός Tabac, Barrister&Mann, S.V. κλπ αλλά μετά απο χιλιάδες ξυρίσματα ΤΩΡΑ είμαι σε θέση να εκτιμήσω το 'μεγαλείο' της απλότητάς του. Το σαπούνι είναι τελικά σημείο αναφοράς. Αλλά δεν το συστήνω σε νεοεισερχόμενους στον χώρο. Και φυσικά δεν θα μπω στην λογική και στην συνακόλουθη αλυσιτελή αντιπαράθεση του αν "αξίζει" η αγορά του ή όχι. Το θέμα είναι και αυτό απλούστατο αν το καλοσκεφτείτε. Αν σας αρέσει και επιθυμείτε κάτι, τότε αξίζει όλα τα τα λεφτά του κόσμου. Στο Γαλλικό φόρουμ ένας προσπάθησε να αποδείξει ότι αξίζει την υψηλή του τιμή χρησιμοποιώντας μαθηματική φόρμουλα για να υπολογίσει πόσα λεπτά στοιχίζει κάθε ξύρισμα. Τι μιζέρια!

Οξύμωρο μεν αλλά το θεωρώ κι αυτό ξεπερασμένο ως συνταγή, όπως το MWF. Η σαπωνοποιία εξελίσσεται.

Και ένα tip: to MdC για να αποδώσει σωστά θέλει πραγματικά ε λ ά χ ι σ τ ο φόρτωμα. Όταν του έκανα hate lathering ο αφρός μου ξήραινε την επιδερμίδα.

Γερο Βάβους. :character-oldtimer:
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tasos72
Λύκειο
Λύκειο
8
Has thanked: 13923 times
Been thanked: 17009 times

TFS "Panta Rei"
Zenith Manchourian 28
Muhle R41 + KAI (4)
Myrsol Don Carlos 1972

Νομίζω ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου σετ απ ( με εξαίρεση μόνο το απών εδώ asl Razorock SMDF).
Έκαμα ένα τόνο "υπεραρωματικο" αφρό με ένα νυχάκι σαπούνι. Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο σαπούνι αξίζει μια θέση σε όλα τα ξυριστικά ερμάρια. Δεδομένης της απολαύσεως, έκαμα και 3ο πέρασμα το οποίο ήταν αχρείαστο μεν, αλλά με άφησε με ένα μόνιμο χαμόγελο στην μουτσούνα, για τουλάχιστον μια ώρα μετά..

Εικόνα
NavalArchitect

Τρίτη πρωί:

EJ DE 89 head, Stork ΕΧ3 Ti handle, Astra Superior Platinum (#1)
Plisson White Evolution (10% bowl lather, 90% face lather)
Proraso Pro "Wood and Spice"
Epsilon Mediterranean Blue
Mastiha water & Organic Aloe Vera spray

Εικόνα

Ακόμη καλύτερη απόδοση του πινέλου σήμερα, και η πολύ ποιοτική κρέμα της επαγγελματικής σειράς Proraso βοήθησε στα μέγιστα. Μυρίζει παντού oud, mainstream oud βέβαια (μην περιμένετε δηλαδή κανένα oud σούπερ ραφιναρισμένο αλλά αυτό εδώ είναι αρκετά έντονο σε παρουσία και συνάμα γεμάτο 'χρώματα΄). Το Έψιλον είναι εξαιρετικό σε ισορροπία μεταξύ απαλότητας και καταπραυντικότητας. Με τέτοια προιόντα, δεν έχει επέλθει ακόμη ο καιρός για after shave balm.
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

Vavous έγραψε: 02 Οκτ 2018, 07:59
Γερο Βάβους. :character-oldtimer:
Γέρος όχι αλλά μιλάς με σοφία ...

Εικόνα

Πιστεύω και εγώ (χωρίς να έχω σε καμία περίπτωση την εμπειρία σου) ότι το revisit ίσως είναι και αναγκαίο .
Καλημέρα!
Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Άβαταρ μέλους
herco
Δάσκαλος Ξυρίσματος
Δάσκαλος Ξυρίσματος
11
Has thanked: 12159 times
Been thanked: 12133 times

Vavous έγραψε: 02 Οκτ 2018, 07:59
Μέσα στα 2000+ ποστ μου στο φόρουμ είναι βέβαιο ότι περιλαμβάνονται και μπόλικες ανοησίες. Ιδιαίτερα τον καιρό που έγραφα ότι να' ναι χωρίς να σκέφτομαι πρώτα για ν' ανεβαίνει ο αριθμός των ποστ μου, και που με τον φανατισμό του νεοφώτιστου αγόραζα σωρηδόν πραμάτεια χωρίς να την δουλεύω οσο έπρεπε για να μάθω να την εκτιμάω. Αυτό βέβαια κατέστρεψε το πορτοφόλι μου και είχε αντίκτυπο στην υπόληψή μου, με ωφέλησε ωστόσο αφού είμαι πλέον σε θέση να γράφω την γνώμη μου σε διάφορα φόρα για ξυριστικά καλούδια μετά λόγου γνώσεως και όχι επί παντός επιστητού σταχυολογώντας σχόλια άλλων προκειμένου να μην ξεφεύγω από το mainstream των απόψεων.
;) :handgestures-thumbupleft:
Οξύμωρο μεν αλλά το θεωρώ κι αυτό ξεπερασμένο ως συνταγή, όπως το MWF. Η σαπωνοποιία εξελίσσεται.
Ε οκ μην τα θελω και ολα δικα μου.... :hb :D
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Vavous
Συντονιστής
Συντονιστής
10
Has thanked: 30219 times
Been thanked: 41451 times

χαχα, όχι που θα τ'άφηνα!!
Ανδρέας, Μ.Δ.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Tzimisce
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
7
Has thanked: 8223 times
Been thanked: 10090 times
Επικοινωνία:

Vavous έγραψε: 02 Οκτ 2018, 07:59 Στο Γαλλικό φόρουμ ένας προσπάθησε να αποδείξει ότι αξίζει τα λεφτά του χρησιμοποιώντας μαθηματική φόρμουλα για να υπολογίσει πόσα λεπτά στοιχίζει ένα ξύρισμα. Τι μιζέρια!
Αυτό όντως είναι μιζέρια...
Από την άλλη, σαπούνια όπως τα PAA που στα 113gr (sic) βγάζουν μετά βίας 30 ξυρίσματα είναι ένα θέμα για μένα.
Έχω το Hasslinger των 5€ να μην τελειώνει και το Cavendish των 20€ έκανε ring of death στα 20 ξυρίσματα και αν...
Μιχάλης
Άβαταρ μέλους
SolitaryX88
Νήπιο
Νήπιο
7
Has thanked: 1819 times
Been thanked: 1993 times

PAA και άλλα πολλά πολύ μαλακά σαπούνια μόνο με συνθετικό/silvertip πινέλο και απαλά. . .
Εγώ το 49αρι (το έχω βαπτίσει Terminator) το έχω όταν θέλω να τελειώσω ένα σαπούνι ή είναι πολύ σκληρό/triple milled.

Παράδειγμα τώρα θέλω να τελειώσω το Proraso Red το έχω βάλει σε ταψάκι 11cm και κάνω σβούρες με το 49αρι κ το ευχαριστιέμαι.
Μπάμπης
Άβαταρ μέλους
akis_peiraias
Εξειδίκευση
Εξειδίκευση
9
Has thanked: 18550 times
Been thanked: 15729 times

@Tzimisce ακριβώς Μιχάλη. Το Cavendish εξαφανίστηκε σε χρόνο ρεκόρ!!
Και υπάρχουν κάτι τέτοια βίντεο που τα βλέπω και αναρωτιέμαι...

Δύο πράγματα αξίζουν στη ζωή, η λεβεντιά και το χαμόγελο !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Το ξύρισμα της ημέρας”